24 Μαρτίου 2011

Εκδήλωση για το Μαγιακόφσκι στη Νέα Ερυθραία, Τετάρτη 30 Μαρτίου

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011, στις 9.00 μμ στο ΚΑΠΗ Νέας Ερυθραίας (Κ. Βάρναλη 58),  η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς σας καλεί σε ένα αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και την εποχή του ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, εμβληματικής φυσιογνωμίας της ρωσικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και του Οκτώβρη, με τίτλο:
 
«…και παρακαλω να λειψουν τα κουτσομπολια, τ’ απεχθανοταν φοβερα ο μακαριτησ»

Με θέμα «Ο Μαγιακόφσκι του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου» θα μιλήσει η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκαγια, ενώ με θέμα«Κυβοφουτουρισμός»  η εικαστικός Σοφία Αλεξανδρίδου θα αναφερθεί στη σχέση του Μαγιακόφσκι με το κίνημα της ρωσικής πρωτοπορίας και του φουτουρισμού.
Οι ηθοποιοί Βασιλική Ρούσσου και Μελέτης Γεωργιάδης θα διαβάσουν ποιήματά του.
Το εικαστικό μέρος έχει επιμεληθεί η Σοφία Αλεξανδρίδου.
Οργάνωση, επιλογή ποιημάτων και επιμέλεια: Αμαλία Βασιλακάκη.


Το αφιέρωμα κλείνει με μια παρέμβαση λόγου, εικόνας και μουσικής με τίτλο «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόβσκι;»              Ιδέα, κείμενο και αφήγηση: Νάντια Βαλαβάνη.
Αφήγηση και τραγούδι:Μπενέτα Οικονόμου.     
Πιάνο:Φρίξος Μόρτζος.
Video-art: Περικλής Αντωνίου &Έλσα Τριβιζάκη.            
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σκλάβος
Έκτακτη συμμετοχή: H  Μάριμελ Χρύση


Το αφιέρωμα πρωτοοργανώθηκε και
 παρουσιάστηκε  από τη «Μεσοποταμία» το Δεκέμβρη 2010. Το «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόβσκι;” είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην παράσταση Μαγιακόβσκι- Θέλω το μέλλον τώρα της «Καμπάνη 2» το Μάιο 2010.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα