30 Απριλίου 2018

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για την Πρωτομαγιά
Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες
Η 1η Μάη του 2018 συμπληρώνονται εννιά χρόνια μέσα στα οποία η ΕΕ, η ΕΚΤ , το ΔΝΤ και οι διαδοχικές Κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διέλυσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, και μετέτρεψαν το λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή αποταμίευση σε κέρδη για δανειστές, τραπεζίτες, βιομήχανους επιχειρηματίες,
Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις σε ότι αφορά τους εργαζόμενους και τη πατρίδα μας αφού σε ότι αφορά:
  • Στο εσωτερικό μέτωπο εν όψη της 4ης αξιολόγησης παίρνονται τα πρόσθετα μέτρα ξεπουλήματος του ότι απόμεινε σαν Δημόσια Περιουσία (Νερό, Ενέργεια, Ορυκτός Πλούτος) με την υπόσχεση της “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια αν και όλοι γνωρίζουμε τις ήδη ανειλημμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους “εταίρους” (συντάξεις, αφορολόγητο κλπ) αλλά και τη γενικότερη πολιτική δημοσιονομικής επιτήρησης
  • Ενώ στο εξωτερικό μέτωπο  oι πολιτικοί χειρισμοί της Κυβέρνησης σε όλα τα εθνικά ζητήματα (Αιγαίο, Κύπρος, Σκόπια), ενταγμένοι στους σχεδιασμούς  των Αμερικανονατοϊκών και της Ε.Ε., για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας όσο και για την Ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, αν λάβουμε υπόψη τον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων ο λαός μας μάτωσε για να σωθούν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, οι τράπεζες, ντόπιοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι, με μείωση μισθών και συντάξεων, κόψιμο επιδομάτων, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, με απολύσεις, με την άγρια φορολογία, με τη κατάργηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες με τις δήθεν δεσμεύσεις και τις ανέξοδες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από την όποια ανάκαμψη εξαγγέλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.
Σήμερα που ολόκληρες περιοχές του πλανήτη βρίσκονται μέσα στη φωτιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει τη πατρίδα μας όλο και πιο πολύ στην σύγκρουση των  ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία και των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών, την εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου, τη διασφάλιση των δρόμων μεταφοράς τους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, εκατομμύρια ξεριζωμένους και με το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.
Έχει τεράστιες ευθύνες η Κυβέρνηση, γιατί προσδεμένη στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, όχι μόνο γιατί διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά και γιατί μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα νέες νατοϊκές βάσεις, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση ότι συμβάλλουν στην άμυνα της χώρας, όταν είναι ο γνωστός ρόλος τους στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ενώ σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει τις εντεινόμενες προκλήσεις του Τούρκικου επεκτατισμού!
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων και για αυτό πρέπει να δυναμώσουμε τη πάλη μας και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Έτσι μπορούμε να υπερασπίσουμε αποτελεσματικά την Ειρήνη για τη χώρα μας.
Εργαζόμενοι - Εργαζόμενες
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, και ξεκίνημα νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας μαζί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που παραμένει ακόμα όρθιο και παλεύουμε για:
Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, κατάργηση της επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, μέτρα προστασίας υγείας Αγώνας ενάντια στις  απολύσεις και την ανεργία και σταθερή δουλειά για όλους.
Παλεύουμε επίσης για την :
  • Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων 2010 – 2017, για το σταμάτημα του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και του Εθνικού Πλούτου σε ντόπια και διεθνή μονοπώλια.
  • Άμεση κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων και του Νόμου - λαιμητόμου Κατρούγκαλου, των δραματικών περικοπών των προνοιακών επιδομάτων και κοινωνικών δικαιωμάτων.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα με ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
  • Κανένας πλειστηριασμός, για την λαϊκή κατοικία, στους μισθούς και τις συντάξεις όσων αδυνατούν να πληρώσουν.
  • Άμεση κατάργηση των αλλαγών στον συνδικαλιστικό Νόμο, υπεράσπιση του δικαιώματος  στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.  

Τέλος αγωνιζόμαστε:
  • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. 
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Απομόνωση του εθνικισμού και των εγκληματιών δολοφόνων ναζιστών  της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Λεφτά για παιδεία, έρευνα και υγεία και όχι για το ΝΑΤΟ. Προσλήψεις εδώ και τώρα!
Με αγώνες τιμάμε τους ηρωικούς νεκρούς των αγώνων μας!
Όλοι στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις:

  • ΠΑΜΕ στις 10 π. μ. στο Σύνταγμα,
  • Πρωτοβάθμια Σωματεία στις 10.30 π. μ. στο Μουσείο
  • ΛΑΑΣ στις 10.30 π. μ. Ομόνοια
___________________________________

Τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς διοργανώνει μουσική εκδήλωση το Σάββατο 12 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας, με θέμα:
Αφιέρωμα στο λαϊκό εργατικό τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα