22 Οκτωβρίου 2013

100.000 επισκέψεις, και μια νέα προσπάθεια αρχίζει

Τρία χρόνια μετά τη δημιουργία του ιστολογίου της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, και αφού αυτό ξεπέρασε τις 100.000 επισκέψεις, εγκαινιάζουμε σήμερα μια νέα σελίδα, κυριολεκτικά: Κάτω από τον τίτλο του ιστολογίου, θα βρείτε από σήμερα μια νέα καρτέλα με τίτλο «Διαβάσαμε». Μια νέα σελίδα - ιστολόγιο βρίσκεται από πίσω, που φιλοδοξεί να καλύψει πλευρές της μεγάλης ανάγκης για εναλλακτική ενημέρωση.


Στη σελίδα αυτή σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε ενδιαφέροντα άρθρα, σχόλια, απόψεις, βίντεο και φωτογραφίες από τον τύπο, το internet και άλλα ΜΜΕ, που βλέπουν τα πράγματα από μιαν άλλη σκοπιά από αυτήν των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης της διαπλοκής. Που πληροφορούν για όσες πλευρές της πραγματικότητας θάβονται. Που στηρίζουν και αναδεικνύουν τους λαϊκούς αγώνες. Που αναζητούν τις αιτίες των πραγμάτων και όχι τα επιφαινόμενα. Που τροφοδοτούν τη σκέψη και όχι την αποχαύνωση.  

Τα κείμενα που θα δημοσιεύουμε δεν αντιπροσωπεύουν απαραίτητα τις απόψεις της επιτροπής. Το βασικό κριτήριο για τη δημοσίευσή τους θα είναι το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν επί της ουσίας, και η συμβολή τους στην αναγκαία συζήτηση που πρέπει να γίνει στη χώρα. Δεν σκοπεύουμε να δημοσιεύουμε επιφανειακά κείμενα προπαγάνδας, έστω και από την πλευρά της αντίστασης. Μας ενδιαφέρει η συμβολή τους στην κινητοποίηση και οργάνωση του λαού, στον προσανατολισμό του και την αντιμετώπιση των κυρίαρχων κάθε φορά ιδεολογημάτων που αποκρύπτουν τις βασικές κατευθύνσεις της διεξόδου προς το συμφέρον του λαού και του τόπου. Και φυσικά δεν θα παραβιάσουμε τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, αναφέροντας και παραπέμποντας πάντα στην πηγή τους.

Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να πετύχει χωρίς εσάς. Χωρίς την ενεργή στήριξη των μελών και φίλων της Επιτροπής Αγώνα και των επισκεπτών του ιστολογίου. Στηριζόμαστε σε σας, για την επισήμανση των διαμαντιών στον τύπο και στο διαδίκτυο, που είναι συνήθως κρυμμένα μέσα σε τόνους σκουπιδιών, σαβούρας, προπαγάνδας και απολογητισμού. Στείλτε μας ότι αξιόλογο επισημαίνετε στο email της Επιτροπής Αγώνα. Σχολιάστε τα κείμενα που αναδημοσιεύουμε στο ιστολόγιο. Διαδώστε την προσπάθεια σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη που γνωρίζετε. Εμείς από τη δική μας μεριά, δεσμευόμαστε να μη μείνουμε εδώ, αλλά να προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις στο προσεχές μέλλον.  

Ξεκινάμε τη νέα σελίδα, με την παρέμβαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην εκπομπή "Ανατροπή" του Πρετεντέρη της 14/10/2013, που προκάλεσε αίσθηση. Με καλεσμένους όπως πάντα τους γνωστούς για το μνημονιακό τους πάθος απολογητές της κυβερνητικής (και τροϊκανής) πολιτικής, και την αντίπαλη άποψη είτε παντελώς απούσα είτε παρούσα με συντριπτικούς σε βάρος της συσχετισμούς, κατάφερε να υπερασπίσει την άποψη του λαϊκού κινήματος για τη βία, ενάντια στη γραμμή της εξίσωσης "των δύο άκρων", στην υπηρεσία της οποίας η ίδια η εκπομπή είχε στηθεί. Παράλληλα με το βίντεο που αναδημοσιεύουμε, η δική μας μικρή συμβολή έγκειται στην απομαγνητοφώνηση της παρέμβασης. Γιατί τα γραπτά μένουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα