6 Απριλίου 2013

Κυριακή 7 Απρίλη: Συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα

Την Κυριακή 7 Απρίλη οι Επιτροπές Αγώνα, λαϊκές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες της Αττικής που στηρίζουν την ανακήρυξη του Απρίλη σαν μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών, συνδιοργανώνουν μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες, συγκέντρωση στα προπύλαια στις 6 το απόγευμα και πορεία στο Σύνταγμα.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η επιβολή μισθών πείνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η εφαρμογή του μνημονίου 3, η φοροληστεία και τα χαράτσια, οι απολύσεις κι η ανεργία, η επίθεση της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς, η διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, που λεηλατούν κυριολεκτικά τα δικαιώματα, τα εισοδήματα και τις ζωές μας, χρειάζονται απάντηση.


Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχει και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.

  • Για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων, καθώς η λήξη της ΕΓΣΣΕ, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και σε ασυδοσία τους εργοδότες. Ενάντια στους μισθούς πείνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Για την υπεράσπιση θέσεων εργασίας, ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.
  • Για την υπεράσπιση, των δημόσιων αγαθών, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των υποδομών και του εθνικού πλούτου.
  • Για να μπει τέλος στη φοροληστεία και να καταργηθούν τα χαράτσια.
  • Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και πρώτα απ’ όλα του δικαιώματος να απεργούν και να αγωνίζονται!
  • Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και οι κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Να διώξουμε μνημόνια και τρόικα, και να επιβάλλουμε μια πολιτική που αντί να ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ να βάζει μπροστά τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα