6 Ιουνίου 2011

Μα χθες μες την πορεία περνούσες γελαστός …

Τα πρόσωπα ήταν πλέον φωτισμένα. Άνθρωποι γελαστοί, όλων των ηλικιών, οι ίδιοι σκυθρωποί και απογοητευμένοι πριν από 15 μέρες, που ξεπέρασαν την κατήφεια του μνημονίου και την απάθεια του καναπέ όπου τους είχαν καθηλώσει, και βρέθηκαν και χθες στο Σύνταγμα.


200.000 με 300.000 άνθρωποι, κατέβηκαν στη μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε ποτέ στο Σύνταγμα, για να συμμετάσχουν σε ένα κίνημα που αποτελεί πλέον καθοριστικό παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις. Οι καλά σχεδιασμένοι εκβιασμοί κυβέρνησης και τρόικας και τα σχέδια για οικουμενικές συναινέσεις περνάνε (προς το παρόν) στα αζήτητα. Όλες οι επιλογές της, ασφυκτικά περιορισμένες από τις εντολές ΔΝΤ και ΕΕ έτσι κι αλλιώς, περιορίζονται πλέον και από τη δράση του λαϊκού κινήματος, από την πλευρά δηλαδή που μέχρι χθες φαινόταν εύκολα διαχειρίσιμη. Ότι και να επιλέξουν, ξέρουν ότι πλέον θα κριθεί όχι μόνο από την τρόικα, αλλά και από το Σύνταγμα. Και αυτό είναι μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο ήχος του ελικοπτέρου ακούγεται από μακριά. Και όλο και πλησιάζει.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς βρέθηκε κι αυτή στο Σύνταγμα:


Συνεχίζουμε τον αγώνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα