4 Νοεμβρίου 2010

Τι Σημαίνει "Καλλικράτης" - Προκήρυξη της Επιτροπής εν όψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ  « ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ »

Ενίσχυση των υποστηρικτών του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» και της Υποταγής της Χώρας στο ΔΝΤ και την Ε.Ε αλλά και Υπονόμευσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης γιατί:

1.           Μετά την εμπειρία του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» που προηγήθηκε και τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ » που θα εφαρμοσθεί η Τοπική Εξουσία απομακρύνεται από την καθημερινότητα του λαού και τον άμεσο έλεγχο. Ήδη με τις προηγούμενες συνενώσεις  η ύπαιθρος έσβησε και τώρα πόλεις και νομαρχίες θα υπερσυγκεντρωθούν ακόμη περισσότερο.

2.            Η μεταφορά αρμοδιοτήτων θα γίνει χωρίς ανάλογους πόρους μ΄ αποτέλεσμα την δυσβάστακτη αύξηση δημοτικών τελών, την τιμολόγηση και είσπραξη τελών για αυτοδιοικητικές υπηρεσίες (άθλησης, πολιτισμού, πρόνοιας) παράλληλα με την μεταφορά υποχρεώσεων που είναι της Κεντρικής Εξουσίας προς την αυτοδιοίκηση, αποποιούμενης έτσι των ευθυνών της για ένα εθνικό σύστημα παιδείας, υγείας, πρόνοιας και έρευνας παραδίδοντας τους τομείς αυτούς στην αγορά και τους σπόνσορες.

3.            Η ΥΠΟΤΑΓΗ της Αυτοδιοίκησης στους στόχους του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» σημαίνει εκτός από την φορομπηχτική πολιτική:
·         μαζικές απολύσεις (πάνω από 25.000 συμβασιούχοι χωρίς να λένε τι θα    γίνει με το μόνιμο προσωπικό)
·         άμεση περικοπή των προϋπολογισμών των ΟΤΑ καθώς και την παρακράτηση τους των θεσμοθετημένων πόρων (1.5 δις ευρώ)
·         παράδοση στον ιδιωτικό τομέα κύριων δραστηριοτήτων (καθαριότητα, ανακύκλωση, περιβάλλον) με επιπτώσεις στο κόστος των παρεχομένων υπηρεσιών
·         διείσδυση του κεφαλαίου στην κατασκευή δημοτικών κοινωφελών έργων (μέσω ΣΔΙΤ), με παραχώρηση της εκμετάλλευσης στους εργολάβους που θα εισπράττουν πανωτόκια  για χρόνια.

4.             Ακόμη πιο αντιδημοκρατική Τοπική Εξουσία αφού η εκλογή συνεχίζεται με πλειοψηφικό σύστημα, μεγάλες περιοχές που αντιστοιχούν στις παλιές Νομαρχίες θα έχουν μονοπρόσωπη εκπροσώπηση από τους Αντιπεριφερειάρχες χωρίς κανένα τοπικό έλεγχο, και η Περιφερειακή εκπροσώπηση θα κηδεμονεύεται από διορισμένους κυβερνητικούς τοποτηρητές.

ΦΤΑΝΕΙ  ΠΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ
Για εκδημοκρατισμό της Αυτοδιοίκησης με συμμετοχή του λαού και θεσμοθετημένο ΑΜΕΣΟ λαϊκό έλεγχο

Σήμερα οι περισσότεροι αιρετοί τοπικοί άρχοντες έχουν ήδη μετατραπεί στο μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και της Κεντρικής Εξουσίας, που διαχειρίζονται απλά τις τοπικές υποθέσεις, με τέτοιο τρόπο που η Αυτοδιοίκηση, έπαψε να αποτελεί πόλο ενός τοπικού λαϊκού κινήματος αντίστασης στις κεντρικές πολιτικές επιλογές, ενώ παράλληλα προχώρησαν στο  ξεπούλημα  των βουνών, δασών, παραλίων και φιλέτων γης σε εργολάβους επιχειρηματίες και κάθε λογής κερδοσκόπους, υποβαθμίζοντας το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και διευρύνοντας τις ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ.


Επειδή η πάλη του λαού δεν τελειώνει με τις εκλογές, απαιτείται οργάνωση σε κάθε γειτονιά και αγωνιστική διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ:
Γενναία κρατική ενίσχυση των ΟΤΑ για φτηνές, ποιοτικές και δωρεάν αυτοδιοικητικές υπηρεσίες.
Προστασία  και άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων, των γυναικών, της νεολαίας και των μεταναστών.
Ανάπτυξη για τον λαό και όχι Απολύσεις.
Δημοκρατία και Διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα