28 Μαΐου 2014

Το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Κηφισιά

Αποφασιστική ήταν η απάντηση λαϊκού κινήματος και λαού στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής την Κυριακή των εκλογών στο 2ο γυμνάσιο Κηφισιάς, όπου τραμπούκικη ομάδα της επιτέθηκε απρόκλητα σε 4 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεκάδες οργανώσεις, δημοτικές κινήσεις, κόμματα, συνδικάτα κά ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό αντιφασιστική κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση είχε ορισθεί στην πλατεία της Κηφισιάς. Από εκεί οι συγκεντρωμένοι, ανηφόρισαν την Κηφισίας, κατευθυνόμενοι προς τις εργατικές πολυκατοικίες της Κάτω Κηφισιάς, όπου και συνέβη το επεισόδιο,  και όπου υπάρχει πυρήνας της Χρυσής Αυγής.

Δείτε παρακάτω βίντεο από την αντιφασιστική πορεία:


Λίγο πιο πάνω ΜΑΤ και κλούβα της αστυνομίας είχαν αποκλείσει την Κηφισίας. Ο λόγος ήταν προφανής: Η αστυνομία επέδειξε ανοχή στο περιστατικό της Κυριακής, παρακολουθώντας χωρίς να παρέμβει τους Χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς. Και ήθελε τώρα να εμποδίσει τις διαμαρτυρίες των διαδηλωτών μπροστά από το αστυνομικό τμήμα από όπου θα πέρναγε η πορεία. Ωστόσο δεν ήταν η αστυνομία ο βασικός στόχος της διαδήλωσης. Ήταν οι εργατικές.

Έτσι, μετά από διαμαρτυρία αντιπροσωπείας της πορείας στην αστυνομία, η διαδήλωση κατευθύνθηκε παράλληλα από το πάρκο της Κηφισιάς, προς το σταθμό του ηλεκτρικού, τόπο δεκάδων κινητοποιήσεων ενάντια στις αυξήσεις των εισιτηρίων και όχι μόνο. Πέρασε η πορεία και από την εφορία Κηφισιάς, τόπο αμέτρητων κινητοποιήσεων ενάντια στα χαράτσια, τις κατασχέσεις και τη φοροληστεία του λαού. Και κατευθύνθηκε στις εργατικές

Την περιοχή όπου ζει και μοχθεί η εργατική τάξη της Κηφισιάς, την περισσότερο πληττόμενη από τα μέτρα των ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνησης, με την ανεργία να τη σαρώνει, με τις υποσχέσεις δημάρχων για ένα 5μηνο απασχόλησης για 500 Ευρώ να την κρατούν αιχμάλωτη, και με τη Χρυσή Αυγή να προσπαθεί να τη διαβρώσει σαν τον καρκίνο. Αλλά ταυτόχρονα με προσπάθειες πολλών να ανασυγκροτήσουν τις διαλυμένες κοινωνικές της σχέσεις, να λύσουν προβλήματα, να ξαναδώσουν στους ανθρώπους την περηφάνια τους και την αξιοπρέπειά τους, να δώσουν νόημα μέσα από τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα απέναντι σε όσους καταστρέφουν τις ζωές μας. Πέρασε έτσι η πορεία έξω από τα γραφεία του συλλόγου εργατικών, με τις τόσες δραστηριότητες στήριξης των ανθρώπων της περιοχής, και που φιλοξενεί και τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.




Και η πορεία όλο και μεγάλωνε. Νέος κόσμος συμμετείχε, άλλοι χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια. Όλες οι εργατικές είδαν το δημοκρατικό ποτάμι, το σύγκριναν με τους μπράβους και τους τραμπούκους, με τους μαυρογιαλούρους και τους εκβιαστές, με τους απατεώνες των δελτίων και των υπουργείων. Και κατάλαβαν.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μοιράστηκε προκήρυξη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς από μέλη της. Δείτε την εδώ
_________________________________________________

Στη διαδήλωση συμμετείχαν οι:

Οι επιτροπές & κινήσεις:
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - Κυβέρνησης
ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή")
ΚΕΔΔΕ (Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας)

Οι δημοτικές κινήσεις:
ΑΝΑΣΑ (Κηφισιά)
Εκτός των τειχών (Μαρούσι)
Κόντρα στον καιρό (Μαρούσι)

Τα πολιτικά κόμματα & οργανώσεις
ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΠΑΜ
Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία
Σχέδιο Β'

Οι Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:
Αμαρουσίου
"Αριστοτέλης"
"Η Αθηνά"

Η Β' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Τα σωματεία εργαζομένων
ΙΓΜΕ
Αττικού Νοσοκομείου
Γενικού Κρατικού Νίκαιας
Δήμου Αμαρουσίου

Αν παραλείψαμε κάποιο φορέα, συγχωρέστε μας, δεν έγινε από πρόθεση. Στείλτε μας email και θα επανορθώσουμε.
  

4 σχόλια :

  1. Από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει στην Κηφισιά. Πολυ καλά αντανακλαστικά όσων τη στήριξαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καιροι οπως ολοι ξερουμε ειναι πονηροι..Παρ'ολα αυτα ομως επιλεγετε να δειχνετε στην καμερα τα προσωπα των διαδηλωτων ακαλυπτα χωρις να αναλογιζεστε τις οποιες συνεπειες..Θα ηταν καλο λοιπον να αλλοιωσετε τα χαρακτηριστικα τους και την επομενη φορα να ειστε πιο προσεκτικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι διαδηλωτές συμμετέχουν οι ίδιοι με τα πρόσωπα ακάλυπτα, και αυτό το γεγονός αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο σχόλιό σας. Είναι η Χρυσή Αυγή (και όλοι οι συντηρητικοί κύκλοι που εκμεταλλεύονται την ύπαρξή της) που προσπαθεί να επιβάλλει το φόβο σε όσους αντιστέκονται στο φασιστικό παρακράτος, φόβο χωρίσ καμμία πραγματική βάση. Η δική μας προσπάθεια (και ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος) συμβάλλει στην αντιμετώπιση του όποιου φόβου μπορούν ακόμα να προκαλέσουν θρασύδειλα μέλη συμμοριών σε απλούς ανθρώπους. Το δημοκρατικό κίνημα είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, και αυτή η πλειοψηφία δε φοβάται κανέναν, και πάντως όχι θρασύδειλους, μπράβους και άτομα του υποκόσμου, που μετά τους τραμπουκισμούς κρύβονται τρομαγμένοι. Η αντιφασιστική πορεία στην Κηφισιά έδειξε αυτήν ακριβώς την υπεροχή του λαίκού κινήματος απέναντι στα φασιστικά κατακάθια. Οι "απειλές" τους είναι τζούφιες.

      Διαγραφή
  3. Ξεχνατε ομως πως ο αγωνιζομενος κοσμος δεν εχει να αντιμετωπισει μοναχα τις επιθεσεις τον τραμπουκων της Χ.Α αλλα και το φακελωμα απο την ελληνικη αστυνομιας που οπως ολοι ξερουμε διαθετει καθε μεσο στη διαθεση της..Ας μην γινομαστε λοιπον ευκολη λεια στα δοντια της,πραγμα εντελως αφελες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα