11 Ιανουαρίου 2018

Μαζική απάντηση των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο, με απούσες τις 3βάθμιες οργανώσεις

Απέναντι στο νέο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές "ηγεσίες" είναι αυτή τη φορά και τυπικά απούσες, αφού φαίνεται ότι η απαγόρευση της απεργίας στα πρωτοβάθμια συνδικάτα δεν τις αφορά, ούτε και όλες οι άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου (αναλυτική κριτική από αυτό το ιστολόγιο τις επόμενες ημέρες). Άλλωστε ειδικά η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ήταν πάντοτε δηλωμένος στόχος της εργοδοσίας, των δανειστών, αλλά και πολιτικών δυνάμεων, άλλων ανοιχτά, όπως η Νέα Δημοκρατία (που σήμερα υπερθεματίζει) και άλλων καλυμμένα, όπως οι δυνάμεις όλου του μνημονιακού φάσματος.

Έτσι, ήρθε η ώρα για τα αγωνιστικά συνδικάτα και ομοσπονδίες να αποδείξουν ότι θέλουν και μπορούν να καλύψουν το κενό ηγεσίας, αναλαμβάνοντας το βάρος της οργάνωσης της λαϊκής αντίστασης. Και για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και το λαό, να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά στα δικά τους καθήκοντα, αυτονομούμενοι από "ηγεσίες" - ανδρείκελα, όπως έκαναν σε όλες τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας τους, παλιότερα αλλά και προσφάτως.

Την Παρασκευή 12/1/2018

Για την Παρασκευή, το ΠΑΜΕ η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό, κόμματα και άλλες οργανώσεις, καλούν σε πανεργατική - πανελλαδική απεργία, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή:

Οι Ομοσπονδίες:
  • Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με προοπτική κλιμάκωσης
  • Οικοδόμων
  • Γάλακτος Τροφίμων Ποτών
  • Κλωστοϋφαντουργών
  • Φαρμάκου
  • Μισθωτών Τύπου – Χάρτου
  • Λογιστών
  • Υπαλλήλων τ. Υπουργείου Ανάπτυξης
  • Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας
  • Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ)
  • Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ (Στάση Εργασίας)
  • Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
  • Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (Στάση Εργασίας)
Αποφάσεις για απεργία έχουν επίσης πάρει δεκάδες εργατικά κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα όλης της Ελλάδας. Ανάμεσά τους, οι εργαζόμενοι στα Μετρό και το τραμ (ενώ οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα απεργήσουν τη Δευτέρα)

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. 

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δείτε λεπτομέρειες για όλες τις αποφάσεις ομοσπονδιών, σωματείων εργατικών κέντρων εδώ

Οι συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.
Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το Συντονισμό, καλεί σε συγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια.

Συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένοι ολόκληρη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του μετρό και οι συρμοί τραμ. Τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ δεν θα εκτελούνται από τις 12:00 έως τις 15:00. Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τη Δευτέρα 15/1/2018

Τη Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ΗΣΑΠ και στα λεωφορεία ενώ στάση εργασίας από 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα.

Η ΟΛΜΕ (καθηγητές) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία, έχουν κηρύξει επί πλέον στάσεις εργασίας, που αθροιζόμενες με τη στάση της ΑΔΕΔΥ ισοδυναμούν με 24ωρη απεργία.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν οι ΟΤΟΕ (τράπεζες) και ΠΟΕ-ΟΤΑ (δήμοι), ενώ τα φαρμακεία σε 48ωρη πανελλαδική απεργία 

Οι συγκεντρώσεις

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 6 μμ στη Βουλή

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 12:30 (κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας) 

Η ΓΣΕΕ, απούσα τελείως, αυτή τη φορά και τυπικά, από απεργιακές κινητοποιήσεις, προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα με την εξαγγελία συγκέντρωσης τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενώ ταυτόχρονα εξέδοσε "επείγον υπόμνημα στους βουλευτές" για το δικαίωμα στην απεργία (!!!). 

Το Εργατικό κέντρο Αθήνας καλεί επίσης σε συγκέντρωση στις 5 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Συγκοινωνίες
Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ ο δακτύλιος δεν θα ισχύσει τη Δευτέρα. Πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια θα επηρεαστούν, καθώς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 15:00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα