17 Δεκεμβρίου 2010

Αυταρχισμός στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς

Κρούσμα αυταρχισμού από τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνησης με την παρακάτω ανακοίνωσή της:


Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - Κυβέρνησης

 http://epitropikifisias.blogspot.com/


ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καταγγέλλει στο λαό της Κηφισιάς την απαράδεκτη και ντροπιαστική για παιδαγωγό ενέργεια του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Κηφισιάς να δώσει εντολή να συλληφθούν ανήλικοι μαθητές του σχολείου του,  ετών 15!!
  Το έγκλημά τους; Υποψιάστηκε ότι προσπάθησαν το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκέμβρη να κάνουν κατάληψη στο σχολείο μαζί με άλλους συμμαθητές τους (βρέθηκαν παγκάκια και κάδοι μπροστά στην κλειστή αυλόπορτα του σχολείου).
   Οι δύο μαθητές επειδή ήταν μέλη του 15μελούς και ειδικά ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, αν και αρνήθηκαν ότι είχαν σχέση θεωρήθηκαν πρωταίτιοι και ο κ. διευθυντής με άσχημα λόγια και σε έξαλλη κατάσταση φώναξε την αστυνομία να τους συλλάβει. Όπως και έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων συμμαθητών τους και των καθηγητών. Και δεν έφτανε αυτό, εκφόβιζε και απειλούσε και τους υπόλοιπους μαθητές στην προσευχή. Μάλιστα προσπάθησε μπροστά στους αστυνομικούς να ανακρίνει τα παιδιά να του «καρφώσουν» και τους υπόλοιπους. Τους απέβαλε και επιπλέον ζήτησε να παραιτηθούν και από το 15μελες τους. Τι θέλει; διορισμένους;
  Κύριε διευθυντή, είστε διευθυντής, καθηγητής και παιδαγωγός στο σχολείο, δεν είστε διευθυντής αστυνομικού τμήματος που συλλάβατε κακοποιούς. Μιλάμε για 15χρονους μαθητές του σχολείου σας. Μας γυρνάτε 10ετίες πίσω. Δεν είμαστε στην περίοδο του Μεταξά και της χούντας, όσο και αν προσπαθούν τελευταία να μας σύρουν σε τέτοιες εποχές.
   Μήπως ζηλέψατε που αυτές τις μέρες σέρνουν επίσης στα δικαστήρια της Λάρισας με βαριές κατηγορίες 15χρονους μαθητές για την δίκαιη εξέγερσή τους για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ; Ή μήπως ζηλέψατε τις μαζικές προληπτικές προσαγωγές του Χρυσοχοϊδη; «Σας πιάνουμε με την υποψία ότι μπορεί να κάνετε κάτι»…
  Γίνεστε συνεργός της γενικότερης καταστολής που ζούμε το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής με αποκορύφωμα την άγρια καταστολή της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας στις 15 Δεκέμβρη.
    Ένα είναι  το μήνυμα: Όποιος τολμάει να αντισταθεί, θα τρομοκρατείται και θα καταστέλλεται. Από τα 15χρονα μέχρι τους συνταξιούχους.
  Το ποτάμι της αντίστασης όμως δεν γυρνάει πίσω. Η νεολαία με τους αγώνες της δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα. Δεν ανέχεται το μέλλον που της επιφυλάσσεται.
   Πτυχία για τα σκουπίδια, μετανάστευση, ανεργία, 500 ευρώ μισθός.
   Ακόμη και τα 15χρονα οσμίζονται το μέλλον τους και αντιδρούν. Πολλές φορές με τον «δικό» τους τρόπο. Η δική σας σίγουρη θέση στο Δημόσιο (που και αυτή πλέον αμφισβητείται)  κ. διευθυντή, δεν υπάρχει ωστόσο ούτε σαν πιθανότητα στο μέλλον αυτών των παιδιών, που οι γονείς τους είναι εργαζόμενοι με το φάσμα της ανεργίας μπροστά τους.
   Ελπίζουμε η αντίδραση των υπόλοιπων καθηγητών και του συλλόγου γονέων να είναι ανάλογη και να καταδικαστεί αυτή η ενέργεια. Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.
   Σαν εργαζόμενοι πιστεύουμε πως αυτή την δύσκολη στιγμή και εποχή για την χώρα μας οι καθηγητές και γενικότερα η διανόηση να παίξουν τον πραγματικό προοδευτικό ρόλο τους, όπως τόκαναν και σε άλλες ιστορικές εποχές, και όχι τον κατ’ επίφαση προοδευτικό.

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Εναντια στα μετρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης

Tηλ.: 6974105775

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα