14 Ιουνίου 2013

Ζωντανή αναμετάδοση του σήματος της ΕΡΤ - οι εξελίξεις του ηλεκτρονικού πολέμου

Αναμετάδοση τηλεοπτικού σήματος της ΕΡΤ:
Από αρκετούς περιφερειακούς σταθμούς στην επαρχία

Στο κανάλι 56 στα Β/Α προάστια της Αθήνας (Σάββατο πρωί).

Σημείωση: H DIGEA κόβει το σήμα του 902 όποτε ο σταθμός αναμεταδίδει τη συχνότητα της ΕΡΤ, και το ανοίγει όταν ο σταθμός γυρίζει στο δικό του κανονικό πρόγραμμα! Δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ από το 902.gr.

Από το Internet:
www.ebu.ch (που αποτελεί την πηγή και για τις άλλες ιστοσελίδες).

Αντιγράψαμε από την εκπομπή της ΕΡΤ και δημοσιεύουμε αλφαβητικά τις παρακάτω διευθύνσεις που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Αν παραλείψαμε κάποιο, δεν το κάνανμε από πρόθεση, απλώς δεν αναφέρθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ κατά τη στιγμή της καταγραφής::

Η ΕΤ3 αναμεταδίδεται από το www.veetle.com

H NET από:



www.24h.com.cy
www.aixmi.gr
www.anexartiti.gr
www.antarsya.gr
www.apela.gr
www.avgi.gr
www.blogtv.gr
www.cubc.com.cy
www.enikos.gr
www.ergasiakanea.gr
www.esiea.gr
www.etita.gr
www.e-dromos.gr
www.e-volos.gr
www.exantasdocumentaties.gr
www.express.gr
www.iatro.gr
www.inthecity.gr
www.koutipandoras.gr
www.lifo.gr
www.neosagonistis.org
www.new.gr
www.newsit.gr
www.news247.gr
www.nocomments.gr
www.piazzadelpopolo.gr
www.planetgreece.blogspot.com
www.portnews.gr
www.pospert.gr
www.protagon.gr
www.readyo.gr
www.sevenart.gr
www.thepressproject.gr
www.tometopo.gr
www.tovima.gr
www.tsantiri.gr
www.tvxs.gr
www.zougla.gr

Χαιρόμαστε που βλέπουμε στην παραπάνω λίστα και διευθύνσεις που κατά τεκμήριο (από την ιστορία τους) θα περίμενε κανείς να είναι αντίθετες με τον αγώνα για την ΕΡΤ. Γιατί αυτό δείχνει τη μεγάλη απήχηση του αγώνα, που πλέον δεν μπορεί εύκολα να αγνοηθεί από κανέναν.
Αναμετάδοση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, εδώ.

______________________________________________________________________

Το χρονικό ενός ηλεκτρονικού πολέμου:
Ο κλεφτοπόλεμος με την κυβέρνηση και την προσπάθειά της να εξαφανίσει τη φωνή της ΕΡΤ συνεχίζεται: Μετά τη διακοπή των πομπών τη Δευτέρα το βράδυ, το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδιδόταν από τον 902, μέχρι που η DIGEA το έκοψε και αυτό. Η μετάδοση γινόταν την Τρίτη το πρωί από το site της ΕΡΤ, μέχρι που το "κατέβασαν". Συνεχίστηκε μέσω του ERT world, το έριξαν και αυτό, και τώρα ανέλαβαν η EBU (η Ένωση Ευρωπαικών Δημόσιων ΜΜΕ) και τα Blogs που αναμεταδίδουν το σήμα της EBU (καποια από αυτά θα βρείτε παραπάνω στη σελίδα μας). Από το απόγευμα της Τρίτης, αποκαταστάθηκε η αναμετάδοση και από τον τηλεοπτικό σταθμό 902, μετά από σχετικές καταγγελίες. Από την Τετάρτη όμως, η DIGEA κόβει το σήμα του 902 όποτε ο σταθμός αναμεταδίδει τη συχνότητα της ΕΡΤ! Από την Πέμπτη η ΕΡΤ μεταδίδει ξανά σε όλο τον κόσμο (εκτός Ελλάδος) μέσω του ERT world (που παίρνει σήμα από την EBU). Μετά από προσπάθειες των τεχνικών, πολλοί περιφερειακοί αναμεταδότες στη χώρα λειτουργούν και πάλι!

Η ΕΡΤ εκπέμπει στα Β/Α προάστια:

Οι τεχνικοί της ΕΡΤ έβγαλαν νέο πομπό την Τετάρτη το βράδυ (κάπου στην Αττική) που εξέπεμπε στα Β/Α προάστια στο κανάλι 52 (στη συχνότητα της ΝΕΤ), Οι πειρατές της κυβέρνησης έστησαν πομπό που εκπέμπει στη ίδια συχνότητα και έτσι το σήμα της ΕΡΤ χάθηκε ξανά. Οι τεχνικοί εξέπεμψαν στο κανάλι 48, και μετά στο 40, η κυβέρνηση έκανε το ίδιο. Σήμερα (Σάββατο πρωί) η ΕΡΤ εκπέμπει στο κανάλι 56 (αλλά πρέπει να συντονίσετε το δέκτη σας σε αυτό το κανάλι) 

Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το κανάλι της ΕΡΤ και να δημοσιεύουμε τους τρόπους πρόσβασης στο πρόγραμμά της από τη σελίδα αυτή, αλλάζοντας πηγή αναμετάδοσης όταν αυτό θα γίνεται αναγκαίο.

______________________________________________________________________

Θυμίζοντας άλλες εποχές, έστειλαν τα ΜΑΤ στα βουνά τις χώρας και "κατέβασαν" τους πομπούς. Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς απόφαση βουλής, αλλά χωρίς ούτε τη δεδηλωμένη της βουλής, απολύουν 2.600 εργαζόμενους της ΕΡΤ, ψελλίζοντας δικαιολογίες για νήπια και επικαλούμενοι αμαρτίες για τις οποίες αυτοί οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι. 
Είναι η αρχή των απολύσεων στο δημόσιο, που βεβαίως δεν αυξάνουν μόνο την ανεργία αλλά και διαλύουν ότι υπάρχει ακόμα όρθιο, από την παιδεία μέχρι τον πολιτισμό, χαρίζοντας ταυτόχρονα την περιουσία του λαού (γιατί δική τους δεν είναι) στους ιδιώτες. Είναι επίσης ο εξευτελισμός όσων δήλωναν μέχρι πριν λίγο ότι "Δεν πρόκειται να υπογράψουμε την απόλυση ούτε ενός δημόσιου υπαλλήλου" και μας παραμύθιαζαν με "επίορκους". Και μόλις εμφανίστηκε η τρόικα, λούφαξαν.

Οι (μη αναμενόμενες από πολλούς) μαζικές αντιδράσεις εργαζομένων, ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, εκατοντάδων φορέων αλλά και απλού κόσμου είναι η ελπίδα. Μπορεί να ανατρέψει το κλίμα του εφησυχασμού;


Άρθρο 44, παράγραφος 1 του Συντάγματος:

Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

Μπορούμε να μάθουμε τις "εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης" περιπτώσεις, στην περίπτωση της διάλυσης της ΕΡΤ; Μπορούμε να μάθουμε πότε συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για την πρόταση; Άν δεν κάνουμε λάθος, από τις εκλογές πέρισυ, το υπουργικό συμβούλιο έχει συνεδριάσει 2-3 φορές όλες κι όλες.

Ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοια κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος;

Υπενθυμίζουμε το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, το άρθρο 120 (είναι το άρθρο 114 του παλιού συντάγματος, για το οποίο και δόθηκαν τόσοι αγώνες στο παρελθόν):

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία" 

______________________________________________________________________

Η απάντηση των εργαζομένων της ΕΡΤ στην κυβερνητική προπαγάνδα:



Και η απάντηση του λαού της Αθήνας με τη μεγαλειώδη χθεσινή του συγκέντρωση:


1 σχόλιο :

  1. Οι παππούδες μας επί κατοχής άκουγαν BBC. Οι γονείς μας άκουγαν το σταθμό του Πολυτεχνείου. Και εμείς το 2013 ψάχνουμε να βρούμε το σταθμό της ΕΡΤ στο Internet, από διεύθυνση σε διεύθυνση, παίζοντας κρυφτούλι με την κυβέρνηση. Άλλοι καιροί, ίδια όμως ήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα