17 Σεπτεμβρίου 2013

Η κινητοποίηση στη ΔΕΗ Κηφισιάς

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έγινε στα γραφεία της ΔΕΗ Κηφισιάς κινητοποίηση για το θέμα της εμφάνισης από τη ΔΕΗ τμήματος του απλήρωτου χαρατσιού του 2012 σαν ανεξόφλητο ποσό ρεύματος, με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό στους καταναλωτές (δείτε λεπτομέρειες εδώ). Στην κινητοποίηση υπήρχε παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, δείγμα κι αυτό του φόβου των κυβερνώντων για ενδεχόμενο ξέσπασμα του κόσμου, που μπορεί να προκύψει με οποιαδήποτε αφορμή.

Στους καταναλωτές που περίμεναν στην ουρά μοιράστηκε σχετική προκήρυξη που εξηγούσε το θέμα και καλούσε στη μη πληρωμή του ανεξόφλητου ποσού. Ο περισσότερος κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος, ενώ έχει ήδη προ πολλού χάσει το λογαριασμό για το τι του ζητάνε να πληρώσει και το τι ο ίδιος πλήρωσε, αν πλήρωσε. Την αρχική αμηχανία του, ακολούθησε, όσο η ουρά μεγάλωνε, το ενδιαφέρον και οι σχετικές συζητήσεις.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν παράσταση στη διευθύντρια του καταστήματος, εκθέτοντας το πρόβλημα και καλώντας σε εξηγήσεις. Οι εξηγήσεις για το πώς, πότε και γιατί, δεν ήταν ούτε συγκεκριμένες ούτε ικανοποιητικές, ενώ η διευθύντρια παρέπεμπε στην κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ για λεπτομέρειες. Η κεντρική ιδέα της απάντησης ήταν ότι τα συστήματα της ΔΕΗ δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν πάντα το χαράτσι από το ρεύμα, και ότι η τυχόν διακοπή του ρεύματος εξαρτάται τελικά από το ύψος του ανεξόφλητου ποσού. Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα τόνισε ότι τα προβλήματα των συστημάτων της είναι θέμα που η ίδια η ΔΕΗ όφειλε να έχει ήδη επιλύσει και δεν μπορεί να τα επικαλείται ως δικαιολογία εφαρμογής απαράδεκτων και παράνομων πράξεων. Πράξεων που παραβιάζουν την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ υπ. αριθ. 1972/2012 η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις διακοπές ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ. Τόνισε δε ότι δεν θα επιτραπούν διακοπές ρεύματος εξ’ αιτίας αυτής της πρακτικής, αναφέρθηκε στο εξώδικο που θα κατατεθεί από το δήμο Κηφισιάς για το συγκεκριμένο ζήτημα, και επισήμανε τις προσωπικές (και ποινικές) ευθύνες που θα έχουν αυτοί που θα επιμείνουν σε παράνομες διακοπές ρεύματος, ευθύνες για τον καταλογισμό των οποίων θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Νέα κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ
Τη Δευτέρα 23/9 και ώρα 12:00 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής (στον οποίο συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς) καλεί σε παράσταση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στη Χαλκοκονδύλη 30, για το ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα