28 Οκτωβρίου 2012

Παρέμβαση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Κηφισιά

Με στίχους του Κώστα Βάρναλη υποδέχτηκε αυτή τη φορά την επέτειο του ΟΧΙ του λαού στην εισβολή και το φασισμό η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς:

Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί!
Λεφτεριά; Με χαλκάδες δεν μπορεί!
Κώστας Βάρναλης, «Ανάσταση»


Συνεπής στο ραντεβού κι αυτή τη φορά, όπως το 2011 και το 2010, η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ύψωσε πανό με τους στίχους του Κώστα Βάρναλη δυστυχώς πάντα επίκαιρους ακόμα, απέναντι από τους επίσημους. Δίπλα της φέτος, ευπρόσδεκτη συντροφιά (όπως όλες οι πρωτοβουλίες που αντιστέκονται), το πανό της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ.


Η σημερινή επέτειος σημαδεύτηκε από 2 νέα στοιχεία:
  • Από το Μνημόνιο-3 που είναι στα σκαριά (προωθείται για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα) και προσπαθεί να ολοκληρώσει την οικονομική (και όχι μόνον) υποδούλωση της χώρας, την πείνα, αλλά και την ταξική υποταγή της εργασίας στο κεφάλαιο (με την πλήρη διάλυση των καταχτήσεων του προηγούμενου αιώνα).
  • Από την προσπάθεια των Νεοναζί να νεκραναστήσουν το φασισμό στη χώρα μετά από 67 χρόνια.
Και τα δύο αυτά στοιχεία είναι στις σημερινές συνθήκες αυτά που αντιμετώπισε ο Ελληνικός λαός στις συνθήκες του 1940 – 45: Την εισβολή και κατοχή, την πείνα, και τη φασιστική – ναζιστική βαρβαρότητα. Και  υπενθυμίζουν με έντονο τρόπο το δρόμο που επέλεξε τότε: Το δρόμο του αγώνα, την αντίσταση στην εισβολή και τη φασιστική κατοχή, την ενότητα απέναντι στον καταχτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του.
Σήμερα πια καταλαβαίνουμε όλοι την αξία της μνήμης για τις κορυφαίες αγωνιστικές αποφάσεις της ιστορίας μας: Όσο και αν προσπάθησαν όλα αυτά τα χρόνια να τις αποστεώσουν και να αφαιρέσουν την ουσία τους, να τις παρουσιάσουν σαν «περασμένα μεγαλεία» που δε μας αφορούν πια, σαν αφορμές αυτοεπιβεβαίωσης και υπόκλισης σε μακρινούς «ήρωες»  που δεν ήταν τάχα άνθρωποι σαν εμάς που πήραν δύσκολες αποφάσεις, αυτές οι στιγμές γίνονται κάποτε οδηγοί των σημερινών μας αποφάσεων: Γιατί και τα διλήμματα που πρέπει να απαντηθούν είναι ίδια (αντίσταση παρά τους συσχετισμούς που είναι σε βάρος μας), και η απάντηση (ο δρόμος του αγώνα) πρέπει να είναι ίδια.
Η κυβέρνηση κρύφτηκε πάλι (όπως οι προηγούμενες) πίσω από κάγκελα και ΜΑΤ. Σχολεία αποκλείστηκαν από την παρέλαση για "ανάρμοστη συμπεριφορά". Ο Ελληνικός λαός όμως έδειξε και σήμερα την επιλογή του. Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης το απέκρυψαν και πάλι. Δεν θα τους σώσουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα