9 Ιουνίου 2017

Τοποθέτηση αντιφασιστικού μνημείου στο Διόνυσο την Κυριακή 11 Ιουνίου

Την Κυριακή 11/6/2017, στις 12 το μεσημέρι, θα τοποθετηθεί αντιφασιστικό μνημείο (τιμητική πλάκα με εικαστικά στοιχεία) στο χώρο του Στρατοπέδου Διονύσου, τόπο (μαζί με το στρατόπεδο του Αγ. Στεφάνου) φυλάκισης και μαρτυρίου αγωνιστών-σρτιών την περίοδο της δικαταρίας 1967 - 1974. Το στρατόπεδο βρίσκεται στη Λ. Διονύσου απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου.


Στην εκδήλωση μας καλεί η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου και η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Διονύσου.

=======================================================

17/6/2017: Αντιγράφουμε ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Διονύσου και της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Διονύσου, για την επίσκεψη στο Διόνυσο και την τοποθέτηση του μνημείου:

Πριν από 2 χρόνια η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου διοργάνωσε συλλογικό περίπατο αντιφασιστικής μνήμης. Επισκεφτήκαμε το στρατόπεδο Αγίου Στεφάνου, το ξενοδοχείο "Πευκάκια" και το πρώην στρατόπεδο Διονύσου. Ακούστηκαν ιστορίες και μαρτυρίες από ανθρώπους που την περίοδο της δικτατορίας 1967 - 1974 φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν. 

Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μνημείο, για να θυμόμαστε...για να μην ξεχάσουμε...αλλά και για να "δημιουργήσουμε" μνήμη... 

Σήμερα που κράτος, κυβέρνηση, δικαστές και ΜΜΕ επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τη φασιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 
Γιατί ο φασισμός προστατεύει τα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής ελίτ. 
Γιατί ο φασισμός είναι το όπλο του συστήματος για να επιβάλει μνημόνια, πολέμους,θάνατο, προσφυγιά, εξαθλίωση και φτώχεια. 

Έχουμε όμως μνήμη. 
Ξέρουμε ποιοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί, ξέρουμε ποιοι σκότωναν, φυλάκιζαν, βασάνιζαν κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές. 
Ξέρουμε ποιο δολοφονούν και κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και άλλους αγωνιστές. 
Ίδιος ο ρόλος τους μέσα στον χρόνο με μοναδική αλλαγή τα ονόματά τους. 

Για αυτό την Κυριακή 11 Ιούνη στήσαμε αντιφασιστικό μνημείο στο πρώην στρατόπεδο Διονύσου.

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Διονύσου
Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Διονύσου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα