26 Νοεμβρίου 2014

Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις της Πέμπτης 27 Νοέμβρη

Γενική Απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προκήρυξαν τελικά οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 27 Νοέμβρη, μετά από παλινωδίες και αναβολές. Για τη συνδικαλιστική γραφειοκρατεία των 2 τριτοβάθμιων οργανώσεων, η απεργία είναι επετειακή, μιας που γίνεται κάθε χρόνο ενόψει της κατάθεσης  του Προϋπολογισμού. Χωρίς σύνδεση με πραγματικούς αγώνες των εργαζόμενων (και κάποια φορά ενάντια στους τρέχοντες αγώνες τους), χωρίς προσπάθεια προπαγάνδισης, ενημέρωσης, οργάνωσης και περιφρούρησής τους, χωρίς συνέχεια ή σχέδιο.

Οι εργαζόμενοι όμως και τα αγωνιστικά συνδικάτα μπορούν να δώσουν στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα το δικό τους νόημα. Και κάποιες φορές το καταφέρνουν, παρά και ενάντια στη θέληση των γραφειοκρατών της "ηγεσίας" του συνδικαλιστικού κινήματος.

Στη σημερινή συγκυρία, με τα νέα μέτρα για τις ομαδικές απολύσεις, το συνδικαλισμό, το ασφαλιστικό, τη νέα φοροληστεία και τις κατασχέσεις εν όψει, η δυναμική απάντηση των εργαζόμενων, είναι πιο πολύ παρά ποτέ αναγκαία. Οι εργαζόμενοι ενωτικά, αλλά απομονώνοντας ταυτόχρονα τους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, θλιβερούς εταίρους  της κυβέρνησης του ΣΕΒ και της ΕΕ, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση. Να κάνουν την απεργία αρχή για μια αγωνιστική συνέχεια, κλιμάκωση και πολιτικοποίηση στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής της ασκούμενης πολιτικής





Συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 11 π.μ. στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ), στις 11 στην Κλαυθμώνος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), στις 10:30 στο Μουσείο (Α' βάθμια σωματεία - ΑΝΤΑΡΣΥΑ), στις 10:30 στα Χαυτεία (ΜΕΤΑ). 






Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται στις 11 π.μ. Πατησίων και Χαλκοκονδύλη. 




Συγκοινωνίες:
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας ως εξής:
ΗΣΑΠ - Μετρό: Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως της λήξη της κυκλοφορίας.
Τραμ: Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί και από τις 5 το απόγευμα έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί λεωφορείων και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

1 σχόλιο :

  1. Μεγάλη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση, όπως μεγάλες ήταν η πορεία του Πολυτεχνείου και η Πανελλαδική συγκέντρωση της 1/11. Η λαϊκή διαθεσιμότητα φαίνεται ότι υπάρχει. Το ζήτημα είναι η συνέχεια, η σύνδεση με τους επί μέρους αγώνες, η κλιμάκωση και ο προσανατολισμός τους, κάτι όχι αυτονόητο. ¨Ολες οι αγωνιζόμενες προσπάθειες σε αυτό το πεδίο θα κριθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα