14 Ιανουαρίου 2015

Ένα ...όχι και τόσο συνηθισμένο απόγευμα στo ΑΒ Βασιλόπουλος Κηφισιάς

Λάβαμε σήμερα και δημοσιεύουμε παρακάτω, κείμενο από μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, που αναφέρεται σε περιστατικό αυταρχισμού στον ΑΒ Βασιλόπουλο της Κηφισιάς, στο οποίο το μέλος μας ήταν αυτόπτης μάρτυρας:


Το απόγευμα της Τρίτης 13 Γενάρη στο κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην πλατεία της Κηφισιάς διαδραματίστηκε το εξής περιστατικό: Ο διευθυντής του καταστήματος εξευτέλισε δημόσια έναν συμπολίτη μας, παρουσία αρκετών πελατών  στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «πεζοδρομίου» και υβρίζοντας τον χυδαία, καλώντας τον να αποχωρήσει από το κατάστημα με ύβρεις και απειλές επιπέδου υποκόσμου, με αιτιολογία πως ο συγκεκριμένος πελάτης αποπειράθηκε να κλέψει κάποιο προϊόν. Μπροστά στο περιστατικό έτυχε να βρίσκεται μέλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, που μετά από έντονες διαμαρτυρίες του στον διευθυντή του καταστήματος, τον οποίο και κάλεσε να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, όταν ανέφερε πως θα τον καταγγείλει δημόσια με επιστολή στον τοπικό τύπο, πήρε την απάντηση: «Κάντε ό,τι θέλετε, άλλωστε ήταν μπροστά και ο διευθυντής ασφάλειας της Κηφισιάς»!

Θα ήταν αφέλεια να θεωρεί κανείς πως η κύρια όψη του περιστατικού αυτού ήταν η απόπειρα κλοπής κάποιου προϊόντος. Πολύ περισσότερο σήμερα, που εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ζουν σε συνθήκες σκληρής φτώχιας και εξαθλίωσης, εξαιτίας της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, που είναι και η πραγματική υπεύθυνη για το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας οδηγούνται σε πράξεις απόγνωσης, σαν έσχατο μέσο επιβίωσης. Και βεβαίως, η ουσία δεν είναι η αξιολόγηση της πράξης της κλοπής σαν τέτοια, η οποία προφανώς δεν είναι λύση στα προβλήματα της φτώχιας και της πείνας των ανθρώπων. Το κύριο ζήτημα είναι αν απέναντι σε τέτοια περιστατικά θα δείξουμε κατανόηση και ανθρωπιά, χωρίς να τα επικροτούμε και να τα υπερασπιζόμαστε, και κυρίως, το πώς στεκόμαστε απέναντι στο δημόσιο εξευτελισμό και τραμπουκισμό συνανθρώπων μας από διευθυντές-καουμπόηδες, με τη βούλα των  μονοπωλιακών αλυσίδων.

Κάθε προοδευτικός, κάθε δημοκρατικός πολίτης της Κηφισιάς οφείλει να σταθεί απέναντι σε τέτοια περιστατικά αντιδημοκρατικών και αυταρχικών συμπεριφορών. Κανείς διευθυντής κανενός καταστήματος δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται σαν τραμπούκος και να υβρίζει με τόσο χυδαίο τρόπο συμπολίτες μας. Πόσο μάλλον με τόση περίσσια υποκρισία για την κλοπή ενός προϊόντος, τη στιγμή που χιλιάδες καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, ενώ οι κάθε λογής «Βασιλόπουλοι» αυξάνουν τα κέρδη τους. Ο διευθυντής του καταστήματος, αλλά και η ίδια η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια και να απολογηθούν για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Επίσης, αν ισχύει ο ισχυρισμός του διευθυντή του καταστήματος πως εκείνη την ώρα ήταν μάρτυρας του περιστατικού ο διευθυντής του τμήματος ασφάλειας Κηφισιάς, οφείλει και ο τελευταίος να απολογηθεί δημόσια και να εξηγήσει γιατί δεν αντέδρασε μπροστά σε αυτή την εξευτελιστική σε βάρος ενός συνανθρώπου μας συμπεριφορά. Η αυθαιρεσία και η ασυδοσία των μεγαλοεργοδοτών και των τσιρακιών τους δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες!

1 σχόλιο :

  1. Δούλευα στον βασιλοπουλο 4 χρόνια 4 ώρες απασχόληση οι εταιρία είναι γελοία. . δίνουν μισθούς της πείνας. . Μου έδιναν υπερωρίες οπότε αυτοί με είχαν ανάγκη και όταν πήγαινα να είσπραξη τον μισθό μου έβλεπα 350 ευρώ. .. αν έχουν τον θεό τους οι αλητες.. για να γίνεις 6 Ωρος η 8 ωρος πρέπει να αδειάσει κάποια θέση Προυσταμενου και ότανέχουν ανάγκη αυτοί μόνο τότε θα σε κάνουν 6 ωρο.. και θα περνάς μισθό 500 ευρώ. .. είναι μεγάλοι εκμεταλλευτες αλλά δεν φταίει κανείς το προσωπικό φταίει που υπογράφει 4 ώρες συμβάσεις. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα