5 Φεβρουαρίου 2011

Διόδια Stop! Πρόταση ψηφίσματος της Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Εν όψει των μεγάλων κινητοποιήσεων κατά των διοδίων σε όλη τη χώρα, της προσπάθειας ποινικοποίησης των αντιστάσεων, αλλά και των σχεδίων για κατασκευή σταθμών πλευρικών διοδίων στην περιοχή μας, σε όλες τις προσβάσεις στην Εθνική οδό από τη Μεταμόφωση και πάνω,  η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς υπέβαλε πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς - Εκάλης - Ερυθραίας, κατά των νέων αυξήσεων στα διόδια, για την μη εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή μας καθώς και για συμπαράσταση τόσο προς την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, όσο και προς, τον Δήμαρχο Στυλίδας Απ. Γκλέτσο.

Η Επιτροπή Αγώνα συμπαρίσταται στον αγώνα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων και συμμετέχει στις σχετικές κινητοποιήσεις (με επόμενο ραντεβού το πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 6/2 στις 3 μ.μ.).

Θα επανέλθουμε σύντομα…    


Θέμα: Αίτημα έκδοσης ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς                                               Προς:Την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου
                                                         Δήμου Κηφισιάς,
                                                        Τον Δήμαρχο Κηφισιάς

Κυρία Πρόεδρος,

Η προκλητική παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες – μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, αφού οι εταιρείες που λυμαίνονται τους Εθνικούς μας δρόμους αυξάνουν χωρίς όριο τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν συνέχεια νέους σταθμούς διοδίων, ενώ την ίδια ώρα τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αυξάνονται κατακόρυφα.
Και όλα αυτά γίνονται σε βάρος της ζωής μας αφού τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στις 27/12/2010 στον υπό κατασκευή  δρόμο Κορίνθου – Πατρών (τον οποίο προπληρώνουμε), ενώ στο σύνολο, του Εθνικού Οδικού Δικτύου οι εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει την ασφαλή μετακίνηση μας σε δεύτερη μοίρα ενώ παράλληλα η εταιρεία VINCI (Ολυμπία οδός) που έχει αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών απολύει παράνομα 26 εργαζόμενους, καταπατώντας και την εργατική νομοθεσία.
Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, οι ήδη ελαστικές – για τις εταιρείες – συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων ισχύουν όμως για τις υποχρεώσεις του δημοσίου, διογκώνοντας τα χρέη και τα ελλείμματα του Δημοσίου που φορτώνονται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Η εκμετάλλευση των Εθνικών δρόμων από τις εταιρείες γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών αφού ολόκληρες ζώνες (Αττική, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία), περικυκλώνονται από νέους σταθμούς διοδίων με πολεοδομικά αυθαίρετες εγκαταστάσεις (βλέπε αυθαίρετες εγκαταστάσεις διοδίων Αφιδνών  Καπανδριτίου, Μαλακάσας).
Η όρεξη έχει ανοίξει στην τέτοιου είδους εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού έχει ανοίξει για τα καλά και κτυπάει και τη δική μας πόρτα (κυοφορούνται νέα διόδια σε Αγ. Στέφανο – Βαρυμπόμπη – Λυκόβρυση – Μεταμόρφωση), και οφείλουμε σαν Δήμος να αντιδράσουμε έγκαιρα αναπτύσσοντας και στην περιοχή μας ένα κίνημα ενάντια στα διόδια και προς την κατεύθυνση αυτή ζητάμε άμεσα να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο διακηρύσσοντας ότι δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση και την λειτουργία διοδίων σ΄ ολόκληρη την περιοχή από την Βαρυμπόμπη ως την Μεταμόρφωση ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων Δημοτικών αρχών. Πρόσφατη ήταν εξάλλου η αντίσταση του Δήμου Στυλίδας της οποίας ο Δήμαρχος Απ. Γκλέτσος, σύρθηκε σιδηροδέσμιος ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής και παραπέμφθηκε για να δικαστεί, γιατί έκανε το αυτονόητο, δηλαδή άνοιξε την μπάρα να λειτουργήσει παράλληλος δρόμος προς την Εθνική οδό, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής, να κυκλοφορούν χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν χαράτσια.

            Κυρία Πρόεδρος,

            Μετά απ΄ όλα αυτά, θα θέλαμε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί ομόφωνο όπως ελπίζουμε ψήφισμα για την μη εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή μας καθώς και ψήφισμα συμπαράστασης τόσο προς την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, όσο και προς, τον Δήμαρχο Στυλίδας Απ. Γκλέτσο.

                  Κηφισιά 26-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα