1 Μαρτίου 2017

Μπαράζ κινητοποιήσεων την Πέμπτη 2 Μάρτη

Ημέρα απεργιών και κινητοποιήσεων η Πέμπτη 2 Μάρτη. Για τα νέα μέτρα που επίκεινται με τη δεύτερη αξιολόγηση, για τα «παλιά» μέτρα του ασφαλιστικού που εφαρμόζονται από το Γενάρη και που οι εργαζόμενοι τώρα τα νοιώθουν στο πετσί τους, αλλά και για ειδικά προβλήματα που προωθούνται σε κλάδους εργαζομένων, τμήμα κι αυτά της γενικότερης πολιτικής λιτότητας και εργασιακής απορρύθμισης.

Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια οργανώνεται πανεργατικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα από την πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για συντονισμό, με συμμετοχές από μια σειρά σωματείων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργατικές λέσχες, το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής, και άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου, 6μμ) από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Σε προκήρυξή της η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό, αναφέρει μεταξύ άλλων:
Σε μια ακόμα κακόγουστη παράσταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, οι κόκκινες γραμμές κατέρρευσαν ξανά και ο «έντιμος συμβιβασμός» προμηνύει νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία. Η τρόικα καταφτάνει πάλι στην Αθήνα προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που δεν αποτελεί μόνο έναν νέο γύρο μέτρων, αλλά και την επίσημη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος διαρκούς ευρωμνημονίου. Εξάλλου αυτό απαιτούν σύσσωμοι ο ΣΕΒ, τα ΜΜΕ και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο προκειμένου «να κλείσει τώρα η αξιολό­γηση».
Η συμφωνία έχει την πλήρη έγκριση όχι μόνο της ΕΕ, αλλά και του ΔΝΤ, όπως και των ΗΠΑ, καταδεικνύοντας το γεγονός πως οι όποιες διαφορές ΕΕ-ΔΝΤ, έχουν έναν κοινό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από τα νέα σφαγιαστικά μέτρα και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που έρχονται να προστεθούν σε όσα ήδη ασήκωτα βιώνει η εργατική τάξη και ο λαός.
Η Κυβέρνηση μέσα από έναν κυκεώνα δηλώσεων κάνει λόγο για επιτυχία προκειμένου να ενισχύσει το κλίμα αμηχανίας και αναμονής. Ωστόσο η συμφωνία του eurogroup προβλέπει την πρωτοφανή πρακτική προνομοθέτησης μέτρων για μετά το 2018, αιματηρά πρωτογενή πλεονάσμα­τα 3,5%, νέους φόρους ακόμα και για τους ανέργους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις και άλλα βάρβαρα μέτρα, που θα «εξειδικευτούν» από τα τεχνικά κλιμάκια, για την επιστροφή των οποίων «πάλεψε» η κυβέρνηση!
Το μεγάλο ζητούμενο τώρα είναι να βγει στο προσκήνιο το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, διεκδικώντας τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου.


«Τη συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει στο ξενοδοχείο Χίλτον – κυβερνείο των λεγόμενων «θεσμών» και άντρο συνωμοσίας για την επιβολή τέταρτου μνημονίου στη χώρα» στηρίζουν και καλούν σε μαζική στήριξη η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις της αριστεράς. 
_______________________________________________________

Απεργία νοσοκομειακών γιατρών

Για την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό νόμο καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 2ας Μαρτίου, με αιτήματα:
  • την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση,
  • την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση, πλήρη κάλυψη από το κράτος των αποθεματικών των ταμείων, άμεση αποδέσμευση από το χρηματιστήριο,
  • την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών,
  • την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών, μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης και
  • ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.
Τη συμμετοχή στην κινητοποίηση αποφάσισε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στις δομές Υγείας, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Την απεργία στηρίζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία καλεί τους οδοντιάτρους, και του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα Υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από το υπουργείο Εργασίας, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 13:00, την Πέμπτη (02/03/2017).
_______________________________________________________

Εργαζόμενοι ΙΚΑ

Προειδοποιητική, πανελλαδική στάση εργασίας, προκήρυξαν για την Πέμπτη, 2 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία και συγκεκριμένα σε ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής. Θα απεργήσουν από τις 12 μ.μ έως την λήξη του ωραρίου. Παράλληλα, προαναγγέλλουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 12:30 μ.μ την ίδια ημέρα. Οπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, η στάση εργασίας αφορά «αποκλειστικά» στους συναδέλφους των Ασφαλιστικών Ταμείων που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει το συλλαλητήριο των ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας κηρύσσοντας παράλληλα παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου για να δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης συμμετοχής.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» για να διαδηλώσουν ενάντια στη «διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης» και στη νέα μείωση των συντάξεων αλλά και να «απαιτήσουν» αύξηση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

_______________________________________________________

Το ΠΑΜΕ

Μια μέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 1 Μάρτη, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συγκέντρωση έξω από το Χίλτον. Από ανακοίνωσή του:

Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με νέα φοροληστεία. Όλα αυτά θα προστεθούν πάνω στα προηγούμενα μέτρα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά  προβάλλοντας δήθεν αντίμετρα στα μέτρα  παρουσιάζοντάς τα ουδέτερα, όπως έλεγε και με το ασφαλιστικό ότι δε θα μειώνονταν οι συντάξεις.   Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα. 
Καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης.Καμία ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων, στα νέα βάρβαρα μέτρα!Να οργανώσουμε την αντεπίθεση απέναντι στους εκπροσώπους του κεφαλαίου.Όλοι στον αγώνα. Να δείξουμε τη δύναμή μας.Να απαιτήσουμε τις απώλειές μας, τις πραγματικές μας ανάγκες.
_______________________________________________________

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Την Τετάρτη 1/2 και την Παρασκευή 3/2 οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τράμ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

_______________________________________________________

Κάτι δείχνει να κινείται. Η αγανάκτηση περισσεύει, οι αυταπάτες εκλείπουν, τα μέτρα συνεχίζονται ακάθεκτα, οι επιπτώσεις τους γίνονται αισθητές και σε όσους είχαν ελπίσει. Η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής, της Ευρωζώνης και της ΕΕ εντείνεται. 

Ο συντονισμός των διάσπαρτων αντιστάσεων, η σφυρηλάτηση αγωνιστικών δεσμών ανάμεσα στις προσπάθειες αντίστασης, ο σοβαρός διάλογος για τα αιτούμενα της περιόδου και τις ανάγκες συγκρότησης της εναλλακτικής σε όφελος του λαού και του τόπου, είναι ακόμα ζητούμενα. Όσοι το βλέπουν, και είναι πολλοί, ας το παλέψουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα