9 Ιουλίου 2012

Κωτσόβολος: Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται

Οι αυθαιρεσίες στον Κωτσόβολο - Dixons συνεχίζονται. Νέες απολύσεις συνεχίζουν να ανακοινώνονται σε εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι συμφωνούν στη μείωση του μισθού τους (δείτε το ιστορικό εδώ). Κι αυτό παρά την υπουργική απόφαση ότι οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις που έγιναν για τον ίδιο λόγο είναι παράνομες, αφού η εταιρεία είναι μέλος του ΣΕΛΠΕ και η ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων ΟΙΥΕ δηλώνει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 1 παρ. Γ της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Π.Κ. 26/1/2012 όλοι οι εργαζόμενοι στην ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ δικαιούνται την πλήρη εφαρμογή της ΣΣΕ.
Η εταιρεία ισχυρίζεται στο υπόμνημά της ότι υπάρχει μείωση κερδών που πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, την ίδια στιγμή που ξόδεψε τεράστια ποσά για ανακαινίσεις, στήσιμο νέων καταστημάτων και διαφημίσεις.
Ισχυρίζεται επίσης ότι «έλαβε νόμιμες αποφάσεις τις οποίες διαπραγματεύθηκε με τους εργαζομένους νομότυπα». Όταν είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο για να διαπραγματευθεί και ότι οι εργαζόμενοι εκβιάστηκαν μέσα σε μια νύχτα να υπογράψουν τη μείωση των μισθών τους με την απειλή της απόλυσης.
Από την κινητοποίηση στον Κωτσόβολο Βριλησσίων
Όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Στην περιοχή μας έγινε το Σάββατο 7/7 κινητοποίηση εργαζομένων και αλληλέγγυων στο κατάστημα της εταιρείας στα Βριλήσσια, όπου υπήρξε πρόσφατα νέα απόλυση. Στο προσωπικό και στους πελάτες (από τους οποίους υπήρχε εντυπωσιακή στήριξη του αγώνα) μοιράστηκε ανακοίνωση εργαζομένων του Κωτσόβολου, την οποία θα βρείτε εδώ.
Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι:
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΕΣΠΑΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα