17 Μαΐου 2017

Ενάντια στο 4ο μνημόνιο λέμε ΟΧΙ με κινητοποιήσεις

Μπροστά στην ψήφιση του 4ου μνημονίου από την κυβέρνηση, με μέτρα μόνο χωρίς χρηματοδότηση αυτή τη φορά, οι αντιδράσεις εντείνονται:

Πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17/5 θα νεκρώσει τη χώρα, με κάποιες απεργίες να έχουν αρχίσει από την Τρίτη, ενώ άλλες θα συνεχιστούν και την Πέμπτη. Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα μαζί με το Μίκη Θεοδωράκη που έχει καλέσει σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, σε συγκεντρώσεις καλούν και σχεδόν όλοι οι φορείς.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο ΗΣΑΠ και το μετρό θα κινηθούν, για διευκόλυνση της μετάβασης στις συγκεντρώσεις, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας (ενώ το ίδιο θα ισχύσει και την Πέμπτη).

Τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν 9:00-21:00.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Οι συμμετοχές στην απεργία

Τη γενική απεργία έχουν προκηρύξει οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Στην απεργία συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους,  η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (αντιδρώντας και στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές), η ΠΝΟ με 48ωρη από την Τρίτη μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η ΟΤΟΕ, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι με 48ωρη, οι συμβολαιογράφοι με τριήμερη μέχρι την Παρασκευή, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με στάση από 11 πμ μέχρι 3 μμ, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς κλπ. 

Οι συγκεντρώσεις της Τετάρτης

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΒΕΕ καλούν για τις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Κοτζιά στις 10:00


Την Πέμπτη

Την Πέμπτη στο Σύνταγμα στις 7 μμ., καθώς και σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, έχει καλέσει σε συγκέντρωση ο Μίκης Θεοδωράκης και άλλες προσωπικότητες. "Τώρα ήρθε ξανά η ώρα οι πλατείες να ξαναγεμίσουν από τα ανεκπλήρωτα όνειρα των πολιτών" αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η ΓΣΕΕ και επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς έχουν καλέσει σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 6:30 μμ.

Εργατικά κέντρα και σωματεία του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματίσει απογευματινό συλλαλητήριο την ίδια μέρα στην Ομόνοια, στις 19:00.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό καλεί επίσης στις 6 μμ. στο Σύνταγμα (Ερμού και Φιλλελήνων), και πορεία προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα