18 Σεπτεμβρίου 2015

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς για τις εκλογές της 20/9/2015

Συνεχίζουμε ενάντια σε μνημόνια και υποτέλεια



Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη έρχονται μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου από το 74% της βουλής, και στοχεύουν στην παγίωση των νέων μνημονιακών συχετισμών, πριν προλάβει ο λαός να συνέλθει από το σοκ και να νιώσει στο πετσί του τα μέτρα, ώστε η εφαρμογή τους να είναι απρόσκοπτη.
Η υπογραφή του από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι απεκάλυψε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:
  • Το ρόλο της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. που επιβάλλουν την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με ή χωρίς μνημόνια και λειτουργούν ως στυγνοί εκβιαστές - δανειστές και όχι ως εταίροι.
  • Τα ανύπαρκτα όρια άσκησης μιας φιλολαϊκής πολιτικής όταν από την αρχή έχουν γίνει αποδεκτά τα όρια νομιμότητας που ορίζουν το Ευρώ, η ΕΕ και το ΔΝΤ.
  • Την αυταπάτη ότι η «ανάθεση» σε κυβερνήσεις του καθήκοντος υλοποίησης μιας φιλολαίκής πολιτικής αρκεί, ενώ αντίθετα απαιτείται οικοδόμηση ενός μαζικού αγωνιστικού λαϊκού κινήματος, αγωνιστική διαπαιδαγώγηση του λαού στα συνδικάτα και τις γειτονιές, και διαδικασία ουσιαστικού διαλόγου και πράξης μέσα στα κινήματα και το λαό, για τη συγκρότηση μιας πολιτικής διεξόδου προς όφελος του λαού.
  • Ότι αριστερά δεν είναι θέμα ισχυρισμού αλλά επιβεβαίωσης στην πράξη.


Το 3ο Μνημόνιο

Αποτελεί μια ποιοτικά χειρότερη μεταβολή που προστίθεται στα προηγούμενα 2 μνημόνια, αφού:

  • Εντείνει τον ασφυκτικό έλεγχο της χώρας, με το κουαρτέτο να αλωνίζει τα υπουργεία όπως και πριν η τρόικα, κρίσιμους κρατικούς θεσμούς να ελέγχονται απ΄ ευθείας από αυτό (Στατιστική υπηρεσία, Γ. Γραμματεία Εσόδων, νέο ΤΑΙΠΕΔ), αυτόματες περικοπές όταν οι τρίμηνες αξιολογήσεις εμφανίζουν υστέρηση από τους (ανέφικτους) στόχους, με όλες τις κυβερνητικές επιλογές να περνούν από έγκριση (ενώ θα τροποποιηθούν και όσα λίγα έκανε η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες).
  • Υποθηκεύει τη δημόσια περιουσία στην περίπτωση μη αποπληρωμής του χρέους (δυσκολεύοντας πιθανή διαγραφή του χρέους στο μέλλον). Ταυτόχρονα ξεπουλά το πιο προσοδοφόρο μέρος της στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο για να πληρωθεί τμήμα του χρέους.
  • Συνεχίζει την εξοντωτική λιτότητα και τη φοροληστεία του λαού οδηγώντας σε παραπέρα ύφεση, ανεργία και λουκέτα. Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει στο ίδιο ύψος, ακόμα και μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, αυξάνεται και μονιμοποιείται η «εισφορά αλληλεγγύης», μειώνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων από τα 1.500 στα 1.000 ευρώ.
  • Καταργεί την κοινωνική ασφάλιση ως συστήματος αναδιανομής, με την πλήρη μετατροπή του σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του, αφού με την απαλλαγή των υποχρεώσεων της εργοδοσίας και του κράτους, συντάξεις και παροχές υγείας μετατρέπονται σε επιδόματα ελεημοσύνης. Εργαλείο σε αυτή τη κατεύθυνση αποτελεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις.
  • Ισοπεδώνει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, καθώς η αναφορά στις «βέλτιστες πρακτικές σε επίπεδο ΕΕ», σημαίνει την επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, 4ωρα και συμβάσεις ορισμένου χρόνου, περαιτέρω απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων, ώστε να χτυπηθεί πιο αποτελεσματικά το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή δουλειά, οδηγώντας την τιμή της εργατικής δύναμης σε τριτοκοσμικά επίπεδα.
  • Οι πλειστηριασμοί κατοικιών, που θα γίνονται πια ηλεκτρονικά για να μην μπορούν τα κινήματα να τους σταματήσουν, θα επεκταθούν καλύπτοντας όλο και περισσότερους 
  • Και το χειρότερο είναι ότι το 3ο μνημόνιο υπογράφηκε και στηρίζεται από μια κυβέρνηση που εξελέγη στο όνομα της αριστεράς, που πλέον προπαγανδίζει ανοιχτά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική (όπως το έκαναν όλες οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις), εντείνοντας την απογοήτευση και την παθητικότητα του κόσμου.


Οι εκλογές

Τίποτα δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από οποιεσδήποτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα συγκροτήσουν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Ποτάμι - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΑΝΕΛ, αφού συμφωνούν στην κεντρική κατεύθυνση, την εφαρμογή του μνημονίου, ενώ ο ασφυκτικός έλεγχος του κουαρτέτου αφορά στα πάντα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελευθερίας. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός κομμάτων που θα συγκυβερνήσει, θα κριθεί βέβαια από το αποτέλεσμα, θα απαρτίζεται όμως σίγουρα από  μνημονιακές δυνάμεις με το «κυβερνητικό» τους πρόγραμμα τους να καθορίζεται αλλού.

Ωστόσο, αυτά που πραγματικά παίζονται στις εκλογές είναι άλλα:
  • Η αντίσταση στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων εκπροσώπων τους για ευρεία μνημονιακή συναίνεση του λαού, συναίνεση που θα είναι και η δικαιολογία για την ένταση της επίθεσής τους.
  • Η στήριξη της λογικής της ρήξης, στην ίδια κατεύθυνση με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, που από πολλές απόψεις έφερε το λαό πιο μπροστά από τις «ηγεσίες» του.
  • Η επανεπιβεβαίωση απόρριψης των εκβιασμών της Ευρωζώνης, της ΕΕ και του ΔΝΤ από όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα του λαού, για δεύτερη φορά μέσα σε 2 μήνες.
  • Η ταυτόχρονη απόρριψη ναζιστικών και ακροδεξιών προτάσεων, αντιμνημονιακών στα λόγια και μνημονιακών στην πράξη, που πάντα υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και των εφοπλιστών εντός και εκτός βουλής, αντιπαλεύουν κάθε προσπάθεια αντίστασης, βάζουν στο στόχαστρο των τραμπούκικων δολοφονικών ενεργειών τους συνδικάτα, αντιμνημονιακές συλλογικότητες και άτομα, ενώ πρόσφατα, υποστηρίζουν και το Ευρώ.
  • Η οικοδόμηση όρων για την επόμενη μέρα:

o   Για συνέχιση των αγώνων ενάντια στα μνημονικά μέτρα, στην εργασία, στο σχολείο και τη γειτονιά, ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, την υποτέλεια, το ξεπούλημα κλπ
o  Για απεγκλωβισμό τίμιων αγωνιστών από τον κατήφορο της αποδοχής μνημονίων.
o   Για την ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για τις προϋποθέσεις της ανατροπής των μνημονίων της λιτότητας και της υποτέλειας, και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες γι αυτό.
o   Για την ενότητα στη δράση των αγωνιστικών πρωτοβουλιών και φορέων, με διαφύλαξη της αυτονομίας τους και ανοιχτή συζήτηση των διαφορών, που θα κρίνονται στο ίδιο το κίνημα.
Γι αυτό πρέπει να αποδοκιμαστούν όλα τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, και να ξεπεραστεί η απογοήτευση της αποχής, του λευκού και του άκυρου. Ο ευνουχισμός των ηγεσιών να μη γίνει και ευνουχισμός του λαού. Γιατί κάθε ψήφος αντίστασης μετράει για την επόμενη μέρα. 


Ο ρόλος της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς

Στη νέα περίοδο, ο ρόλος της Επιτροπής Αγώνα γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος λόγω των αρνητικών συσχετισμών που έχουν δημιουργηθεί, ενώ τα προβλήματα της κοινωνίας οξύνονται, οι δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες συρρικνώνονται, τα κινήματα προσπαθούν να ξαναβρούν το δρόμο τους, ο λαός προσπαθεί να συνέλθει από το νέο σοκ, την απογοήτευση και τον αποπροσανατολισμό.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα μέτρα ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνησης, θα συνεχίσει:
  • Να είναι ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες της περιοχής μας που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μέτρα, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική ένταξη.
  • Να επιδιώκει τη συνεργασία με όλες τις πολιτικές κινήσεις, κόμματα, οργανώσεις και φορείς που αντιπαλεύουν τα μέτρα, περιφρουρώντας παράλληλα την αυτονομία της.
  • Να φιλοδοξεί να συμβάλει στο άνοιγμα ουσιαστικού διαλόγου για τη λύση προς όφελος του λαού και τις προϋποθέσεις της.
  • Να ενημερώνει για τις επιπτώσεις των μέτρων, να κινητοποιεί και να κινητοποιείται ενάντιά τους, να διεκδικεί λύσεις, να συμπαρίσταται στους πληττόμενους, να υπερασπίζει δικαιώματα.
  • Να επενδύει τη δράση της στο κίνημα και όχι στον εαυτό της


Ραντεβού στους νέους αγώνες την 21η Σεπτέμβρη

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα