2 Οκτωβρίου 2012

Σκηνές από το Λαϊκό Γλέντι ενάντια στα μνημόνια

Δείτε παρακάτω εκτεταμένα αποσπάσματα από τπ Λαϊκό Γλέντι ενάντια στα μνημόνια, που διοργανώθηκε στις 22/9 από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς στο θεατράκι των Εργατικών Κατοικιών Κηφισιάς.

Το πρόγραμμα άρχισε με Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση. Το συγρότημα αποτελούσαν οι Μάριος Πάλλας (τραγούδι), Αλέξανδρος Γκουγκουλάκος (κιθάρα), Χριστίνα Παπανδρέου (πλήκτρα), Αποστόλης Κατακουζηνός (ντραμς) και Αντώνης Κουτράκος (μπουζούκι).
Το συγκρότημα έπαιξε έντεχνα και λαϊκά τραγούδια που ξεσήκωσαν το κοινό και ιδιαίτερα τη νεολαία:


Στη συνέχεια ο Δημήτρης Μπάτης από το συνδικάτο εργαζομένων του ΙΓΜΕ, χαιρέτησε την εκδήλωση, μίλησε σύντομα για τους αγώνες του συνδικάτου που βρίσκεται στην αιχμή του αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, και παρουσίασε το συγκρότημα του συνδικάτου, με τους Καίτη Ζαραβέλα (τραγούδι), Βασίλη Σαλταγιάννη (κιθάρα – τραγούδι) και Νίκο Στεφανάκη (μπουζούκι).


Το συγκρότημα του συνδικάτου άρχισε στο 1ο μέρος με έντεχνο Ελληνικό τραγούδι:

Μετά το πρώτο μέρος, από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς μίλησε η Φούλα Κωνσταντίνου:



Ακολούθως προβλήθηκε βίντεο από τη δραστηριότητα της Επιτροπής Αγώνα, με πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, τοπικές κινητοποιήσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ, το ΙΚΑ, τις συγκοινωνίες, με συμμετοχή σε κεντρικές λαϊκές κινητοποιήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων στην περιοχή:



Το γλέντι άναψε στο 3ο μέρος της εκδήλωσης, με το συγκρότημα του ΙΓΜΕ που παρουσίασε  λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία και ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους που από θεατές έγιναν συμμέτοχοι στο γλέντι με χορό μέχρι τα μεσάνυχτα.



1 σχόλιο :

  1. Απίθανη εκδήλωση. Το νεανικό συγκρότημα άψογο, δείχνει τι μπορεί να κάνει η νεολαία όταν προσανατολίζεται σε δημιουργικά πράγματα. Το συγκρότημα του συνδικάτου κορυφαίο, πολύ καλύτερο από πολλά επαγγελματικά συγκροτήματα. Το περιεχόμενο, το καλό λαϊκό τραγούδι, οι ισορροπημένες πολιτικές παρεμβάσεις, το οπτικό υλικό από την πλούσια δράση της επιτροπής αγώνα και των λαϊκών κινητοποιήσεων, έφτιαξαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Που έδεσε με τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ενεργή συμμετοχή με το τραγούδι του και το χορό του. Εκδήλωση παράδειγμα στο είδος της, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες. Συνεχίστε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα