31 Αυγούστου 2011

Ισπανοί Indignados: Πορεία από τη Μαδρίτη σε Παρίσι και Βρυξέλλες


Οι Ισπανοί "αγανακτισμένοι" διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας από τη Μαδρίτη σε Παρίσι και τελικά Βρυξέλλες. Αναδημοσιεύουμε παρακάτω κείμενο των διοργανωτών από το site της "Αμεσης Δημοκρατίας":



Ποιοι είμαστε, που πηγαίνουμε, γιατί το κάνουμε;

Η πορεία που πραγματοποιούμε θα διατρέξει περισσότερα από 1.500 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη ως τις Βρυξέλλες, περνώντας από το Παρίσι στις 17 Σεπτεμβρίου για να στηρίξουμε τις διάφορες δράσεις των συντρόφων μας από όλο τον κόσμο αυτή τη μέρα. Στις 8 Οκτωβρίου θα φτάσουμε στις Βρυξέλλες, και εκεί θα ξεκινήσει μια βδομάδα έντονων κινητοποιήσεων, που θα καταλήξει στη μεγάλη παγκόσμια διαδήλωση που έχει συγκληθεί στις 15 Οκτωβρίου.

Στο πέρασμα μας από χωριά και πόλεις, συγκαλούμε συναντήσεις και συνελεύσεις, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τα διάφορα τοπικά ζητήματα, και συζητάμε για τις πιθανές λύσεις ώστε να τις μεταφέρουμε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Είμαστε συνηθισμένοι άνθρωποι, κοινοί πολίτες - κτίστες, καθηγητές, καλλιτέχνες, γιατροί, σερβιτόροι, μηχανικοί, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, επιστήμονες, μάγειρες, ταξιδιώτες, άνεργοι... - Πολλοί από εμάς, πήραμε μέρος σε κάποιες από τις πορείες στη Μαδρίτη, όταν μαζευτήκαμε από διάφορες πόλεις και χωριά, και κατακλύσαμε την πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, το Σάββατο, 23 Ιουλίου. Ανάμεσά μας βρίσκονται άνθρωποι που έχουν έρθει από διάφορα μέρη της Ισπανίας και από τον υπόλοιπο κόσμο - τη Γερμανία, Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρωσία, ΗΠΑ, Κούβα, Αγγλία, Μεξικό, Τυνησία κ.α. - με ιδεολογίες και απόψεις τόσο ποικιλόχρωμες, όσο και οι κοινωνίες όπου ζούμε.

Παρ' όλες τις διαφορές μας, καταλαβαίνουμε ότι όλοι έχουμε κοινά προβλήματα και δυσκολίες για τα οποία προσπαθούμε να βρούμε λύσεις με τις μεθόδους της συναίνεσης των συνελεύσεων. Έτσι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, στις διάφορες πόλεις και χωριά, με οριζόντιο και αποκεντρωτικό τρόπο. Δεν είμαστε αντιπρόσωποι κανενός κόμματος ή οργάνωσης, και, αν και όλοι ταυτιζόμαστε με το Κίνημα 15 Μαΐου, βαδίζουμε ό καθένας για λογαριασμό του. Η ιδέα της πορείας εμφανίστηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Ευρώπης, σύμφωνα με το συνήθη συλλογικό τρόπο που χαρακτηρίζει το 15 Μαΐου, και την κοινή αίσθηση ότι οι Πορείες δεν έπρεπε να σταματήσουν. Την ίδια μέρα που οι διάφορες συνελεύσεις που είχαν συγκληθεί στο Πάρκο δελ Ρετίρο της Μαδρίτης έπαιρναν βραβείο Νόμπελ και συμφωνούσαν να μεταφέρουν στο κογκρέσο τις προτάσεις που είχαν συλλέξει οι πρώτες Πορείες των αγανακτισμένων, συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε για τις Βρυξέλλες. Τελευταίος στόχος μας είναι να εξαπλώσουμε τους σκοπούς και τις μεθοδολογίες του κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, να τις εξαπλώσουμε σε παγκόσμιο δίκτυο και να μεταδώσουμε την πείρα που αποκτήσαμε τους τελευταίους τρεις μήνες. Προσπαθούμε να πετύχουμε ευρύ συντονισμό διεθνώς, όχι μόνο του Κινήματος 15Μ, αλλά και άλλων κινημάτων, με την πρόθεση να φτιάξουμε ένα πλαίσιο δράσης και να επεξεργαστούμε τις προτάσεις που προκύπτουν.

Για να καταφέρουμε αυτή την αλλαγή, συμμετέχουμε στην Πορεία, αλτρουιστικά και στις συνελεύσεις. Οι προηγούμενες πορείες αποτέλεσαν πολύ πλούσιες εμπειρίες και θέλουμε να συνεχίσουμε να τις μοιραζόμαστε με τους λαούς του κόσμου, αρχίζοντας από τους γείτονές μας στη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα