27 Σεπτεμβρίου 2011

Από τη συγκέντρωση στην Εφορία Κηφισιάς ενάντια στα χαράτσια

Τη Δευτέρα 26/9 στις 6 μ.μ. οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς συγκέντρωση στην εφορία Κηφισιάς, ενάντια στο χαράτσι της  «εισφοράς αλληλεγγύης», και του «τέλους επιτηδεύματος».

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Χάρης Σμυρνιώτης με μια μικρή εισαγωγή, για τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο και τη δράση της όλο αυτό το διάστημα. Στη συνέχεια ο Γιάννης Αδριανός αναφέρθηκε στα κυβερνητικά χαράτσια, στον αντισυνταγματικό τους χαρακτήρα, στο ότι αυτά δεν αποτρέπουν τη χρεοκοπία αλλά διασφαλίζουν τα κέρδη των πιστωτών, οδηγούν το λαό στη χρεοκοπία, και διαλύουν τη χώρα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη της πολιτικής δράσης για συλλογική και οργανωμένη αντίσταση του λαού στην επιβολή τους, με τη συμμετοχή σε αγωνιστικές διαδικασίες άρνησης πληρωμής, με τη μη πληρωμή των χαρατσιών, καθώς και στις πρακτικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν (όπως κατάθεση Δήλωσης Αντίθεσης Πληρωμής κλπ. Δείτε λεπτομέρειες εδώ).

Στη συγκέντρωση πήραν πολλοί συμπολίτες μας το λόγο, που εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα, απέχθεια για τις πολιτικές της κυβέρνησης που ορισμένοι τις χαρακτήρισαν προδοτικές, δήλωσαν τη δική τους διαθεσιμότητα για αγώνες, και κάλεσαν τους συγκεντρωμένους να ενημερώσουν, να εμψυχώσουν και να  προτρέψουν σε συμμετοχή σε κινητοποιήσεις τόσο τοπικά μέσω της Επιτροπής Αγώνα, όσο και σε κεντρικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και του Συντάγματος, τους φίλους, γείτονες και συναδέλφους τους.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκαν τα εξής:
·        Μάζεμα αντιγράφων των εκκαθαριστικών για τα χαράτσια (με σβησμένα ονόματα και ΑΦΜ) την Πέμπτη 7 - 8:30 μ.μ. έξω από το Βερόπουλο της Κάτω Κηφισιάς (η Επιτροπή Αγώνα θα βρίσκεται εκεί για το μάζεμα των εκκαθαριστικών).
·        Συγκέντρωση την Παρασκευή 30/9 (τελευταία ημέρα πληρωμής του χαρατσιού της «αλληλεγγύης»), στις 8 το πρωί, στην εφορία Κηφισιάς (Αχαρνών 43), για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο χαράτσι, να καταθέσουμε τα εκκαθαριστικά-ειδοποιητήρια στην διεύθυνση της Δ.Ο.Υ  Κηφισιάς ως απαράδεκτα, και να απαιτήσουμε την παραλαβή των Δηλώσεων Αντίθεσης Πληρωμής από την εφορία.
·        Την οργάνωση το επόμενο διάστημα της αντίστασης του λαού στο νέο χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

    
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη, στις 8 το πρωί, στην εφορία Κηφισιάς
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα