Ποιοί ΕίμαστεΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!

Βλέποντας καθημερινά την ζωή μας να γίνεται χειρότερη, τα νιάτα του τόπου μας να στριμώχνονται στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στη μισή ζωή, την ακρίβεια και τη φτώχεια να χτυπάει όλο και περισσότερους, βλέποντας τέλος να καταρρέουν ασφαλιστικά – κοινωνικά – εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις που χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες αγώνων και αίμα για ν’ αποκτηθούν, αποφασίσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία και στις γειτονιές μας, απαιτώντας όλοι μαζί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Έτσι δημιουργήσαμε την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

 Στο όνομα του χρέους κατεδαφίζουν όλα τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας. Λεηλατούν ότι δημόσια περιουσία απέμεινε. Ξεπουλούν ότι «φιλέτο» ανάπτυξης θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η χώρα. Υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς στέλνοντας τους στον εφιάλτη της ανεργίας. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ο ελληνικός λαός και η εργατική τάξη το έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές.
ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Τα αλλεπάλληλα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή κατ’ εντολή της Τρόικας και κατ’ εκτέλεση της Κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι το «βαρέλι δεν έχει πάτο». Όσο οι αντιδράσεις μας δεν είναι αντίστοιχες θα παίρνουν όλο και περισσότερα. Όσο η οργάνωση και αντίσταση του λαού δεν είναι δυναμική, θα ρουφάνε όλο και περισσότερο το αίμα μας.
Ο λαός μας βρίσκεται υπό καθεστώς ΚΑΤΟΧΗΣ μιας χούφτας πολυεθνικών και Τραπεζών, με μια κυβέρνηση ανήκουστης υποτέλειας, που το μόνο που κάνει είναι να μας φορτώνει ΨΕΜΑΤΑ για να διαχειριστεί  αυτό το καθεστώς.
Τώρα δεν είναι ώρα για μικροκομματικές επιδιώξεις και εκλογικίστικες συμπράξεις. Τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης δυνατής συσπείρωσης για την κοινή δράση, προκειμένου να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους όσους θεωρούν απαραίτητο να προωθήσουν ένα μέτωπο ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ, για να μην περάσουν τα μέτρα, για μια άλλη πορεία προς όφελος του λαού και του τόπου. Η επιτροπή αγώνα που συγκροτήσαμε: 
·     Είναι ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες της περιοχής μας που θέλουν να παλέψουν ενάντια στα μέτρα, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική ένταξη.
·     Επιδιώκει τη συνεργασία με όλες τις πολιτικές κινήσεις, κόμματα, οργανώσεις και φορείς που αντιπαλεύουν τα μέτρα.
·     Δεν είναι ωστόσο η ίδια, ούτε πρόκειται να γίνει, παράρτημα ή προέκταση κάποιου κόμματος ή πολιτικού φορέα. Σκοπεύουμε να περιφρουρήσουμε αυτή την αυτονομία της.
·     Φιλοδοξεί να συμβάλει στο άνοιγμα ουσιαστικού διαλόγου για τη λύση προς όφελος του λαού ενάντια στο μνημόνιο.
·     Σκοπεύει να ενημερώσει για τις επιπτώσεις των μέτρων, να κινητοποιήσει και να κινητοποιηθεί ενάντιά τους, να διεκδικήσει λύσεις, να συμπαρασταθεί στους πληττόμενους, να υπερασπίσει δικαιώματα.
·     Θέλει να επενδύσει τη δράση της στο κίνημα και όχι στον εαυτό της.

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 • Μην αφήσεις τη τύχη σου και το μέλλον των παιδιών σου σε άλλα χέρια. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
 • ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ. Μόνο η δική σου συμμετοχή στον Αγώνα.
 • Η αλληλεγγύη είναι αναγκαία σε όλους μας.
 • Επικοινώνησε μαζί μας και πάρε μέρος στην Επιτροπή Αγώνα                 
Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

εναντια στα μετρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης


Κινητό: 6974.105775

Η Επιτροπή Αγώνα συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 7:30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου Εργατικών και Κάτω Κηφισιάς, 1ης Μαίου και Μαρίνου Αντύπα, στην Κάτω Κηφισιά.

Οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές σε όλους.
Δείτε το χάρτη εδώ. Βρείτε την επόμενη συνεδρίαση εδώ.


8 σχόλια :

 1. Καλημέρα.
  Είναι σίγουρα ενημερωμένος ο Δήμος να παίρνει τις αποδείξεις πληρωμής της ΔΕΗ (ρεύμα - Δ.Τ. - Δ.Φ. - ΕΡΤ κ.λ.) και όχι το ¨χαράτσι¨;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Δήμος είναι ενημερωμένος, αφού είναι το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε την απόφαση. Υπάρχουν ωστόσο καταγγελίες δημοτών, που τις επαληθεύσαμε κι εμείς όταν μέλη της Επιτροπής μας προσπάθησαν να καταθέσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με την απόδειξη πληρωμής χωρίς το χαράτσι, ότι υπάλληλοι του δήμου:
  1. Ρωτούσαν για ποιο λόγο δεν πληρώνουμε το χαράτσι, κατά πόσο πχ. έχουμε αδυναμία πληρωμής. Αυτό αντιβαίνει την απόφαση του ΔΣ που αφορά σε όλους όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι. Αυτή θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή μας, οι λόγοι δεν ενδιαφέρουν το δήμο, ο δήμος είναι υποχρεωμένος σύμφωνα με τη δική του απόφαση να παραλάβει αντίγραφα λογαριασμού, απόδειξης πληρωμής και ταυτότητας και να καταθέσει εξώδικο για λογαριασμό των δημοτών.
  2. Σε άλλες περιπτώσεις προσποιήθηκαν άγνοια, συγκεκριμένα μάλιστα άτομα που ΕΧΟΥΝ γνώση. Εδώ χρειάζεται επιμονή από τους δημότες, και καταγγελία αυτής της στάσης (επώνυμη αποστολή σχετικής καταγγελίας μέσω emai στην επιτροπή μας θα μας βοηθούσε).
  3. Η Επιτροπή θα προχωρήσει σε άμεση παρέμβαση στο δήμο για διευκρίνηση της κατάστασης, καθώς και σε συνεχείς (καθημερινές ει δυνατόν) επισκέψεις μελών της στο δήμο με στόχο τον έλεγχο της αντιμετώπισης των δημοτών από τις υπηρεσίες του δήμου. Θα δημοσιοποιήσουμε τα ευρήματα, σαν μέθοδο που οδηγεί στη συμμόρφωση του δήμου στις ίδιες του τις αποφάσεις.
  4. Προφανώς για το δήμο, η συγκεκριμένη απόφαση (που πάρθηκε έτσι κι αλλιώς υπό πίεση), είναι μια προσπάθεια εμφάνισής του ότι βρίσκεται με το μέρος των δημοτών, χωρίς τη διάθεση επί της ουσίας στήριξης. Μακάρι να λαθεύουμε, το άμεσο μέλλον θα το δείξει.
  5. Η αντιμετώπιση από τη μεριά των δημοτών πρέπει να είναι:
  - Επιμονή, με αναφορά της απόφασης του ΔΣ (που μπορείτε να τυπώσετε από το Blog μας)
  - Σε περίπτωση που οι υπηρεσίες τελικά δεν εξυπηρετούν τους δημότες, αναφορά των περιστατικών επώνυμα, με email στο epitropikifisias@gmail.com, ή τηλέφωνο στο 6974-105775.
  - Η Επιτροπή θα οργανώσει στενή παρακολούθηση της κατάστασης από μέλη της και θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματα.

  Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εχουμε κάποια ενημέρωση εάν εχει προχωρήσει σε αποστολή εξώδικου στη ΔΕΗ και στην Εφορία η νομική υπηρεσία του Δήμου? Προσπάθησα σημερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου να επικοινωνήσω μα κανεις δεν σήκωνε τα τηλέφωνα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η νομική υπηρεσία του Δήμου πρόκειται αυτές τις μέρες να στείλει το πρώτο εξώδικο στη ΔΕΗ, με τον κατάλογο των δημοτών που έχουν καταθέσει τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα στο Δήμο μέχρι τώρα. Τις επόμενες ημέρες, θα αναρτήσουμε στο blog μας ένα κείμενο με τον μέχρι σήμερα απολογισμό της υπόθεσης, πανελλαδικά από όσα συγκεντρώσαμε από διάφορες πηγές, και βεβαίως και στην περιοχή μας.

   Διαγραφή
  2. Το πρώτο εξώδικο στάλθηκε από το Δήμο στη ΔΕΗ, με 247 δημότες που κατέθεσαν τα δικαιολογητικά ότι πλήρωσαν το ρεύμα χωρίς το χαράτσι. Σημειώνουμε ότι είναι τις τελευταίες μέρες που αυξήθηκαν κατακόρυφα οι αιτήσεις. Λεπτομέρειες στο blog μας αύριο. Συνεχίζουμε...

   Διαγραφή
 4. Δεδομένου πως και οι δημότες Αμαρουσίου ανήκουν στο κατάστημα της ΔΕΗ Κηφισιάς μπορούν να απευθυνθούν στην επιτροπή σας για τις κινήσεις ενάντια στο "Χαράτσι"?
  Αν όχι, γνωρίζετε αντίστοιχη επιτροπή για τους κατοίκους του Αμαρουσίου που συντονίζει παρόμοιες ενέργειες?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Επιτροπή μας δραστηριοποιούνται και άτομα από κοντινές περιοχές, οπότε είστε ευπρόσδεκτος. Υπάρχουν όμως και πρωτοβουλίες στο Μαρούσι, για παράδειγμα δείτε αυτό:
   http://thessi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7291:q-q&catid=130:2010-12-08-18-05-23&Itemid=92

   Διαγραφή
 5. Η 42 η εβδομάδα του 2018 και άλλα 35 χρόνια πέρασαν και έφυγαν …
  ….αλλά ο Δήμος Κηφισιάς ακόμα να αποφασίσει για το δικαίωμα των Αλωνίων στην αποχέτευση (Χ. Τρικούπη – Άνδρου – Καρπάθου – Δάσους).
  Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 202398/7212/2018 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΕΥΔΑΠ είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει μέσω ΕΣΠΑ το έργο κατασκευής αποχετευτικού αγωγού και έτοιμη να το εκτελέσει μέσα στο 2018. Απαιτείται όμως υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από πλευράς του Δήμου Κηφισιάς.
  Τώρα που δεν υπάρχει κανένα σοβαρό κώλυμα, ποια δικαιολογία θα επινοήσει ο Δήμος;
  Κι όμως, τη βρήκε : πρέπει να το προγραμματίσει -λέει- με άλλα ομοειδή έργα που πιθανόν (!) εκκρεμούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. Δηλαδή, μια χρονοβόρος διαδικασία που θα πετύχει να καθυστερήσει αρκετά ακόμη χρόνια το δικό μας έργο, που είναι έτοιμο από μελέτες και χρηματοδότηση. Εύγε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα