12 Μαρτίου 2012

Κινητοποίηση εργαζομένων στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν"

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Πεντελικόν, που είναι απλήρωτοι για μήνες και από τις 8 Φλεβάρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, μαζί με το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων:



Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.


Παραθέτουμε παρακάτω σύντομη συνέντευξη που πήραμε από εργαζόμενους που μας εξιστορούν το χρονικό της περιπέτειάς τους:


"Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Πεντελικόν, από τις 8 Φλεβάρη, βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας.
Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2010. Ωστόσο αποφασίσαμε όλοι να κάνουμε σιωπηρά υπομονή, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την επιχείρηση να ξεπεράσει το πρόβλημα που προέκυψε και να σταθούμε δίπλα στους εργοδότες.
Δυστυχώς η υπομονή που δείξαμε μάλλον δεν βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος. Οι μήνες προχωρούσαν και η πληρωμές μας έμεναν πιο πίσω απ’ όσο αντέχαμε.
Οι προσπάθειες που έκανε η εταιρία, να υπάρξει μια ροή στην πληρωμή του προσωπικού δεν ευοδώθηκαν. Αντιθέτως το ποσό των οφειλών διογκώνονταν, με αποτέλεσμα να απειλείται η διαβίωσή μας.
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας για την μη καταβολή  των δεδουλευμένων μας, η διοίκηση του ξενοδοχείου έδειξε να αγνοεί τις παρακλήσεις μας και αρνήθηκε  να μας πληρώσει, στερώντας μας έτσι την δυνατότητα επιβίωσης, κάλυψης των βασικών αναγκών της οικογένειάς μας, εξάντλησε την αντοχή μας και μας ανάγκασε να προβούμε σε επίσχεση εργασίας, να βγούμε στο δρόμο διεκδικώντας τους μισθούς μας.
H απάντηση της εταιρίας στην δική μας απόγνωση είναι οι συνεχείς υποσχέσεις, καινούριες ημερομηνίες, και βέβαια  η πρόσληψη νέων υπαλλήλων στις θέσεις μας ..."

1 σχόλιο :

  1. Είμαστε και άλλοι απλήρωτοι απο την ίδια επιχείρηση οι οποίοι δεν εργαζόμαστε πλέον εκεί αλλα μας χρωστά δεδουλευμένα 6 μηνών και έχουμε ήδη κάνει αγωγές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα