3 Αυγούστου 2011

Όχι στο ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου και τη διάλυση του ΙΓΜΕ

Μετά από ενάμιση χρόνο συνεχών επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων, μετά από τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, το τσάκισμα εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων, την ανεργία και την ανέχεια που μαστίζει τον λαό, η κυβέρνηση συνέταξε μαζί με Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με την Ντόρα το «Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» καθώς και τον Εφαρμοστικό Νόμο του νέου μνημονίου για το 2011, που θα πλήξει ακόμη περισσότερο, εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.
Με βάση αυτές τις δεσμεύσεις της προωθεί Νόμους αλλά και αποφάσεις που πλήττουν καθημερινά τον λαό. Καταργεί μεγάλο αριθμό των Βαριών και Ανθυγεινών Επαγγελμάτων, διαλύει τα Νοσοκομεία, μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε εμπορικές επιχειρήσεις.
Κατατέθηκε την Παρασκευή ένα πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο ξεπουλιέται δημόσια περιουσία,  παραλίες και δασική γη για τουριστική ανάπτυξη, καθιερώνεται ό καζινοκαπαταλισμός των κουλοχέρηδων, μειώνονται μισθοί και αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων (περίπου ένας μισθός) αλλά και συντάξεις, ενώ με κατεπείγουσα τροπολογία  στο ίδιο Νομοσχέδιο καταργούνται, συγχωνεύονται και τελικά διαλύονται δημόσιοι οργανισμοί και φορείς με ουσιαστική προσφορά στην ανάπτυξη του τόπου και την κοινωνία (ενημέρωση, έρευνα, σχολική στέγη, πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων κ.α) με στόχο την παράδοση του έργου τους σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και την άμεση ή έμμεση απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. Μάλιστα στο βωμό της άμεσης προώθησης των επιταγών της Τρόϊκας, η κυβέρνηση προχωρά και πάλι στην τακτική της παράκαμψης του Κοινοβουλίου αφού μετά την ψήφιση της τροπολογίας όλες αυτές οι ρυθμίσεις θα γίνονται με Υπουργικές αποφάσεις. Έτσι για μια ακόμη φορά καταλύονται στοιχειώδεις συνταγματικές ρυθμίσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους φορείς που καταργούνται είναι και ερευνητικά Ινστιτούτα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας (ΕΘΙΑΓΕ), αλλά και στην εκμετάλλευση του Ορυκτού Πλούτου, την διαχείριση και προστασία των υπόγειων και γενικότερα του Γεωπεριβάλλοντος (ΙΓΜΕ). Ειδικότερα για το ΙΓΜΕ, ο αρμόδιος υπουργός αποκάλυψε την αιτία, που είναι ότι δεν “διευκολύνει” τις επενδύσεις (βλέπε ξεπούλημα) στον Ορυκτό Πλούτο. Γι’ αυτό μεθοδεύει την διάλυση του με διαδικασίες εξπρές, αν και δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην έχει αντίστοιχο φορέα, προχωρώντας έτσι σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ
ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ

Οδηγούμαστε στην ουσιαστική και τυπική διάλυση του Δημόσιου με το ξεπούλημα του και την πλήρη κατάλυση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας

Οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς δεν πρόκειται να το επιτρέψουν. Θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους αγώνες τους για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του κοινωνικού έργου των Οργανισμών και φορέων στους οποίους δουλεύουν τόσα χρόνια, αλλά και για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και πρώτα – πρώτα για το δικαίωμα στην εργασία. Για αυτό την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα πραγματοποιήσουν  απεργιακές  και άλλες κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας μας και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12.00 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καλεί όλους τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τις  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, τον ΛΑΟ γενικότερα να απαιτήσουν:
                                                   
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

ΣΤΕΙΛΤΕ E-MAIL ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :

με την απαίτηση να αποσυρθεί η τροπολογία 14Β του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Εναντια στα μετρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης

E-mail: epitropikifisias@gmail.com  Tηλ.: 6974105775

Δείτε την ανακοίνωση του συνδικάτου του ΙΓΜΕ, με ψηφίσματα συμπαράστασης από εκατοντάδες φορείς, εδώ
Δείτε την τροπολογία 14Β εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα