9 Φεβρουαρίου 2012

Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση στην Κηφισιά ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, παρά το τσουχτερό κρύο και τη συνεχή βροχή, έγινε στις 7 μ.μ. η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ - ΕΕ - κυβέρνησης και η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης εκπροσωπώντας το δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Κορογιαννάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Παναγιώτης Κανακάκης, Γιώργος Σκορδίλης και Ανέστης Νικολέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης, ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης εκπροσωπώντας το σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, η Αθηνά Σφαιροπούλου από την ΕΛΜΕ της περιοχής, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και πλήθος κόσμου.
Τη συγκέντρωση άνοιξε με μικρή εισαγωγή ο Χάρης Σμυρνιώτης. Στη συνέχεια μίλησαν από την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς ο Μανώλης Μιχάλας, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ο Δημήτρης Κατσάκος, και ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Γιώργος Γιωργής.





Ο Χάρης Σμυρνιώτης ανοίγει την εκδήλωση







Ο Μανώλης Μιχάλας, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Κηφισιάς ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, παίρνοντας το λόγο είπε: 
Είμαστε σήμερα εδώ για να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Είμαστε αντιμέτωποι τα τελευταία δύο χρόνια με έναν απερίγραπτο εκβιασμό:
  • Δεχτείτε τα μέτρα για να μην πτωχεύσουμε
  • Δεχτείτε κι΄άλλα μέτρα για να πάρουμε τη δόση
  • Υπομονή και άλλα μέτρα για να μπορούν να δοθούν οι συντάξεις και οι μισθοί
Μέτρα –μέτρα και στο βάθος; Αδιέξοδο. Οι ίδιοι που προτείνουν και ψηφίζουν όλο αυτό τον καιρό την πολιτική που ακολουθείται παραδέχονται ότι τα μέτρα που πήραν δεν μας έβγαλαν από τη κρίση. Ποια είναι η λύση που προτείνουν;  Και άλλα μέτρα. Ε! δεν ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Φίλες και φίλοι
Η αλήθεια είναι ότι τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα σχέδια πολλοί και από εμάς δεν τα διαβάσαμε. Η διαφορά μας όμως από αυτούς που δεν τα διάβασαν αλλά τα ψήφισαν είναι ότι εμείς, οι περισσότεροι από εμάς, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, αυτά τα μέτρα τα διαβάζει καθημερινά στο πετσί του. Τα αποτελέσματά τους τα νοιώθουμε, τα βλέπουμε γύρω μας.

  • Βλέπουμε το νέο και τη νέα που τελειώνει το πανεπιστήμιο και δεν μπορεί να βρει δουλειά.
  • Βλέπουμε το νέο και τη νέα που αναγκάζεται να φύγει μετανάστης αναζητώντας μέλλον σε άλλη χώρα.
  • Βλέπουμε τις απολύσεις και την ανεργία να αυξάνει.
  • Βλέπουμε τους μισθούς και τις συντάξεις να μη φτάνουν για να βγει ο μήνας.
  • Βλέπουμε τις μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν.
  • Βλέπουμε τα έξοδα μας να αυξάνουν και τα έσοδα μας να συρρικνώνονται.
  • Νοιώθουμε τη ζωή μας να  υποβαθμίζεται
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όλοι εμείς, οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί που πάντα πληρώναμε και πληρώνουμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη φοροεπιδρομή. Μέρος αυτής της φοροεπιδρομής είναι το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων. Δηλαδή το χαράτσι της ΔΕΗ για να συνεννοούμαστε.  Άλλη μια περίπτωση εκβιασμού.
Μας λένε: Πληρώστε το χαράτσι για να μη σας κόψουμε το ρεύμα. Μας ζητάνε να πληρώσουμε άλλον έναν επιπλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε. Χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, παρά μόνο την κατοχή ακίνητης ιδιοκτησίας. Μας ζητάνε να πληρώσουμε άλλον έναν επιπλέον φόρο για το σπίτι που κληρονομήσαμε, που αγοράσαμε με τη δουλειά μας, που αγοράσαμε με δάνειο και το χρωστάμε. Μας ζητάνε τελικά να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση έχουμε μόνο μια επιλογή. Να αντιδράσουμε. Έτσι λοιπόν 30 πολίτες στην αρχή κυκλοφορήσαμε ένα κείμενο που το υπογράφαμε ως πρωτοβουλία  πολιτών ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Μέσα σε λίγες μέρες το κείμενο υπέγραψαν περίπου 100 άτομα. Απευθυνθήκαμε στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας. Ζητήσαμε τη στήριξή του και την κερδίσαμε. Το Δημοτικό συμβούλιο στις 7-12-2011 αποφάσισε να στηρίξει νομικά αλλά και με κάθε τρόπο τους πολίτες που δεν πληρώνουν το χαράτσι. Σε επιβεβαίωση αυτής της στήριξης απέστειλε στη ΔΕΗ στις 18-1-2012 εξώδικο που συνοδεύεται από 258 ονόματα συμπολιτών μας που δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Η συλλογή των αιτήσεων συνεχίζεται.
Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να πουν: ΟΧΙ ΔΕΝ πληρώνω το χαράτσι. Όχι μόνο γιατί δεν θέλουμε αλλά γιατί πλέον δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε χωρίς προοπτική. Οι αντιδράσεις μας είχαν αποτέλεσμα. Αντιδράσεις σαν τη δική μας υπάρχουν παντού. Οργανώνονται σε όλους τους Δήμους της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας. Οι πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις οι Δήμοι οργανώνουν την αντίδρασή τους στέλνοντας εξώδικα ή προσφυγές προς τη ΔΕΗ. Αυτές οι αντιδράσεις ήταν που απομάκρυναν από τον κόσμο τον αρχικό φόβο για το κόψιμο του ρεύματος και προκάλεσαν πολλές αλλαγές στην αρχική ρύθμιση. Οι 40 μέρες για το κόψιμο του ρεύματος έγιναν 80 και τώρα 120. Η ΔΕΗ της Κηφισιάς αλλά και άλλες, δέχονται την πληρωμή μόνο του ρεύματος. Το σημαντικότερο είναι ότι για 500.000 λογαριασμούς έχει περάσει το 80ήμερο και σε κανένα σπίτι δεν έχει κοπεί το ρεύμα. Εμείς δεν πρέπει να σταματήσουμε. Πρέπει να γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Η μόνη λύση που μπορούμε να δεχτούμε για το χαράτσι είναι η κατάργησή του. Ο στόχος μας είναι αυτός και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε. Πρέπει επιπλέον να είμαστε σε επιφυλακή ώστε σε κανένα σπίτι να μη κοπεί το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσε το χαράτσι.
Φίλες και φίλοι
Θα ακουστεί λίγο περίεργο αλλά δυστυχώς ίσως είναι αλήθεια. Την ώρα που χωρίς να μας ρωτήσουν σκέφτονται να υπογράψουν όσα προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση που τους προτείνεται. Την ώρα που μας κλέβουν τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μας. Την ώρα που χρεοκοπούν την κοινωνία, το να αντιδράς για το χαράτσι της ΔΕΗ ίσως είναι μηδαμινό.
Πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που μας προτείνουν τέτοιες συμφωνίες χρεοκοπίας δεν ενδιαφέρονται να «σώσουν» την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η Ελλάδα και ο πλούτος που η χώρα διαθέτει.
Πρέπει λοιπόν να φωνάξουμε δυνατά: Φτάνει ποιά δεν πάει άλλο. Θέλουμε να μιλήσουμε. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. 
Να γίνουμε πολλοί. Να γίνουμε πολύ περισσότεροι….

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, που είπε:
Είμαστε εδώ, μαζί με τις 2 κινήσεις της πόλης μας, την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και την Πρωτοβουλία Κατοίκων Κηφισιάς, γιατί το δημοτικό συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του συμπαρίσταται στις 2 κινήσεις.
Πλέον της φοροεπιδρομής που γίνεται σε κάθε σπιτικό, που αντιμετωπίζει και μείωση του εισοδήματός του και βάθεμα της ανεργίας, αντιμετωπίζουμε και τη σοβαρότατη μείωση των πιστώσεων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μόλις χθες ανακοινώθηκε ότι άλλα 400 εκατομμύρια, που προορίζονταν για την αυτοδιοίκηση θα μειωθούν, επί πλέον των 450 που κόπηκαν την 1 Ιανουαρίου και του 15% που μας υποχρέωσαν να εγγράψουμε στον προϋπολογισμό.
Θέλω να ξέρετε ότι όλη η κοινωνία είναι ανάστατη. Από όποια σκοπιά και να είμαστε, από τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου ή των εργαζόμενων μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων, όλοι είμαστε σε κατάσταση δραματική. Άρα είμαστε όλοι μαζί και πρέπει όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.
Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωση σήμερα, και δίνουμε ραντεβού σε άλλο σημείο που θα συνεννοηθούμε. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα πιστεύουμε, όλες οι παρατάξεις, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, τώρα αρχίζει!

Από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ- ΕΕ – κυβέρνησης πήρε το λόγο ο Δημήτρης Κατσάκος, ο οποίος είπε:
Όταν πριν από 1,5 χρόνο συγκροτούσαμε την Επιτροπή Αγώνα είχαμε μερικά δεδομένα στο νου μας:

1.    Την αντίθεση στην πολιτική του ΔΝΤ – ΕΕ και κυβέρνησης, που ξέραμε ότι θα κατέστρεφε τη χώρα, αφού αυτό ακριβώς είχε γίνει παντού όπου έβαλε το χέρι του το ΔΝΤ, αφού ξέραμε και τι ήθελε η ΕΕ με τη συνθήκη της Λισσαβώνας, και όπως έγινε αμέσως φανερό από το περιεχόμενο του πρώτου μνημονίου.
2.    Τη θέληση να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια σε κάθε μνημονιακή πολιτική, ανεξάρτητα από την πολιτική καταγωγή του καθενός από εμάς, παραμερίζοντας τις διαφορές μας σε πολιτικές προτιμήσεις ή απόψεις. Γιατί όλα εξαρτώνται από την έκβαση του κεντρικού αγώνα ενάντια στο μνημόνιο. Αν αυτός χαθεί, τι νόημα θα έχουν οι ιδιαίτερες απόψεις του καθενός;
3.    Τη θέληση να προωθήσουμε την κοινή δράση, ενάντια στην κακοδαιμονία της πολυδιάσπασης, και με άλλους έξω από μας, με συνδικάτα και μαζικούς φορείς, με κόμματα και οργανώσεις που αντιστέκονται στο μνημόνιο, με την αυτοδιοίκηση, έχοντας από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουμε να γίνουμε κόμμα, παράρτημα κομμάτων, ή πολιτική παράταξη, ούτε να εμπλακούμε σε ψηφοθηρικούς σχεδιασμούς.
4.    Τη θέληση να προωθήσουμε το διάλογο για το μνημόνιο, το χρέος και την προοπτική του λαού και της χώρας. Και καλέσαμε γι αυτό αξιόλογους ανθρώπους σε ανοιχτές εκδηλώσεις, όχι αναγκαστικά με ίδιες απόψεις μεταξύ τους ή με μας, αλλά με κριτήριο ότι αυτές οι απόψεις ήταν κόντρα στο μνημόνιο και απουσίαζαν (απουσιάζουν μάλιστα ακόμα) από τα ασφυκτικά ελεγχόμενα κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Από την πρώτη μας εμφάνιση είπαμε, απαντώντας έτσι στους κυβερνητικούς εκβιασμούς, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο γι αυτό δεν πρέπει να το πληρώσουμε, όταν αυτό που ήταν μαθηματικά βέβαιο από την αρχή, το απέκρυπταν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι από τον Ελληνικό λαό. Τώρα το ομολογούν οι πάντες.
5.    Τη θέληση τέλος να δράσουμε, οργανώνοντας τοπικές κινητοποιήσεις και συμμετέχοντας στις ευρύτερες.

Και μετά ήρθαν τα χαράτσια. Και είπαμε πως δεν πρέπει να τα πληρώσουμε.

Γιατί; Όχι γιατί είμαστε τζαμπατζήδες βεβαίως
Τους λόγους τους εξήγησε ο Μανώλης, οπότε θα τονίσω μόνο ένα σημείο: Αυτά που πληρώνουμε πάνε σε τόκους, όχι για να ορθοποδήσει η χώρα.
Και για όποιον δεν κατάλαβε, Μέρκελ & Σαρκοζί ανακοίνωσαν προχθές τη συγκρότηση ειδικού ταμείου αποπληρωμής του χρέους, στο οποίο θα πηγαίνουν και ελληνικά έσοδα, πχ. τα έσοδα από το χαράτσι. Η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για ανάληψη από αυτό το ταμείο, αιτιολογημένη βεβαίως, και μόνον αν αυτή εγκριθεί (από εντεταλμένους της τρόικας), αν δηλαδή τα χρήματα προορίζονται για αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, τα χρήματα θα αποδεσμεύονται. Τα δικά μας χρήματα, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν πχ. για συντάξεις, ούτε από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του μέλλοντος που δεν θα είναι υποτελής σαν τη σημερινή. Ο επίτροπος μπαίνει από την πίσω πόρτα.

Μας λένε όμως κάποιοι: Δεν πετυχαίνετε τίποτα έτσι.
·      Και όμως πετυχαίνουμε νίκες, όταν αγωνιζόμαστε συλλογικά. Στην αρχή, όταν είδαν τα κινήματα ενάντια στο χαράτσι και την αντίδραση του κόσμου είπαν: Δε θα κόψουμε το ρεύμα για 80 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού. Και οι πρωτοβουλίες ενάντια στο χαράτσι πλήθυναν. Στην Κηφισιά ενημερώσαμε εμείς τον κόσμο, πόρτα – πόρτα, που νόμιζε ότι το χαράτσι ήταν για μια φορά και τελείωσε, που δεν ήξερε πώς να πληρώσει το ρεύμα χωρίς το χαράτσι, που δεν είχε ακούσει για την απόφαση του δήμου. Και σιγά – σιγά γίναμε χιονοστιβάδα, από κείνες που αρχίζουν από ένα μικρό πυρήνα και μεγαλώνουν, και γίνονται ακατανίκητες. 500.000 δεν πλήρωσαν το χαράτσι ενώ πέρασαν και οι 80 μέρες, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το παραδέχτηκε και ο υπουργός. Και τώρα πια λένε ότι δε θα κόψουν το ρεύμα 4 μήνες από τη λήξη του λογαριασμού. Αλλά εμείς δε σταματάμε μέχρι την κατάργηση του χαρατσιού.

Κάποιοι όμως άλλοι θα πουν: Ρισκάρουμε έτσι να μείνουμε χωρίς ρεύμα
  • Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν υπάρχει ρίσκο. Όποιος δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει αγωνιζόμενος, έχει χάσει απ’ την αρχή.
  • Αλλά το ρίσκο μικραίνει όταν είμαστε πολλοί, και δε θα γινόμαστε ποτέ πολλοί αν κάποιοι δεν τολμούσαν πρώτοι. Τώρα είμαστε ήδη μισό εκατομμύριο.
  • Και το ρίσκο μικραίνει ακόμα περισσότερο αν είμαστε αποφασισμένοι. Και είμαστε αποφασισμένοι να βρεθούμε μπροστά στο συνεργείο που θα τολμήσει να κόψει το ρεύμα. Θα είμαστε εκεί, και θα ξεσηκώσουμε τη γειτονιά, την πολυκατοικία.
Άλλοι θα πούνε ότι θα μας τα πάρουν στο τέλος, από την εφορία, με άλλο χαράτσι, ή με περικοπές.
·      Είναι αλήθεια, ο αγώνας για το χαράτσι είναι μερικός, δεν μπορούμε να νικήσουμε ολοκληρωτικά, αν δεν ανατραπεί όλη η πολιτική τάξη του μνημονίου. Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται και οι μερικοί αγώνες.
·      Γιατί έτσι:
1.    Ξεπερνιέται μαζικά ο φόβος που προσπαθούν να μας εμφυσήσουν
2.    Πετυχαίνουμε και νίκες, έστω μικρές, που ανακουφίζουν το λαό, κάτι όχι αμελητέο στις μέρες μας
3.    Ενεργοποιούνται νέες δυνάμεις, που όπως και με τις πλατείες το καλοκαίρι, για πρώτη φορά στη ζωή τους συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα
4.    Επενδύουμε στην ποιότητα του μαζικού κινήματος, βελτιώνοντας τη μαζικότητά του, τις εσωτερικές του σχέσεις και οργάνωση, την πολιτικοποίησή του. Πολιτικοποίηση μέσα από την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας αγώνας, δηλ. κατανόηση των προϋποθέσεων για την επιτυχή του έκβαση, του τρόπου οικοδόμησης αυτών των προϋποθέσεων και πρακτική δοκιμασία μεθόδων που συμβάλλουν στην οικοδόμηση αυτή. Η δική μας δράση θέλει να επενδύσει τα αποτελέσματά της στο μαζικό κίνημα, όχι στον εαυτό μας.
5.    Τέλος γιατί έτσι τροφοδοτούμε και τους κεντρικούς αγώνες που είναι έτοιμοι πάλι να εκραγούν, μπροστά στα νέα μέτρα που ψηφίζονται την Κυριακή
Τι μας επιφυλάσσουν τώρα με το νέο μνημόνιο;
  • Μείωση 22% του κατώτατου μισθού, που θα γίνει 586 Ευρώ, δηλ. μείωση 3 μισθών. 3,3 Ευρώ την ώρα, αν είχαμε 8ωρο, μικτά, γιατί και αυτά φορολογούνται!
  • Μείωση του επιδόματος ανεργίας σε 360 Ευρώ, όσων από το 1.000.000 ανέργους το παίρνουν
  • Μείωση συντάξεων, ενώ και άλλη μείωση θα προκύψει λόγω μείωσης του μισθού.
  • Όλα τα παραπάνω αυξάνουν το έλλειμμα και εντείνουν την ύφεση, δείχνοντας πως άλλες είναι οι επιδιώξεις τους και όχι το χρέος. Ξαναχρεωνόμαστε τώρα, και θα ξανακόψουμε κι άλλο συντάξεις σε λίγο, θα ξαναανεβάσουμε και την ηλικία συνταξιοδότησης για να κλείσουν οι τρύπες που αυτοί οι ίδιοι ανοίγουν.
  • Κατάργηση κάθε συλλογικής ρύθμισης, που οδηγεί στην κατάργηση των συνδικάτων, για να μπορούν να αποφασίζουν μόνοι τους και η εργασιακή ζούγκλα να κάνει τους εργαζόμενους δουλοπάροικους.
  • Απολύσεις στο δημόσιο τομέα, περικοπή δαπανών σε υγεία, φάρμακα, προνοιακά επιδόματα, παράδοση εκπαίδευσης και έρευνας σε ιδιώτες.
  • Ανταλλαγή των ομολόγων των δανειστών με νέα Αγγλικού δικαίου, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία. Έτσι ώστε σε πιθανή αδυναμία πληρωμής, να αποφασίσουν ταχύρυθμα τα ξένα δικαστήρια την εκποίηση της κρατικής περιουσίας. Και σε περίπτωση που φύγουμε από το Ευρώ, να μην μπορούμε να μεταστρέψουμε το χρέος σε δραχμές.
  • Και όλα αυτά για να γίνει το χρέος το 2020 127 % του ΑΕΠ, τόσο το υπολογίζουν πλέον. Όταν για 120% που ήταν το 2009, μας έβαλαν στο μνημόνιο.
Είναι φανερό ότι αυτό χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί. Ο λαός θα πεθαίνει στους δρόμους όπως στην κατοχή, γιατί αυτοί που τον κυβερνούν δεν διανοούνται να πάνε κόντρα στους δανειστές βάζοντας την επιβίωση του λαού σαν κριτήριο. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η κινητοποίησή μας χρειάζεται τώρα, άμεσα. Γιατί σε λίγες μέρες η υποδούλωση της χώρας θα έχει επικυρωθεί, από όσους χωρίς ντροπή ισχυρίζονται ότι μας αντιπροσωπεύουν. Και τότε, ο αγώνας μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος.
Όλοι την Κυριακή στο Σύνταγμα και όπου αλλού θα υπάρξει κινητοποίηση. Για να φύγουν οι υποτακτικοί του μνημονίου και να προχωρήσουμε σε μια νέα πορεία της χώρας με διαγραφή του χρέους και ανάπτυξη προς το συμφέρον του λαού και όχι των κερδοσκόπων, των τραπεζών και του κεφαλαίου.

Τη συγκέντρωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Γιώργος Γιωργής.










Το ραντεβού των συγκεντρωμένων ανανεώθηκε για τις επόμενες ημέρες, στις κεντρικές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, το νέο μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που οδηγούν αν περάσουν, το λαό στην απόλυτη εξαθλίωση και τη χώρα στην καταστροφή.
_____________________________________________________________
Τις επόμενες μέρες θα αναρτήσουμε στο ιστολόγιο της Επιτροπής Αγώνα βίντεο από τη συγκέντρωση με όλες τις ομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα