20 Ιουλίου 2014

Αντιφασιστική Συγκέντρωση και πορεία στο Μαρούσι, ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής

Μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση οργανώνεται για την Πέμπτη 24 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι, από δεκάδες φορείς του Αμαρουσίου και των Βορείων προαστίων. Ο λόγος, η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της "μεταφοράς" των γραφείων της Χρυσής Αυγής από το Ν. Ηράκλειο (όπου έκλεισαν μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων) στο Μαρούσι. 

Δημοσιεύουμε παρακάτω ανακοίνωση της Αντιφασιστικής πρωτοβουλίας φορέων και συλλογικοτήτων Αμαρουσίου και Βορείων προαστίων, στην οποία συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς. 

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
Στις 14 Ιουλίου, συγκεντρωθήκαμε στο Μαρούσι εκπρόσωποι από πολλούς φορείς και συλλογικότητες του Μαρουσιού και άλλων Δήμων των βόρειων προαστίων, αλλά και απλοί συμπολίτες μας.

Αφορμή γι’ αυτό ήταν η αιφνιδιαστική κίνηση της «Χρυσής Αυγής» στις 11 Ιουλίου, να ανοίξει στο Μαρούσι (Κηφισίας και Μαραθωνοδρόμου), με απόλυτη μυστικότητα, τα γραφεία του βόρειου τομέα της. Τα εγκαίνια τους ήταν επεισοδιακά καθώς για να τους προστατεύσουν, επιστρατεύτηκαν 4 διμοιρίες ΜΑΤ αλλά και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ για πρώτη φορά γίναμε μάρτυρες χρήσης χημικών στις γειτονιές του Μαρουσιού.

Αφίσα της Αντιφασιστικής Συγκέντρωσης της 24/7 στο Μαρούσι
Τα γραφεία αυτά είναι τα ίδια που διατηρούσε μέχρι πριν λίγο καιρό στο Ηράκλειο και τα οποία αναγκάστηκε να κλείσει, κάτω από τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και την λαϊκή κατακραυγή. Θέλει να τα χρησιμοποιεί ως "ορμητήριο" επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες, αγωνιστές αλλά και απλούς πολίτες. Το ίδιο έκανε στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και της Ελλάδας.

Γνωρίζουμε ότι στόχος της εγκληματικής οργάνωσης δεν είναι το σύστημα αλλά αυτοί που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, την ανεργία και την εξαθλίωση. Στόχος της δεν είναι η προστασία των «Ελλήνων» αλλά να γίνει το Μαρούσι κέντρο φιλοξενίας της μαφίας.

Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί ευθύνονται για εγκληματικές επιθέσεις σε μετανάστες. Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα! Ξέρουμε ότι η δύναμη του λαού μας και ο αγώνας για δημοκρατία είναι πολύ δυνατότεροι από τα "τσιράκια του συστήματος". Όπως αποδείχτηκε και σε άλλες περιοχές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στο Ν. Ηράκλειο, μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, συλλογικοτήτων και πολλών αντιφασιστικών κινήσεων, οι νεοναζί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους. Έτσι να γίνει κι εδώ!

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στο Μαρούσι και στην ευρύτερη περιοχή, καλούμε κάθε αντιφασιστική κίνηση, συλλογικότητα, σωματείο και φορέα της περιοχής, να απομονώσουν τους φασίστες της Χ. Α. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 6:00μμ 
(σταθμός ΗΣΑΠ στο Μαρούσι)

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής 
είναι ανεπιθύμητοι και στο Μαρούσι  

Ούτε στο Μαρούσι, ούτε πουθενά,
έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιάΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ 
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα