31 Ιανουαρίου 2014

Η κινητοποίηση στην εφορία Κηφισιάς ενάντια στις κατασχέσεις


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της 31/1/2014 κινητοποίηση στην Εφορία Κηφισιάς, ενάντια στην πιλοτική εφαρμογή από την Εφορία κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση!

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, συμμετείχαν η Επιτροπή Κατοίκων Ωρωπού, η ΑΝΑΣΑ Κηφισιάς, εκπρόσωποι και μέλη τοπικών φορέων και πολίτες, ανένταχτοι, αλλά και κόσμος από ολόκληρο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που αντιστέκονται στην κυβερνητική πολιτική. Την κινητοποίηση στήριξαν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής και η Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί Stop.



Η συγκέντρωση ακολούθησε ενημερωτική καμπάνια των προηγούμενων ημερών, με μοίρασμα προκηρύξεων σε λαϊκές αγορές και super market της περιοχής, προπαγάνδιση της συγκέντρωσης με τηλεβόα κλπ. Στη συγκέντρωση μοιράστηκαν προκηρύξεις της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για το χαράτσι της ΔΕΗ και την αποστολή του στην εφορία, αλλά και για το νόμο για τους πλειστηριασμούς (δείτε την εδώ), και η κοινή προκήρυξη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, στον οποίο και συμμετέχει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, για τους πλειστηριασμούς (δείτε την εδώ). Από τις αντιδράσεις του κόσμου φάνηκε καθαρά ότι ο λαός έχει φτάσει στα όριά του, μετά από όλη αυτή τη φοροληστεία. Η "παγωμάρα" με την οποία αντιμετωπίζονταν ορισμένες πρόσφατες σχετικές πρωτοβουλίες, έχει δόσει τη θέση της σε αγανάκτηση. Η σχετική διαθεσιμότητα που ο κόσμος δηλώνει συνυπάρχει όμως με απογοήτευση και λογικές ανάθεσης των προβλημάτων σε άλλους, έξω από μας.

Η απάντηση της Εφορίας

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έκανε παράσταση στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ (αφού η διυθύντρια έλειπε). Όπως θα δείτε και στο βίντεο, τέθηκε το ζήτημα των υπέρογκων επιβαρύνσεων στα μικρά εισδήματα σε αντίθεση με τη μονιμοποίηση της φοροαποφυγής από το μεγάλο κεφάλαιο, που ενισχύεται από την κυβερνητική πολιτική, όπως τεκμηριώθηκε μέσω συγκεκριμένων παραδειγμάτων. Το καινούριο στοιχείο στο επίπεδο των κατσαχέσεων μισθών και συντάξεων, είναι ότι υπάρχουν κατασχέσεις που είναι στο χέρι της εφορίας να τις αναστείλει αλλά και ένα άλλο μεγάλο τμήμα κατασχέσεων που υλοποιούνται κεντρικά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η εφορία θέλει να αυξήσει τη φορολογητέα ύλη, "Εμείς γνωρίζουμε που βρίσκεται η φορολογητέα ύλη που θα πρέπει να αναζητηθεί", τονίστηκε από τους εκπροσώπους της συγκέντρωσης, "στα μεγάλα εισοδήματα στα οποία με το νέο νόμο υπάρχει ελάφρυνση" (δείτε τη σχετική κριτική του νόμου εδώ). Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης και του φορολογικού μηχανισμού είναι να χτυπάει εκεί που είναι εύκολο, στους μισθωτούς, συνταξιούχους και ανήμπορους, και όχι το μεγάλο κεφάλαιο.

Όσο για το τι πρέπει να γίνει, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, είναι αναγκαίο ένα δίκτυο αλληλεγγύης και πληροφόρησης, ώστε όταν προκύπτουν ζητήματα κατασχέσεων και πλειστηριασμών, να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις που θα τους αποτρέπουν, όπως έγινε πρόσφατα στην Κηφισιά (δείτε το σχετικό θέμα εδώ).


Φωτογραφία από τη συγκέντρωση της 31/1/2014
Στη συγκέντρωση αναφέρθηκε περιστατικό από συμμετέχουσα, όπου η εφορία, για χρέος 5.000 ζητάει υποθήκευση ακινήτου, σαν προαπαιτούμενο για γονική παροχή του ακινήτου. Το σχετικό θέμα έγινε κεντρικό θέμα στο χθεσινό τύπο.

Το ραντεβού των συγκεντρωμένων ανανεώθηκε στην κεντρική κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής την ερχόμενη Δευτέρα 3 Φλεβάρη στις 10 πμ., στη ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Αναξαγόρα 6-8



Όλοι στη συγκέντρωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής τη Δευτέρα 3/2 στις 10 πμ., στη ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Αναξαγόρα 6-8

______________________________________________________________
Την κινητοποίηση στην Κηφισιά κάλυψαν ραδιοφωνικοί σταθμοί με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τους συγκεντρωμένους, καθώς και τοπικά μέσα.

Δείτε λεπτομέρειες για το ζήτημα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων, την αποστολή του ΕΕΤΗΔΕ στην εφορία, το νέο νόμο για τους πλειστηριασμούς, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα ζητήματα αυτά, εδώ   



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα