5 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σύνταγμα ξαναγυρνά – τα ΜΑΤ ορμούν

Ήταν όπως παλιά. Πολύς κόσμος, πανό, συνθήματα, τύμπανα, λέιζερ, σημαίες. Το Σύνταγμα είναι πάλι εδώ.
Σύνταγμα 3 Σεπτέμβρη

Η πορεία των φοιτητών στο Σύνταγμα
Το απόγευμα έφτασε στο Σύνταγμα πορεία φοιτητών που διαδήλωναν ενάντια στο νόμο για τα Πανεπιστήμια. «Όλη η πλατεία μια σχολή, κάθε σχολή και μια πλατεία» αναφέρει το κείμενο του «Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Αθήνας». Το λαϊκό κίνημα σε όλες τις μορφές του, συντονίζεται.
Η Λαϊκή Συνέλευση άρχισε με μεγάλη συμμετοχή, και έντονη την αγωνία των συμμετεχόντων να συζητήσουν για τη συνέχεια του κινήματος, και να οργανώσουν την υλοποίηση των αποφάσεων που οι ίδιοι παίρνουν.
Η κυβέρνηση έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις της: Τα ΜΑΤ, γύρω στις 10 το βράδυ, χτύπησαν χωρίς την παραμικρή αφορμή τους συγκεντρωμένους στην Αμαλίας, με στόχο να την εκκενώσουν, κάτι που κατάφεραν. Η Λαϊκή Συνέλευση δεν διακόπηκε. Μετά τα μεσάνυχτα, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στην πλατεία, επιτιθέμενα ύπουλα και μέσα από το σταθμό του μετρό. Διαδηλωτές χτυπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα, ενώ 11 άτομα συνελήφθησαν (Ανακοίνωση - καταγγελία εδώ).
Σκηνές κρατικής βίας (από το site της Άμεσης Δημοκρατίας):





Δείτε τον απολογισμό του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών του κινήματος εδώ.
Στη νέα φάση, με το φάσμα της χρεοκοπίας και της πλήρους κατάρρευσης επίκαιρο όσο ποτέ, με τη διάλυση πανταχού παρούσα (σχολεία, ΑΕΙ, νοσοκομεία, συγκοινωνίες, δημόσιο), με τους εργαζόμενους και συνταξιούχους να συντρίβονται από την ανεργία, τις περικοπές και τους φόρους και την κυβέρνηση να παραπαίει, να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει αλλά και να οργανώσει τη διέξοδο μέσω του  αυταρχισμού και της καταστολής, το κίνημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.
Για όποιον δεν κατάλαβε: Η κυβέρνηση επιδεικνύει πλέον «μηδενική ανοχή» στα κινήματα, τα χτυπάει στη γένεση τους, και προσπαθεί να τα εγκλωβίσει σε αψιμαχίες μικροομάδων με τα ΜΑΤ. Το λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.
Η επόμενη κεντρική πολιτική μάχη θα δοθεί στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το κίνημα δοκιμάζει τις δυνάμεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα