13 Φεβρουαρίου 2014

Όλοι στα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή 16 Φλεβάρη στις 11 π.μ.


Την Κυριακή 16 Φλεβάρη στις 11 το πρωί, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Αφιδνών. Την κινητοποίηση αποφάσισε το συντονιστικό φορέων Ωρωπού, και ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού σήμερα Πέμπτη 13/2 το απόγευμα (δείτε την ανακοίνωση από το site του Δήμου εδώ). Με ανακοίνωσή του επίσης ο Δήμος Ωρωπού απορρίπτει την κυβερνητική πρόταση (αλλά και του εργολάβου) για "fast pass", μέσω του οποίου οι κάτοικοι του Ωρωπού (και όσοι έχουν εξοχικά εκεί κατά τον υπουργό αλλά όχι και για την εταιρία), θα πληρώνουν το τίμημα των διοδίων πριν τις αυξήσεις. Στην κινητοποίηση συμμετέχει ο Δήμος Διονύσου (δείτε ανακοίνωση εδώ), ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν δεκάδες σύλλογοι και οργανώσεις.

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα είναι εκεί. Ταυτόχρονα θα ενημερώσουμε τους κατοίκους της Κηφισιάς, που είναι επίσης ευαισθητοποιημένοι για το θέμα. Υπενθυμίζουμε ότι πλευρικά διόδια προγραμματίζονται για το καλοκαίρι του 2014 και του 2015 στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο αντίστοιχα.

Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε! Τώρα που φοβούνται την ενωμένη και δυναμική μας κινητοποίηση. Η παλλαϊκή αντίδραση μπορεί να τους σταματήσει.

Δείτε εδώ το χάρτη με το σημείο της κινητοποίησης

 _____________________________________
Υστερόγραφο: Περιμένουμε ακόμα τη συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στην κινητοποίηση. Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12/2 ο δήμαρχος στην ενημέρωσή του ανέφερε ότι ο δήμος δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής λόγω ... του προχωρημένου της ώρας. Και έμεινε στην ενημέρωση, χωρίς κουβέντα για συμμετοχή σε επόμενες κινητοποιήσεις, που όπως εμείς, έτσι και αυτός, ήξερε πως προγραμματίζονταν. Από τότε, ο δήμος Διονύσου ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση της Κυριακής. Ο δήμαρχος Κηφισιάς ούτε μια δήλωση συμμετοχής, έτσι για τα μάτια του κόσμου;

4 σχόλια :

  1. Αντιγράφω από τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας "Κηφισιά":
    "Ο δήμαρχος Κηφισιάς ζήτησε από όλους τους κατοίκους και τους φορείς να επαγρυπνούν για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός για τοποθέτηση διοδίων κατά μήκος της Εθνικής Οδού, στο ύψος της Κηφισιάς, αν και κάτι τέτοιο δε φαίνεται προς το παρόν στον ορίζοντα και κατέληξε ότι είναι αντίθετος με την αύξηση της τιμής των διοδίων."
    Α, μάλιστα. Πυροσβέστης ο κ. δήμαρχος! Να επαγρυπνούμε, μήπως και υπάρξουν διόδια στο ύψος της Κηφισιάς, αν και δεν πιστεύει! Δηλαδή, τα διόδια που προγραμματίζονται στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη (που είναι λίγο πιο πάνω), είναι εντάξει; Και για τις αυξήσεις δηλώνει αντίθετος, αλλά για κινητοποίηση σιωπή. Φαινεται πως ο κ. δήμαρχος είναι αντίθετος μόνον ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, γιατί άλλα λένε οι πράξεις του. Στην πράξη βάζει ένα χεράκι να ξεφουσκώσει την αγανάκτηση του κόσμου, μαζί με τον εργολάβο, την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ (που αποκρύπτουν την κινητοποίηση της Κυριακής).
    Όπως πάντα: Ή ο λαός θα πάρει τις τύχες στα χέρια του ή όλα όσα σχεδιάζουν θα περάσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας φταίει ο γάιδαρος και βαράμε το σαμάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι σαφές το σχόλιό σας, θα παρακαλούσαμε να το διευκρινήσετε. Αν πάντως ο γάϊδαρος είναι η κυβερνητική πολιτική για τα διόδια και το σαμάρι οι αντιδράσεις (ή μη αντιδράσεις) διαφόρων (πχ. των δημάρχων) σ' αυτήν την πολιτική, έχουμε να πούμε ότι:
      α) Η πολιτική της Επιτροπής Αγώνα απέναντι στην πολιτκή των διοδίων (ο ...γάιδαρος) είναι απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Αυτή είναι που μας φταίει κυρίως.
      β) Οι αντιδράσεις (και οι "αντιδράσεις") απέναντι σ' αυτήν την πολιτική κρίνονται επίσης. Η κινητοποίηση της περασμένης Κυριακής έδειξε με σαφήνεια τις διαθέσεις του κόσμου. Υπάρχουν 3 πολιτικές απέναντι σε μια σαφή διάθεση του κόσμου για αγώνα:
      1. Η στάση ανιδιοτελούς στήριξης, τροφοδότησης και προσπάθειας προσανατολισμού του αγώνα (που πολλές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, επέδειξαν)
      2. Η υποστήριξη στα λόγια (για λόγους υποκειμενικού όφελους) και στην πράξη η προσπάθεια να εκτονωθεί και να ξεφουσκώσει το κίνημα και η αγανάκτηση του κόσμου, πολιτική που με συνέπεια ακολουθεί για παράδειγμα ο δήμαρχος της Κηφισιάς. Που παραβρέθηκε τελικά στη σημερινή (16/2) κινητοποίηση (εκλογές γαρ), αλλά δεν στήριξε την κινητοποίηση κατά κανένα τρόπο.
      3. Η ανοιχτή υπονόμευση, από την κυβέρνηση, τον εργολάβο και τα ελεγχόμενα από αυτούς μέσα ενημέρωσης που απέκρυψαν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου την κινητοποίηση (και εδώ θα πρέπει ίσως πλέον να εντάξουμε και τις τοπικές εφημερίδες της Κηφισιάς που απέκρυψαν τη συγκέντωση επίσης, και μη μας πουν ότι δεν ήξεραν).

      Ως εκ τούτου, το "σαμάρι", δηλ. οι διάφοροι που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν από τέτοιες καταστάσεις, υπονομεύοντας όμως το κίνημα στην ουσία του, είναι εξ' ίσου σημαντικό με το "γάιδαρο", δηλαδή την ουσία του προβλήματος.

      Θα θέλαμε την άποψή σας...

      Διαγραφή
  3. Ας κάνουμε τους δρόμους την αρχή του τέλους για ένα πολιτικό σύστημα που μας έχει αποκλείσει από την πολιτική.

    http://votefreeroads.wordpress.com/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF/

    Παρακαλώ, αν συμφωνείτε, διαδώστε το

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα