15 Απριλίου 2011

Καταγγελία για την προσπάθεια καταστολής του κινήματος κατά των διοδίων

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς εξέδοσε την παρακάτω καταγγελία:

Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο είναι δικαίωμα – όχι στο χαράτσι των διοδίων

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καταγγέλλει την κυβέρνηση του μνημονίου, γιατί στα πλαίσια της πολιτικής προάσπισης των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων των εθνικών οδών έχει ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς καταστολής, προκειμένου να καταστείλει το κίνημα ενάντια στα διόδια.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε την τροχαία Κορίνθου που την Κυριακή στα διόδια του Κιάτου επιχείρησε να αφαιρέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων που αρνιόντουσαν να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων για τον υπό κατασκευήν δρόμο – καρμανιόλα Κορίνθου - Πάτρας. Αφού κάτω από την κατακραυγή του κόσμου απέτυχαν στο σκοπό τους, σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές Κηφισιάς και Πάτρας:
  1. Οδήγησαν τον Λεων. Παπαδόπουλο στο αστυνομικό τμήμα για «υπόθεσή του» (λήψη κατάθεσης για άσκηση δίωξης), και
  2. Φοιτήτρια κάτοικο Πάτρας στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Ταυτόχρονα ο ξυλοδαρμός μέλους του κινήματος «Δεν πληρώνω» από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαγκούφη στα διόδια του Μώλου, καθώς και οι προσαγωγές / συλλήψεις και σχηματισμός δικογραφιών σε βάρος μελών του κινήματος το τελευταίο διήμερο, υπογραμμίζουν την απόφαση της κυβέρνησης να χτυπήσει το κίνημα με όλα τα μέσα.

Η Επιτροπή Αγώνα δηλώνει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους που προασπίζονταν το αυτονόητο δικαίωμα της δωρεάν κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο της χώρας και καταδικάζουν τις χαφιέδικες και τρομοκρατικές προσαγωγές πολιτών που μόνο στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το λαό για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των τραπεζιτών.

Σαν Επιτροπή πετύχαμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κηφισιάς ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή μας. Καλούμε το λαό σε διαρκή αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην αντιλαϊκή και φορομπηχτική πολιτική κυβέρνησης και τρόικας.

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:     E-mail: epitropikifisias@gmail.com                Tηλ.: 6974105775

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα