8 Νοεμβρίου 2013

Βίντεο από την Πανεκπαιδευτική Συγκέντρωση Βορείου Τομέα

Την ίδια μέρα με την παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, και λίγο μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ένα μεγάλο βήμα συνεννόησης και συντονισμού του εκπαιδευτικού κινήματος του Βορείου Τομέα έφερνε τους πρώτους του καρπούς: 

12 ενώσεις γονέων του Βόρειου τομέα, ενώσεις και σύλλογοι της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και μαθητές, πραγματοποίησαν την πρώτη τους κοινή κινητοποίηση για τα προβλήματα της παιδείας.

Η αφίσα της κινητοποίησης
Ήταν οι ενώσεις γονέων Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Πεντέλης-Μελισσίων, Παπάγου-Χολαργού, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Ν. Ηρακλείου, καθώς και η Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου και ο Σύλλογος Εκπ/κών Γ' βάθμιας εκαπίδευσης “Ο Περικλής”, που διοργάνωσαν από κοινού την κινητοποίηση.

Μαζί τους, συμπαραστάθηκαν και συμμετείχαν στην κινητοποίηση η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, το Εργατικό Στέκι Αμαρουσίου, και δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συγκέντρωση έγινε στο σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των ενώσεων γονέων και των εκπαιδευτικών, που αναφέρθηκαν στα προβλήματα της εκπαίδευσης, στην προσπάθεια υποβάθμισης του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, στις περικοπές, συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολείων και επαγγελματικών ειδικοτήτων, στην ελλειπή στελέχωση των τμημάτων, στη δραστική μείωση των ολοήμερων τμημάτων που πλήττει τους εργαζόμενους, στο νέο σύστημα μαραθώνιων εξετάσεων κάθε χρόνο που ωθεί μαθηματικά τα παιδιά στην παραπαιδεία από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου, στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση κλπ. Δείτε σχετική προκήρυξη των διοργανωτών εδώ.




Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, συγκροτήθηκε πορεία στους δρόμους του Μαρουσιού, πορεία που έκανε αίσθηση στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της πόλης. Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση και την πορεία:

Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού για κοινές πρωτοβουλίες στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα