8 Νοεμβρίου 2012

Μια συγκέντρωση από τα παλιά

Ήταν μια τεράστια συγκέντρωση. Με 200.000 συμμέτοχους σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, συγκρίσιμη μόνο με τις περσινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Συγκέντρωση - απάντηση σε όσους νόμισαν ότι ο λαός κουράστηκε και παραδόθηκε στη μοίρα του. Συγκέντρωση - δήλωση διαθεσιμότητας, βροντώδης απόδειξη ότι παρά τους εκβιασμούς από τις 2 τρόικες, παρά τα ξεπουλήματα και την υπονόμευση από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, παρά τα απανωτά χτυπήματα των εχθρών του και τις ανεπάρκειες των φίλων του, ο λαός είναι εδώ, έτοιμος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες όταν καταλάβει ότι κάτι παίζεται, έτοιμος να σπρώξει ο ίδιος τις εξελίξεις προς τα εμπρός.

Φωτογραφία από το LIFO
Αγνόησε τις κραυγές των καναλιών και των μέσων της διαπλοκής, και κατέβηκε στο Σύνταγμα. Δεν πτοήθηκε από την καταρρακτώδη βροχή, από την απρόκλητη βία των ΜΑΤ, τους τόνους χημικών, τα κανόνια νερού (νεωτερισμός της εσωτερικής τρόικας αυτά). Και ταρακούνησε άλλη μια φορά το πολιτικό σύστημα, που σώθηκε στο παρά πέντε.

Χρειάζονται πολλά ακόμη. Χρειάζεται ενότητα στη δράση. Χρειάζεται πολιτικός προσανατολισμός. Χρειάζεται οργάνωση παντού. Χρειάζεται άρση των αυταπατών. Χρειάζεται αντιμετώπιση των εκβιασμών. Χρειάζεται οικοδόμηση μαζικού, οργανωμένου και πολιτικοποιημένου κινήματος, που θα πάρει στα χέρια του τις τύχες του λαού και της χώρας. Ας κάνει κάτι ο καθένας από μας και όλοι μαζί.    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα