19 Σεπτεμβρίου 2013

Με ξένα κόλλυβα (η υποδοχή του Άδωνι στις Εργατικές της Κάτω Κηφισιάς)

Θερμή υποδοχή επιφυλλάχθηκε στον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη (αλλά και στο δήμαρχο Κηφισιάς Ν. Χιωτάκη) στις Εργατικές Πολυκατοικίες της Κάτω Κηφισιάς την Τετάρτη 18/9. Υπουργός και δήμαρχος εγκαινίασαν το δημοτικό πολυϊατρείο του Δήμου που στεγάζεται στις εργατικές κατοικίες στην Κάτω Κηφισιά, Μαρίνου Αντύπα 3.

Ο Άδωνις, βρήκε προφανώς την ευκαιρία να κάνει το κομμάτι του με ξένα κόλλυβα, αφού το υπουργείο του δεν έχει καμμία απολύτως συμμετοχή στην ίδρυση ή λειτουργία του πολυϊατρείου  μιας και αυτό θα λειτουργεί με εθελοντές (= απλήρωτους) γιατρούς. Αντίθετα, ο ίδιος, ακραιφνής υπέρμαχος των μνημονιακών πολιτικών και υπάκουος εντολοδόχος της τρόικας (αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό του προσόν που οδήγησε στην υπουργοποίησή του), κλείνει την ίδια στιγμή νοσοκομεία και κλινικές σε όλη τη χώρα, αλλά και στην περιοχή μας (το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ»).

Αλλά και ο δήμαρχος, δεν παρέλειψε να προσκαλέσει τον ομοϊδεάτη του υπουργό σε μια φιέστα δημόσιων σχέσεων, με αμοιβαίο όφελος και για τους δύο, έτσι τουλάχιστον τα σχεδίασαν.

Η κινητοποίηση

Στα εγκαίνια παρενέβησαν η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», «χαλώντας τη σούπα». Με πανό  «Παιδεία – Υγεία – Ρεύμα και Νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό» της Επιτροπής Αγώνα, και «Δεν θα περάσουν οι απολύσεις, Όχι στο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ, Δωρεάν Υγεία για όλους» του σωματείου, συνεχή συνθήματα που υποχρέωσαν σε διάλογο το δήμαρχο και τον υπουργό και έδωσαν το δικό τους στίγμα στη σεμνή τελετή:



Η υγεία, όπως και η παιδεία, το ρεύμα και το νερό είναι δημόσια αγαθά, και πρέπει να παρέχονται ως δημόσιες υπηρεσίες στο λαό, και όχι να γίνονται αντικείμενο κερδοσκοπίας από το κεφάλαιο. Ο εθελοντισμός, μπορεί ίσως να ανακουφίζει, απαντάει όμως μόνον εν μέρει στην ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής, και δεν αναιρεί την υποχρέωση του κράτους να παρέχει δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στην κοινωνία, απαραίτητες για την επιβίωσή της και ιδιαίτερα στα λαίκά σρώματα. Η κυβερνητική πολιτική, πολιτική διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών και ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες του οργανωμένου λαϊκού κινήματος. Το κλείσιμο και ξεπούλημα για ένα κομμάτι ψωμί νοσοκομείων, σχολείων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και βιομηχανιών στον τομέα της εθνικής άμυνας, οι απολύσεις και υποβάθμιση των σχετικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, δεν πρέπει να περάσουν.

Αναλγησία


Τα εγκαίνια είχαν προγραμματιστεί στις 6:30 το απόγευμα. Από τις 3 το μεσημέρι, χάλασε ο αγωγός του νερού μπροστά από το πολυϊατρείο. Τίποτα όμως δεν έπρεπε να χαλάσει τη φιέστα. Το νερό λοιπόν κόπηκε για τους κατοίκους, και οι εργασίες επισκευής άρχισαν μετά τη λήξη των εγκαινίων, αργά το βράδυ. Η εξουσία έχει τις προτεραιότητές της… 

2 σχόλια :

  1. Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ενώ το ζήτημα της κινητοποίησης των εργαζόμενων του Φλέμιγκ και της Επιτροπής Κηφισιάς πήρε ευρύτερη δημοσιότητα (ενδεικτικό είναι ότι τη στιγμή που γράφω αυτό το σχόλιο οι επισκέψεις στο βίντεο είναι 821 - αν πατήσετε το (i) στο πάνω δεξιά μέρος του βίντεο θα δείτε τις τρέχουσες επισκέψεις), το θέμα αποσιωπήθηκε από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, αλλά και υποβαθμίσθηκε από τις τοπικές εφημερίδες (με φωτεινές εξαιρέσεις τη "Νέα Ερυθραία on line" και την "Αμαρυσία". Προφανώς οι εφημερίδες έχουν τις δεσμεύσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5 Ευρώ εισιτήριο για κάθε επίσκεψη στα πολυϊατρεία επέβαλε ο Δήμος! Οι γιατροί δουλεύουν εθελοντικά αλλά ο δήμος εισπράττει εισιτήριο, από ανέργους και απόρους! Αντίθετα μάλιστα από παλιά, όπου οι επισκέψεις ήταν δωρεάν. Στη λογική του Άδωνι και ο δήμος. Δεν μας το είπαν αυτά στη φιέστα, τα άφησαν για μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα