12 Ιανουαρίου 2016

Κατατέθηκε νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το εργοστάσιο βιομάζας στο Καλυφτάκι!

Νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το εργοστάσιο καύσης βιομάζας στο Καλυφτάκη διαβιβάστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής από τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Η σχετική διαβούλευση θα αρχίσει στις 11/1 και θα λήξει στις 26/2, ενώ η λήξη προθεσμίας για κατάθεση απόψεων ενδιαφερομένου κοινού είναι στις 15/2 (για την Περιφέρεια) και στις 29/2 (για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση)

Η αφίσα του Συντονιστικού των φορέων

Καλούμε το Δήμο Κηφισιάς να αντιδράσει άμεσα, σε συνεργασία με το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Δήμου Κηφισιάς κατά του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Καλυφτάκι.

Η σχετική ανάρτηση στην Περιφέρεια Αττικής έχει ως εξής: 



Ανακοίνωση για ΜΠΕ Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα της "ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ'', στο Ο.Τ. 1306 στο Δήμο Κηφισιάς

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις της με αρ.οικ.1649/45/14 ΚΥΑ Υπουργών Εσωτερικών- ΠΕΚΑ  (ΦΕΚ45/Β/2014)  ανακοινώνεται ότι:
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβιβάστηκε από τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το με αρ. πρωτ. Φ7123/5000/14/17-12-2015 έγγραφο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με:
Α) τίτλο έργου: «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιομάζα με καύση/ αεριοποίηση φυτικών ξυλωδών πρώτων υλών, ισχύος 1MWe», υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η με α/α: 6α με είδος έργου: «Ηλεκτροπαραγωγή με καύση βιοαερίου» και α/α:  7 με είδος έργου: «Ηλεκτροπαραγωγή από σταθμούς καύσης βιομάζας»
Β) θέση έργου: «Ο.Τ. 13 06», στο Δήμο Κηφισιάς, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής
Γ) φορέα έργου: ‘’ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ’’
Δ) αρμόδια για το έργο περιβαλλοντική αρχή τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
Ε) αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία  καλείται το κοινό να ενημερωθεί και το ενδιαφερόμενο κοινό να εκφράσει τις απόψεις του επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης, τη Δ/νση Περιβάλλοντος  (Πολυτεχνείου 4, Αθήνα, υποδοχή κοινού: Δευτέρα- Παρασκευή, 9:00-15:00, τηλ.: 210 6984302)
ΣΤ) ημερομηνία έναρξης και λήξης δημόσιας διαβούλευσης: 11/1/2016- 26/2/2016
Ζ) ημερομηνίες έναρξης και λήξης προθεσμίας για κατάθεση απόψεων ενδιαφερομένου κοινού: 12/1/2016-  15/2/2016 στη Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής και 16/2/2016- 29/2/2016 στη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Μεσογείων 239 και Παρίτση, Ν. Ψυχικό)
Η) εφημερίδα την  «Καθημερινή Αμαρυσία» και link δημοσίευσης: www.patt.gov.gr.
Δημοσίευση της ανακοίνωσης στην εφημερίδα "Καθημερινή Αμαρυσία" με αρ. πρωτ. 2113/16 στις 11-1-2016.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στο χθεσινό φύλλο (11/1/2016) της εφημερίδας "Αμαρυσία", εδώ 
Επίσης, από το ιστολόγιό μας θα βρείτε:
Την παρουσίαση του θέματος
Την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, όπου τελικά αποφασίστηκε (έστω και εκ των υστέρων) η διαφωνία του Δήμου στην κατασκευή του εργοστασίου
Την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής των περιβαλλοντικών όρων και τις αντιδράσεις του Συντονιστικού φορέων
Την προσφυγή στο ΣτΕ από το συντονιστικό των φορέων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΦΑΣΗ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΒΙΟΜΑΖΑΣ
__________________________________________________________

14/1/2016: Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς την Τετάρτη 13/1 μετά από ενημέρωση του Π. Κανακάκη. Δείτε εδώ τις αντιδράσεις
__________________________________________________________

19/1/2016: Έχουμε στα χέρια τη νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η Μελέτη φαίνεται να αφορά σε νέα επένδυση με το ίδιο αντικείμενο, δίπλα στην παλιά, αφού αφορά σε εργοστάσιο σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ 13Β) και όχι στο προηγούμενο (ΟΤ 11).

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, θα συζητηθεί το θέμα της νέας μελέτηςΗ πρόθεση του δημάρχου, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είναι να ψηφιστεί ψήφισμα διαμαρτυρίας του ΔΣ για το ζήτημα. Για μας, το ΔΣ πρέπει να πάρει ξεκάθαρη απόφαση κατά της νέας επένδυσης.

Ας είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση, για να φροντίσουμε να παρθούν οι βέλτιστες δυνατές αποφάσεις.

__________________________________________________________


20/1/2016: Το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, συζήτησε το θέμα της κατάθεσης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για νέο εργοστάσιο βιομάζας στο Καλυφτάκι.

Όπως είχαμε ήδη ενημερώσει τους αναγνώστες του ιστολογίου μας, η νέα μελέτη αφορά σε νέα επένδυση (!!!) με το ίδιο αντικείμενο, δίπλα στην παλιά, αφού το νέο εργοστάσιο προγραμματίζεται σε άλλο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ 13Β), ενώ το προηγούμενο η εταιρεία το σχεδιάζει για το ΟΤ 11.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ψήφισμα εναντίωσης και στις 2 σχεδιαζόμενες μονάδες, ενώ συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου για τη μελέτη, την τεκμηρίωση της αντίθεσης του δήμου και τον προγραμματισμό των δράσεων του δήμου, ώστε το ΔΣ να καταλήξει σε απόφαση σε νέα συνεδρίαση.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε στο ιστολόγιό μας αναλυτικό ρεπορτάζ με βίντεο από τη συνεδρίαση, τις τοποθετήσεις του δημάρχου, συμβούλων και φορέων (ανάμεσά τους η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς), το ψήφισμα, καθώς και πληροφορίες για τη νέα μελέτη του επενδυτή.

1 σχόλιο :

  1. ολοι μαζι να εναντιωθουμε στην νεα προσπαθεια για την κατασκευη ργοστασιου παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας απο βιομαζα.Αντιδρασαμε πριν , θα αντιδρασουμε και τωρα.Πρεπει να συνενοηθουμε αμεσα για τον συντονισμο των προσπαθειων μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα