16 Νοεμβρίου 2011

Πολυτεχνείο 2011: Για μια νέα εξέγερση


ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73

Άλλη μια επέτειος που φοβούνται. Πολυτεχνείο του ’73. Που το αποστέωσαν, του αφαίρεσαν κάθε περιεχόμενο, το έκαναν αφορμή για ανώδυνα λογύδρια, για «τα παιδιά που μας έδωσαν τη δημοκρατία μας», σε αόριστο πάντα, λες και το θέμα έληξε τότε.
Αλλά τα συνθήματα του Νοέμβρη είναι τώρα πιο επίκαιρα από ποτέ:  

Ψωμί: Γιατί ο λαός πεινάει, με την ανεργία, την εφεδρεία και τα λουκέτα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια.
Παιδεία: Γιατί η δημόσια παιδεία διαλύεται (με Καλλικράτη, DVD και νόμο για τα πανεπιστήμια), μαζί με την έρευνα, την υγεία, τις συγκοινωνίες, και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, όσες είχαν απομείνει.
Ελευθερία – Ανεξαρτησία: Γιατί η τρόικα ορίζει το θέμα και την ημερομηνία των δημοψηφισμάτων, τρέμοντας την ετυμηγορία του λαού. Γιατί οι κερδοσκόποι διορίζουν τον εκλεκτό τους τραπεζίτη για πρωθυπουργό, διατάσουν ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και ορίζουν την πολιτική που θα εφαρμοστεί, τώρα αλλά και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Που θα γίνουν όταν το θέλουν αυτοί. Γιατί εκβιάζουν να μας κόψουν τη «δόση» αν δεν συνθηκολογήσουμε άνευ όρων, και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Γιατί η υποταγή των ντόπιων εντολοδόχων τους είναι απόλυτη, όπως τότε. Γιατί έκαναν το σύνταγμα κουρελόχαρτο, όπως τότε. Γιατί η λογοκρισία στα μέσα μαζικής παραπλάνησης είναι πρωτοφανής, όπως τότε. Γιατί τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα γυρίζουν πίσω έναν αιώνα. Γιατί η λαϊκή θέληση είναι να «φύγουν όλοι, οι ίδιοι και οι πολιτικές τους», αλλά αυτοί μένουν. Με ολόκληρο το «κόμμα του μνημονίου» πλέον στο κόλπο. Γιατί για πρώτη φορά μετά τη χούντα του ’67, ακροδεξιοί συμμετέχουν ξανά στην κυβέρνηση. Για να συνηθίζουμε. Και να είναι ο έλεγχος του λαού απόλυτος, έτσι νομίζουν.
Αλλά πλανώνται. Γιατί ο λαός έχει μνήμη, έχει ιστορία αγώνων που τον οδηγεί, έχει κριτήριο να κρίνει πρόσωπα και πολιτικές, νοιώθει τέλος στο πετσί του τα μέτρα τους. Ξέρει και τη δύναμή του. Είδε τις δικές του μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, στις 19 & 20 Οκτώβρη και στις παρελάσεις της 28ης να ρίχνουν την κυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση είναι το ύστατο καταφύγιό τους. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, με την ανοχή και άλλων «πρόθυμων», προσπαθούν να διασώσουν τον εαυτό τους, το σάπιο πολιτικό σύστημα, να ξεπουλήσουν αντί πινακίου φακής ολόκληρη τη χώρα, να δέσουν ακόμη περισσότερο το λαό στις επιταγές της τρόικας και των Ευρωληστών. Έπαψαν πια να επαγγέλλονται την ελπίδα, μόνο για τη «δόση» τους ελπίζουν. Γιατί τα μέτρα τους δεν οδηγούν πουθενά το λαό. Αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Αν οι μισθοί πλησιάσουν αυτούς της Κίνας, αν ο συνδικαλισμός ξαναγίνει (όπως και τότε) κρατικός και εργοδοτικός, αν δεν υπάρχουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, αν η «δημοκρατία» τους γίνει όπως την ήθελε ο Μαρκεζίνης, το έργο τους θα έχει ολοκληρωθεί.
Η πλήρης κατάλυση της ανεξαρτησίας, η αφαίρεση αρχικά της νομισματικής πολιτικής, μετά της δημοσιονομικής και τώρα και της πολιτικής είναι πια γεγονός. Η κρίση «χρέους» που απειλεί τώρα όλη την περιφέρεια της Ευρωζώνης, είναι η περίτρανη απόδειξη ότι Ευρώ και Ε.Ε. οδηγούν την περιφέρεια στο όλεθρο, εξολοθρεύουν τους λαούς, επιβάλλουν την εξάρτηση και την νεοαποικιοκρατία, ευνοούν στις κεντροευρωπαίκες χώρες το κυρίαρχο σύστημα  οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας, όχι το λαό τους, αποτελούν αλυσίδες των λαών και νεκροθάφτες της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έχει στις σημερινές συνθήκες καθοριστική σημασία.  Οι εργαζόμενοι, μαζί με όλο το λαό, με την αγωνιστική μαζική συμμετοχή τους στην πορεία του Πολυτεχνείου, θα βροντοφωνάξουν τα ίδια τα συνθήματα του Νοέμβρη για ψωμί – παιδεία  - ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, που γίνονται τραγικά επίκαιρα στις μέρες μας με την επιβολή των αποφάσεων ΕΕ και ΔΝΤ. 
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ,
ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ !!!
ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ  - ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Προσυγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, Πατησίων και Πανεπιστημίου, στις 4 μ.μ. Δείτε το χάρτη εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα