1 Νοεμβρίου 2017

Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών το Σάββατο στις 12:30

Λίγο πριν την υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την κυβέρνηση, που θα ξεκινήσουν σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου στις αρχές Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις αποφάσεις συλλόγων των συμβολαιογράφων για μη συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, λίγο πριν τη λήξη ισχύος του κουτσουρεμένου από το 2015 νόμου Κατσέλη αλλά και την παράτασή του με ταυτόχρονες αλλαγές επί το δυσμενέστερον που σχεδιάζονται, λίγο μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και την προσπάθεια δυσφήμισής τους, ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας εκφράζεται σε πανελλαδικό επίπεδο.


Το Σάββατο 4 Νοέμβρη οργανώνεται πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα κατά των πλειστηριασμών, με συγκέντρωση στις 12:30 στα προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή. Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι Συντονισμοί Συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από όλη την Ελλάδα. Θα ακολουθήσει στις 3 μ.μ. πανελλαδική συνέλευση των συλλογικοτήτων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Νίκης 4 - 1ος όροφος, όπου θα προγραμματίσουν την παραπέρα δράση τους.

Η αφίσα της κινητοποίησης

Στην κινητοποίηση έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα, καθώς και συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Οι Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών απ' όλη την Ελλάδα εξέδωσαν την παρακάτω κοινή προκήρυξη. Στην Κηφισιά η προκήρυξη μοιράστηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.


ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds, κοράκια ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία. Μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώματα στο κεφάλαιο μέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής. Για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καμιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα. Με το 3ο μνημόνιο, που μαζί με τη Ν.Δ. και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, ψήφισε το 2015, γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds. Με το 4ο μνημόνιο εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν, όπως νομίζουν, τον “σκόπελο” του κινήματος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές. 

Απέναντι σ’ αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας. Όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν τη χώρα έχουμε δικαίωμα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόμενο από την κρίση να σταθεί δίπλα στον γείτονά του και να μην επιτρέψει να βγει κανένα σπίτι, κανένα μαγαζί, κανένα χωράφι στο σφυρί. Με τις συλλογικότητες γειτονιάς και τα σωματεία να συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, να εναντιωθούμε. Να αποτρέψουμε τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαμαρτυρηθούμε στα Ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα μεγάλα συμβολαιογραφικά γραφεία.

Κινήσεις γειτονιάς, συντονισμοί συλλογικοτήτων και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από όλη την Ελλάδα αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:


  • την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 
  • τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους. 
  • την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων. 
  • την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. 

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ!
Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!


Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ' όλη την Ελλάδα
___________________________________

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς συμμετέχει στην κινητοποίηση. Προσυγκέντρωση στο σταθμό του ηλεκτρικού στις 11:30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα