1 Μαρτίου 2012

Κινητοποίηση στην Κηφισιά των απεργών της Χαλυβουργίας

Με κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά την Τετάρτη 29/2, οι απεργοί της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» απάντησαν στην τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η εργοδοσία, προσπάθησε να επιβάλει τα αντεργατικά της σχέδια για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση της εταιρείας και να προστατευτεί η κερδοφορία της.

Μετά από 122 ημέρες απεργίας, μετά και από τις 15 νέες απολύσεις που η εργοδοσία έκανε την περασμένη Παρασκευή φτάνοντας συνολικά τις 80, την Τρίτη 28/2 το πρωί προσπάθησε να στήσει χωρίς επιτυχία απεργοσπαστικό μηχανισμό, αφού προσέκρουσε στην αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων.

Το πρωί της Τρίτης στις 5:30, τρία φορτηγά της θυγατρικής εταιρείας «Greensteel» εισέβαλαν στο εργοστάσιο και φόρτωσαν εμπόρευμα. Αμέσως σήμανε συναγερμός, η περιφρούρηση μαζικοποιήθηκε και οι απεργοί μπλόκαραν τα φορτηγά στην έξοδο. Αρκετή ώρα αργότερα στο χώρο έφτασε και η αστυνομία με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Αττικής, ο οποίος ενημέρωσε τον πρόεδρο του σωματείου ότι έχει γίνει μήνυση και ότι απειλείται με σύλληψη και αυτόφωρο. Το σωματείο διαμήνυσε στην αστυνομία ότι δε θα επιτρέψουν την έξοδο στα φορτηγά αν δεν αδειάσουν το εμπόρευμα.

Σε απάντηση, οι απεργοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους. Την Τετάρτη 29/2 οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του ηλεκτρικού της Κηφισιάς, και με μια ιδιαίτερα μαζική πορεία έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, Όθωνος 86α & Κόκκοτα. Εκεί τους περίμεναν τα ΜΑΤ, και πίσω από αυτά, γύρω στους 25 απεργοσπάστες και άνθρωποι της εργοδοσίας. Δείτε σκηνές από το Redflyplanet:


Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς.


Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου εδώ

Την Κυριακή στις 4 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη της Χαλυβουργίας Ελλάδος, στην παραλία Ασπρόπυργου, 17ο  χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, οι απεργοί διοργανώνουν συναυλία. 


Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς θα βρίσκεται εκεί, σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αγώνα κορυφαίας σημασίας για την εργατική τάξη και ολόκληρο το δοκιμαζόμενο εργαζόμενο λαό. Ελάτε μαζί μας! Θα συγκεντρωθούμε στις 11 π.μ. στο Βερόπουλο της Κάτω Κηφισιάς (Αχαρνών 80), από όπου θα πάμε με αυτοκίνητα στη Χαλυβουργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα