21 Σεπτεμβρίου 2011

Φτάνουν πια τα χαράτσια, κανείς μόνος του, ενωτικός αγώνας

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς εξέδωσε την ανακοίνωση που θα βρείτε παρακάτω. 
Γελοιογραφία του Γιάννη Ιωάννου 
Το Επόμενο διάστημα οργανώνει καθημερινές εξορμήσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής μας, καλώντας σε συλλογική και οργανωμένη αντίσταση ενάντια στα νέα χαράτσια, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία της Κηφισιάς (Αχαρνών 43) τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ., όπου και θα αποφασισθούν συγκεκριμένα μέτρα συνέχισης του αγώνα. Έχετε μαζί σας αντίγραφο της ειδοποίησης για το χαράτσι, θα χρειαστεί.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ

Σοκ και δέος, Αρμαγεδώνας, λεηλασία του λαού μόνον έτσι περιγράφεται η ανάλγητη επίθεση που εξαπολύουν κυβέρνηση και τρόικα, σε βάρος μας.  Εργαζόμενοι σκλάβοι, χωρίς ΣΣΕ, μισθοί και συντάξεις πείνας, χιλιάδες απολυμένοι  ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέοι άνεργοι ή μισθοί 500 Ευρώ, φοροεπιδρομή σε φτωχούς και μικρομεσαίους, χαράτσια, χωρίς τέλος, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιών, διάλυση, υγείας, πρόνοιας, έρευνας, σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς δασκάλους, αποθήκες της νέας γενιάς, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας της αγοράς και των χορηγών. Και κρατική τρομοκρατία, ΜΑΤ, χημικά, αύρες και εκβιασμοί για να μπορέσουν να περάσουν την πολιτική τους.
Κάθε μέρα κάθε βδομάδα και νέα μέτρα, το μαρτύριο της σταγόνας, για την εκταμίευση της κάθε δόσης που επιστρέφει ολόκληρη στους τοκογλύφους δανειστές στο πολλαπλάσιο, αφήνοντας μιαν απέραντη έρημο δυστυχίας και εξανδραποδισμού του λαού και της χώρας.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Αλλά τα μέτρα δεν έχουν όριο. Όσο πληρώνουμε, τρόικα και κυβέρνηση ζητούν κι άλλα. Όριο μπορεί να μπει μόνο από την κινητοποίηση του λαού. Το ξέρουν κι αυτοί και δοκιμάζουν τα όριά μας εκβιάζοντας. Ας ξεσηκωθούμε λοιπόν τώρα, γιατί σε λίγο θα είναι αργά.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί έτσι θα σώσουμε τη χώρα. Αλλά η φορολαίλαπα είναι βαθιά ταξική, ληστεύει τα εισοδήματα των χαμηλόμισθων χωρίς να ακουμπά τον πλούτο και τις ανομίες των μεγαλοφοροφυγάδων. Δεν σώζεται η χώρα, είναι οι κερδοσκόποι που θα σωθούν, αυτοί εισπράττουν όσα εμείς πληρώνουμε, τάχα για τη σωτηρία της πατρίδας.
Πληρώστε, μας λένε, γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε. Ξέρουμε πως η χρεοκοπία θα έρθει σύντομα, όταν το κόστος για τους κερδοσκόπους θα είναι ελάχιστο, όταν η χώρα δε θα έχει τίποτα άλλο να ξεπουλήσει, όταν οι λαϊκές καταχτήσεις θα έχουν όλες χαθεί.
Τους απαντάμε πως δεν πληρώνουμε το  χρέος τους:
Γιατί δεν χρωστάμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, γιατί δεν πουλάμε τη δημόσια περιουσία υποθηκεύοντας κάθε προοπτική του λαού και της χώρας για πάντα, γιατί δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ σε εργοστάσια, γραφεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές και πλατείες και δρόμους για να μην πληρωθεί το νέο χαράτσι. Σας καλούμε, αν δεν έχετε άμεση ανάγκη φορολογικής ενημερότητας, να αγνοήσετε τα ειδοποιητήρια της Εφορίας και να μην σπεύσετε να πληρώσετε τη δόση από το χαράτσι. Οι δικηγορικοί σύλλογοι ετοιμάζουν μαζικές αγωγές και στήριξη όσων δεν θα πληρώσουν. Έτσι κι αλλιώς, η μεγαλύτερη επίπτωση είναι η επιβάρυνση με 1% το μήνα στο ποσό που έχει το ειδοποιητήριο της Εφορίας. Κατεβάστε Δήλωση Αντίθεσης και Αδυναμίας Πληρωμής, για κατάθεση στη ΔΟΥ, εδώ. Για όσους δεν μπορούν να μη πληρώσουν, πληρώστε με Δήλωση Επιφύλαξης κατά της εισφοράς. Θα μπορέσετε έτσι να συμμετάσχετε σε συλλογικές αγωγές που οργανώνονται από διάφορους φορείς.

Η Επιτροπή Αγώνα σας καλεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26-9-11 στις 6 μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση μπροστά στην εφορία Κηφισιάς (Αχαρνών 43), για να συζητήσουμε και να προετοιμάσουμε την αντίσταση στις νέες φοροεπιδρομές και να μεθοδεύσουμε το πως θα αντιδράσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Έχετε και τις ειδοποιήσεις του χαρατσιού μαζί σας, θα χρειαστούν.

Παράλληλα καλούμε όλους στην συγκέντρωση που οργανώνουν τα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στις 7 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ενάντια στην τροπολογία που περνάει στη ΒΟΥΛΗ για τα νέα ΧΑΡΑΤΣΙΑ στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η Επιτροπή Αγώνα θα βρίσκεται μπροστά στη Μ. Βρετανία.

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ,
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα