25 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Όπως και τις άλλες φορές (δείτε εδώ και εδώ), έτσι και σήμερα 25η Μαρτίου του 2012, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς βρέθηκε στην παρέλαση, για να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην πολιτική του ΔΝΤ της ΕΕ και της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η σύνδεση με με τους κάθε φορά επίκαιρους λαϊκούς αγώνες, είναι αυτή που δίνει το σωστό νόημα της αντίστασης σε μια επέτειο εξέγερσης, την οποία προσπαθούν επί χρόνια να οικειοποιηθούν και να απονευρώσουν από κάθε αγωνιστικό περιεχόμενο.



Η 25η Μαρτίου ανήκει στο λαό που εμπνέεται στη σημερινή του αντίσταση από τους μεγάλους ξεσηκωμούς της ιστορίας του, και όχι στο άθλιο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, της υποτέλειας και της στήριξης των συμφερόντων της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, που κερδοσκοπεί σε βάρος ολόκληρου του λαού και καταστρέφει τη χώρα.


Στο μεταξύ, η κυβέρνηση μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας, κατάφερε να γίνει η δεκάλεπτη κεντρική στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, χωρίς θεατές:


Κυβέρνηση ανδρεικέλων, που κινητοποιεί ολόκληρη την αστυνομική δύναμη της χώρας (που εμείς πληρώνουμε), για να προστατέψει τον εαυτό της από τον εχθρό - λαό. Που διοχετεύει φήμες για προβοκάτσιες και εκτροπές για να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να τους κρατήσει στο σπίτι τους. Που επιστρατεύει μεθόδους άλλων εποχών (προληπτικές συλλήψεις, προσαγωγές διαδηλωτών χωρίς απολύτως καμία αφορμή, απαγόρευση στην πράξη διαδηλώσεων). Που κρύβεται πίσω από οδοφράγματα φτιαγμένα με κλούβες, και σιδερένιους φράχτες ειδικά κατασκευασμένους για να τους προστατεύουν από τη λαϊκή οργή.   

Δεν απέτρεψε τις δεκάδες δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν απέτρεψε τους μαθητές από το να γυρίσουν με αποστροφή τα πρόσωπα από τους εκπροσώπους της εξουσίας. Δεν έπεισε, δεν μπορεί πια να πείσει. Προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Δεν θα τα καταφέρει!
   

1 σχόλιο :

  1. Για να μην ξεχνάμε και τις κωλοτούμπες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ, δήλωσε χθες: «Πολιτικές μειοψηφίες απέδειξαν άλλη μια φορά ότι δεν διστάζουν να κακοποιούν την εικόνα της χώρας, να προσβάλλουν την πλειονότητα των Ελλήνων και να καλλιεργούν συνθήκες διχασμού. Εμπορεύονται τις δυσκολίες που περνά ο λαός, σε βάρος τη Ιστορίας, της Δημοκρατίας και των πραγματικών συμφερόντων της Πατρίδας μας».

    Αντίθετα, μόλις 5 μήνες πριν (στις 28 Οκτωβρίου), πριν η ΝΔ αλλάξει στρατόπεδο και ενταχθεί στο μνημονιακό μπλοκ, η δήλωση του αρχηγού της ΝΔ ήταν:

    «Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε. Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας».

    Για πόσο ακόμα νομίζουν ότι θα μπορούν να παραπλανούν το λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα