4 Ιουνίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις στη Phone marketing

Είναι γνωστό ότι η εργοδοσίες σε όλες τις επιχειρήσεις έχουν αποθρασυνθεί, μετά τα μέτρα του μνημονίου που αφαίρεσαν κάθε προστασία που παρείχε στους εργαζόμενους το εργατικό δίκαιο. Σε άλλη μία επιχείρηση της περιοχής μας, τη Phone Marketing, οι εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή με την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τους αγώνες τους. Η συμπαράστασή μας είναι δεδομένη.
Απεργία 76 ημερών
Οι εργαζόμενοι στη Phone Marketing συνεχίζουν εδώ και 76 μέρες απεργιακές κινητοποιήσεις. Η αρχική πρόταση της εργοδοσίας ήταν να δουλεύουν για ένα 8ωρο την εβδομάδα, με 140€ το μήνα. Μετά από την πίεση που του ασκήθηκε με τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων, επανήλθε με πρόταση για 4ωρη εργασία για 2 μήνες, ενώ μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και εφόσον οι εργαζόμενοι επανέλθουν στα κανονικά τους ωράρια, θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών. Σε ερώτηση σχετικά με τις πληρωμές, αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα τηρούνται κανονικά ή να βάλει ένα χρονικό περιθώριο. Ουσιαστικά ζητά να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι σε ένα αβέβαιο εργασιακό καθεστώς χωρίς να είναι δεδομένα ούτε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή θα πληρώνονται για τη δουλειά που παράγουν.
Οι εργαζόμενοι απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία στη γενική τους συνέλευση την πρόταση της εργοδοσίας, έχοντας αντιληφθεί ότι η πρόταση αυτή είναι ο Δούρειος  Ίππος για να σπάσει ο αγώνας, ώστε αφού επιστρέψουν, 2 μήνες μετά, να εφαρμοστεί η μείωση μισθών.
«Συνεχίζουμε, λοιπόν αυτόν  τον αγώνα αποφασισμένοι να νικήσουμε…. Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό την κλιμάκωση της πάλης μας, την Πέμπτη 07/06/2012 στις 1200  θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας Σταδίου 29» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση των εργαζομένων εδώ   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα