23 Οκτωβρίου 2011

Οι κινητοποιήσεις του λαού και οι προσπάθειες καταστολής τους

Οι κινητοποιήσεις της Τετάρτης και Πέμπτης 19 & 20 του Οκτώβρη, αποτελούν πλέον σταθμό και σημείο αναφοράς του κινήματος ενάντια στην κατοχή της τρόικας και την κυβέρνηση της υποτέλειας, του αυταρχισμού και της εξόντωσης του λαού. Οι τεράστια συμμετοχή στις απεργίες και οι μεγαλειώδεις ενωτικές συγκεντρώσεις, συγκρινόμενες μόνο με τις πρώτες μεταπολιτευτικές πορείες του Πολυτεχνείου, ξαναβάζουν το λαϊκό παράγοντα στη θέση του πρωταγωνιστή των εξελίξεων, ελπιδοφόρο μήνυμα για άμεσα πολιτικά αποτελέσματα.


Το καθεστώς, τρομάζοντας από την κινητοποίηση του λαού της 19 Οκτώβρη, έβαλε αμέσως σε λειτουργία τους παρακρατικούς του μηχανισμούς και εξαπέλυσε δολοφονική – φασιστική επίθεση στην ενωτική διαδήλωση του λαού. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς καταδικάζει την απρόκλητη βία που αντιμετώπισαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ αλλά και άλλων αγωνιστών από ομάδες που αντικειμενικά λειτουργούν συμπληρωματικά στην κρατική καταστολή, που θεοποιούν τη βία και τα επικοινωνιακά της αποτελέσματα αγνοώντας τις πολιτικές επιπτώσεις, που η δράση τους συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της αστυνομίας ενάντια στο λαϊκό κίνημα, διαπλέκεται με κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις, και επικαλείται, μόνο σαν άλλοθι, αντιεξουσιαστικές προφάσεις. Όσα αγνά στοιχεία υπάρχουν στις τάξεις τους, ας αναλογισθούν τις πολιτικές συνέπειες της δράσης τους.
Η Επιτροπή καταδικάζει επίσης και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας ενάντια σε συνδικάτα και διαδηλωτές, προσπαθώντας να διαλύσει τη συγκέντρωση και χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τους «κουκουλοφόρους». Άλλωστε δεν ήταν και η πρώτη φορά.
Ο θάνατος του Δημήτρη Κοτζαρίδη, στελέχους του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, ήταν το προαναγγελθέν αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης και διαρκώς κλιμακούμενης εδώ και 1,5 χρόνο κρατικής βίας, και της ανεξέλεγκτης χρήσης χημικών, παρά τις προειδοποιήσεις των ιατρικών συλλόγων. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς συμπαρίσταται στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη και συμμετέχει στον πόνο και την αγανάκτηση των φίλων και των συντρόφων του για τον άδικο χαμό του.
Τα γεγονότα της 20 Οκτώβρη θέτουν με έμφαση στο προσκήνιο και την επείγουσα πλέον ανάγκη για συντονισμό στην εξαγγελία, προετοιμασία και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων του λαϊκού κινήματος από κοινού, αλλά και την ανάγκη για ευρύτερη ενότητα, που θα αποτελούσε τον κρίσιμο επιταχυντή των εξελίξεων προς όφελος του λαού και το κεντρικό στοιχείο διεξόδου σε πολιτικό επίπεδο.
Η Επιτροπή Αγώνα ήταν εκεί, και θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενότητα του λαϊκού κινήματος, τον αγωνιστικό του προσανατολισμό, την αλληλεγγύη και την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις του κεφαλαίου και τους ντόπιους υποτακτικούς τους.






Απέναντι στο χτύπημα του λαϊκού κινήματος, θα εντείνουμε την ενότητά μας!
Απέναντι στον εκφοβισμό, θα εντείνουμε το αγώνα μας για να πέσει η κυβέρνηση και η πολιτική της υποτέλειας!
Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα