21 Οκτωβρίου 2015

Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και συνδικαλιστικών κινήσεων συνεχίζονται ενάντια στα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που ανακοινώνονται με ρυθμό πολυβόλου.


Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ) θα πραγματοποιήσουν 24ωρη Πανλιμενική απεργία, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Κέντρο του Πειραιά και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Τις κινητοποιήσεις, κατά της πώλησης του ΟΛΠ συνεχίζει και ο δήμος Κερατσινίου, καθώς θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη, όλες οι υπηρεσίες του, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία Κύπρου και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και ο δήμος Περάματος ο οποίος επίσης δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη, ενώ έχει καλέσει τους δημότες του σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, στις 09:30 της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συντονισμένη πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας, μαζί με τους παραπάνω φορείς.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους - μέλη του, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ και της     ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών κήρυξε επίσης 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22/10/2015 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12:00, καταγγέλλοντας «την παράλογη, ακατανόητη και επίμονη άρνηση του ΕΟΠΥΥ να συμμορφωθεί με την υπουργική απόφαση που ορίζει την εξίσωση του κόστους των συνεδριών εργοθεραπείας, στο ύψος των αντίστοιχων συνεδριών των ισότιμων θεραπευτικών κλάδων,  φυσικοθεραπείας και λογοθεραπείας.»
________________________________________________________

Την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε 50 πόλεις της χώρας, ενάντια στο νέο κύμα επίθεσης που έρχεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις. Στην Αθήνα το κεντρικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.
_______________________________________________________

Νέες κινητοποιήσεις προσεχώς

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν για τις επόμενες ημέρες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι, οι εργαζόμενοι στο μέγαρο μουσικής, οι ναυτεργάτες, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ ακόμα και η ΓΣΕΕ (!!!!)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα