16 Ιανουαρίου 2012

Όλοι στην Παναττική απεργία και τις συγκεντρώσεις της 17 Γενάρη.


Εν όψει των νέων αντεργατικών μέτρων που εξυφαίνονται από την κυβέρνηση, των μακρόχρονων και ηρωικών απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρωτοπορία της πάλης και της Παναττικής απεργίας της Τρίτης 17 Γενάρη που επιχειρεί την κλιμάκωση κόντρα στην υπονόμευση των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ


Δεν τους έφτασε που μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων, που διέλυσαν τις όποιες κοινωνικές υπηρεσίες υπήρχαν, με τους επισήμως ανέργους πάνω από 903.000 (18,2%), με τους εργαζόμενους κι αυτούς να πεινάνε  και το κεφάλαιο να κερδοσκοπεί σε βάρος τους, με το λαό να στενάζει κάτω από τα χαράτσια και τους μεγαλοφοροφυγάδες ανέγγιχτους, με τη χώρα ερείπια, με το λαό χρεοκοπημένο και την επίσημη χρεοκοπία της χώρας επί θύραις
Θέλουν τώρα κι άλλα:
o       Την περικοπή του 13ου  & 14ου μισθού και στο ιδιωτικό τομέα
o       Το πάγωμα της αύξησης της ωρίμανσης της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης
o       Την πλήρη αποδιάρθρωση των  εργασιακών σχέσεων.
o       Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών.
o       Το περαιτέρω κόψιμο των επικουρικών συντάξεων

Για να μας σώσουν ξανά !!!

o       Όταν οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές των δώρων μειώνουν τα έσοδα και αυξάνουν το έλλειμμα, οδηγώντας σε νέα χειρότερα μέτρα.
o       Όταν η μείωση των εργοδοτικών εισφορών αυξάνει τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και οδηγεί σε νέες περικοπές των συντάξεων.
o       Για να «βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα», είναι το νέο τους παραμύθι. Κλέβοντας μονομερώς τους εργαζόμενους βεβαίως, και όχι θίγοντας τις μίζες τους, τη φοροδιαφυγή τους (που πάντα καταγγέλλουν αλλά γιατί άραγε ποτέ δεν πατάσσουν;), την εισφοροκλοπή και τις «νόμιμες» φοροαπαλλαγές των ημετέρων της διαπλοκής. Γιατί με μισθούς Κίνας θα υπάρξει ανάπτυξη λένε! 
  • Όταν όλοι το ξέρουν, το παραδέχονται πια και οι ίδιοι (τρόικα και συγκυβερνήτες), το έχουμε δει άλλωστε και παντού όπου εφαρμόστηκαν οι συνταγές του ΔΝΤ, ότι είναι αυτή ακριβώς η πολιτική που οδηγεί στην αποανάπτυξη και την καταστροφή.
Λένε πάλι ψέματα:

Δεν σώζουν τη χώρα, τους κερδοσκόπους θέλουν να σώσουν, γιατί αυτοί εισπράττουν όσα εμείς πληρώνουμε. Το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί από το λαό, ακόμα και αν πεθαίνει στους δρόμους όπως στην κατοχή. Αν είναι η πληρωμή του η μόνη κόκκινη γραμμή (όπως μας λέει ο Παπαδήμος και η συγκυβέρνηση των τριών),  αν οι υποτελείς που μας κυβερνούν δεν μπορούν ούτε να διανοηθούν να θέσουν την επιβίωση του λαού ως κόκκινη γραμμή και να αρνηθούν την πληρωμή του χρέους, τότε ο μόνος δρόμος είναι να φύγουν. Και είμαστε εμείς αυτοί που καλούμαστε να το επιβάλλουμε.

Αλλά οι αγώνες των εργαζόμενων πυκνώνουν:

o       Στην Χαλυβουργία Ελλάδος απεργούν πάνω από 2 μήνες για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και για να μην περάσουν τα σχέδια της επιχείρησης  για μείωση του ωραρίου εργασίας.
o       Στον ALTER για την καταβολή δεδουλευμένων 10 μηνών και του Δώρου Χριστουγέννων.
o       Στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να μην κλείσει η εφημερίδα.
o       Στο ΑLEXPAK αγωνίζονται να μην περάσει η μείωση των ημερών και ωρών εργασίας σε 2 μέρες την εβδομάδα.
o       Στο NOTOS GALLERIES  για να μην περάσει η εκ περιτροπής εργασία.
o       Στο Ερρίκος Ντυνάν για να πληρωθούν τις αποδοχές των τριών μηνών.
o       Στην Γερολυμάτος Cosmetics για πληρωθούν τις αποδοχές τους  και να μην χάσουν τις δουλειές τους.
o       Στη ALAPIS για την πληρωμή δεδουλευμένων και ενάντια στο σχέδιο για διαθεσιμότητες.
o       Στο ΙΓΜΕ ενάντια στις απολύσεις μέσω του κόλπου της «εφεδρείας».

Με την Παναττική απεργία και τις συγκεντρώσεις της Τρίτης 17 Γενάρη, να τους δώσουμε την απάντησή μας, κλιμακώνοντας τους αγώνες. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους που σηκώνουν σήμερα τη σημαία του αγώνα, γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας με όλους τους τρόπους, και με τη δική μας συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται σε βάρος των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται στις 11 π.μ., Σταδίου και Εμ. Μπενάκη.

Η Επιτροπή Αγώνα θα οργανώσει το αμέσως επόμενο διάστημα επισκέψεις αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδος και του ΙΓΜΕ, εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα αντίστοιχα. Γιατί η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

E-mail: epitropikifisias@gmail.com, Tηλ.: 6974105775

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα