19 Νοεμβρίου 2015

Κάτω τα χέρια από τα αγωνιστικά συνδικάτα. 6μηνη φυλάκιση στο προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ!

Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοίνωση του ΔΣ του συνδικάτου ΙΓΜΕ, του οποίου το προεδρείο καταδικάστηκε πριν λίγες ημέρες σε 6-μηνη φυλάκιση με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης! Με το αγωνιστικό αυτό συνδικάτο που έχει την έδρα του στο ΙΓΜΕ (Ολυμπιακό χωριό, κοντά στην Κηφισιά), η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς έχει συνεργαστεί πολλές φορές σε κοινούς αγώνες. 

Στις 16/11/2015 το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση, με την χαλκευμένη κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες είχε αθωωθεί σε τρεις προηγούμενες δίκες.

Οι εργαζόμενοι με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις ΓΣ, είχαν προχωρήσει σε λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό, γιατί η Διοίκηση του ΙΓΜΕ το 2009 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, δεν δρομολογούσε εγκεκριμένες προσλήψεις, μπλοκάριζε τα έργα του ΕΣΠΑ, αρνιόταν να διασφαλίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής αν και υπήρχε Υπουργική Απόφαση ενίσχυσης του από τα έργα υπέρ τρίτων και απόφαση του ΟΜΕΔ.

Παράλληλα ακόμη και σήμερα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες αλλά και μετέπειτα διοικούντες, εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Φαίνεται ότι η δικαιοσύνη ακόμη και σήμερα (παραμονή 17ης Νοέμβρη) λειτουργεί ως μηχανισμός εκφοβισμού και καταστολής του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, προετοιμάζοντας το έδαφος για την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό συναίσθημα.

Από την εποχή των καταλήψεων μέχρι και σήμερα το Συνδικάτο είχε να αντιμετωπίσει την ολομέτωπη επίθεση όλων των μετέπειτα Διοικήσεων και διαδοχικών κυβερνήσεων που είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην διάλυση με την μετατροπή του σε ΕΚΒΑΑ. Συστηματικά  υπέσκαψαν τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου, για να φθάσει σήμερα σε ουσιαστική διάλυση αφού παρά την επανασύσταση του από τον Υπουργό ΠΑΝΕΚ, δεν έχουν απομείνει παρά 200 εργαζόμενοι ενώ πρόκειται να απολυθούν 62 συμβασιούχοι έργων αν και δεν έχει ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο των έργων του ΕΣΠΑ.

Είναι εμφανές ότι η τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  αλλά και  οι πιέσεις των Τροϊκανών στόχευαν στην τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια τους. Δυστυχώς όμως και σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δικάζονται και καταδικάζονται συνδικαλιστές για τους αγώνες τους.

  • Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων.
  • Ζητάμε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα το Συνδικάτο και το προεδρείο μέσα και έξω από την Βουλή.
  • Από όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους διωκόμενους Συνδικαλιστές με Δελτία Τύπου συμπαράστασης.
  • Απατούμε ΑΜΕΣΗ δικαίωση των αγώνων μας για την ουσιαστική Επανασύσταση του ΙΓΜΕ, με προσλήψεις και όχι απολύσεις.
  • Επίσης καλούμε  τα ΜΜΕ με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα να αντιμετωπίζουν τους αγώνες των εργαζομένων και να στηρίζουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Η παραπάνω ανακοίνωση είναι από το ΔΣ του Συνδικάτου ΙΓΜΕ
_____________________________________

Δείτε εδώ ανακοινώσεις συμπαράστασης προς το συνδικάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα