26 Μαΐου 2011

Η νεολαία πήγε πλατεία…

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
 Ήταν αυτό που έλειπε. Πλάι στη λαϊκή αγανάκτηση και τη διαθεσιμότητα που εκφράζεται πια με χίλιους τρόπους, με απεργίες και πορείες που οι τριτοβάθμιες «ηγεσίες» εξαγγέλλουν κάτω από πίεση και σαμποτάρουν στην πράξη, με δημοσκοπήσεις όπου ο «κανένας» πλειοψηφεί και η κυβερνητική πολιτική πατώνει, με τους κυβερνητικούς βουλευτές και τα παπαγαλάκια τους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν σε δημόσιους χώρους, έρχεται τώρα να προστεθεί η ενεργοποίηση της νεολαίας.

Με τους δικούς της τρόπους, με τα κοινωνικά δίκτυα και τα blogs, με το δυναμισμό της αλλά και τις αδυναμίες της. Θα ξεσηκώσει από την πολυθρόνα και την «ενημέρωση» των βοθροδελτίων των 8 και άλλους, τους είδαμε ήδη από χθες. Θα συναντηθεί με τις προηγούμενες γενιές, θα μάθει από την πείρα της (όπως έμαθαν όσες νεολαίες παλιότερα πήραν τις τύχες τους στα χέρια τους), θα συναντηθεί στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο, στην πλατεία Γεωργίου με την Πουέρτα ντελ Σόλ και την πλατεία Ταχρίρ.

Θα συναντήσει αντιξοότητες, θα τη δυσφημίσουν, θα την απαξιώσουν, θα την ψεκάσουν, θα προσπαθήσουν να την αγνοήσουν, να την καπελώσουν, να την αποπροσανατολίσουν, να την κουράσουν, να την κάνουν ακίνδυνη. Δε θα τα καταφέρουν. Η ενωτική δράση των μέχρι τώρα διάσπαρτων κινήσεων μεταξύ τους αλλά και με το υπόλοιπο κίνημα (και όποιος ακόμα δεν κατάλαβε θα καταλάβει), θα φέρει το γλυκό ήχο του ελικοπτέρου πιο κοντά.
Οι σημερινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, που για πολλούς ήρθαν «από το πουθενά», είναι το κύριο. Τα άλλα, και είναι ακόμα πολλά, θα τα βρούμε στην πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα