2 Ιουλίου 2015

Απέναντι στο ΝΑΙ του φόβου, αντιτάσσουμε το ΟΧΙ του αγώνα

Λέμε ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων

Το τελεσίγραφο των δανειστών (και όχι «εταίρων») ήταν απαράδεκτο, όπως ήταν αδικαιολόγητες και οι κυβερνητικές υποχωρήσεις. Κατέρριψε με πάταγο κάθε εκτίμηση για περιθώρια «έντιμης» συμφωνίας με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ χωρίς ρήξη και όσο υπάρχει εκ των προτέρων αποδοχή του Ευρωμονόδρομου με κάθε τίμημα. H Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, τιμώντας την ιστορία και τους αγώνες της όλο το διάστημα από την ίδρυσή της, θα συνεχίσει να είναι στο πλάι του λαού ενάντια σε οποιοδήποτε μέτρο μνημονιακής κοπής, από όπου και αν προέρχεται αυτό.Το δημοψήφισμα, μετά από 3 χρόνια αδράνειας του λαού και εγκλωβισμό του σε λογικές ανάθεσης, επί τέλους τον εμπλέκει με ουσιαστικό τρόπο, και τον μετατρέπει σε κρίσιμο παράγοντα της όποιας λύσης. Γιατί αναγκάζει τον καθένα από μας να πάρει θέση ακριβώς εκεί που είναι η μεγάλη αδυναμία του λαού (και όχι μόνο), την αντιμετώπιση του φόβου και τις αυταπάτες για εύκολη λύση που άλλοι θα προσφέρουν για λογαριασμό του ανώδυνα. Έτσι, οδηγείται σε ριζοσπαστικοποίηση, αρκεί βεβαίως οι αντιμνημονιακές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην προσπαθήσουν και πάλι να θολώσουν τα νερά με υπεκφυγές ή υπαναχωρήσεις. 

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ «ΝΑΙ»

 • Γιατί το τελεσίγραφο προέβλεπε βάρβαρα υφεσιακά μέτρα, που ενώ θα χτυπούσαν αλύπητα τα φτωχότερα στρώματα του λαού, θα βάθαιναν το φαύλο κύκλο ύφεση > μειωμένα δημόσια έσοδα > αύξηση του χρέους ως προς το ΑΕΠ > νέα υφεσιακά μέτρα, και θα ανέβαζαν κι άλλο την ανεργία και τα λουκέτα, καταστρέφοντας ολοσχερώς πλέον τη χώρα.
 • Γιατί έκρυβε και νέο μνημόνιο μετά το καλοκαίρι, αφού δεν κάλυπτε ούτε καν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας προς τους δανειστές για τους επόμενους μήνες. Μνημόνιο που θα ήταν ακόμα χειρότερο από τα προηγούμενα.
 • Γιατί δεν έλυνε το πρόβλημα του χρέους, που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο. Το ίδιο αδιέξοδο θα εμφανιζόταν και πάλι πολύ γρήγορα, με ακόμα χειρότερους διαπραγματευτικούς όρους για την Ελληνική πλευρά.
 • Γιατί ένα«ναι» στο τελεσίγραφο σημαίνει αποδοχή μέτρων προς τα οποία ολόκληρη η αντιπολίτευση τάχα διαφώνησε στη βουλή στις 5/6, και που τώρα τα δέχεται και καλεί λυσσασμένα το λαό να τα στηρίξει!
 • Γιατί ένα «ναι» θα αποθρασύνει τους δανειστές, που θα ισχυριστούν ότι ο λαός συμφωνεί και θα ζητήσουν άμεσα πιο βάρβαρα μέτρα, και καμία κυβέρνηση δε θα μπορεί πια ούτε να ψελλίσει κάποια αντίρρηση.
 • Γιατί η συνέχιση αυτής της πολιτικής, να δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τους δανειστές, και να φορτώνουμε τα βάρη στο λαό που δεν αντέχει άλλο, είναι αδιέξοδη και οδηγεί σε σπιράλ θανάτου τη χώρα.
 • Γιατί τα όποια ρίσκα του αγώνα δε συγκρίνονται με τη βεβαιότητα της καταστροφής.
 • Γιατί το «ναι» αποτελεί το όχημα για την νεκρανάσταση των ζόμπι των κομμάτων του μνημονίου, τα οποία ο λαός καταδίκασε σε απόλυτη ανυποληψία.
 • Γιατί η εθελοδουλεία πάντοτε κατέστρεψε τους λαούς, ποτέ δεν τους έσωσε.
ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
 • Γιατί το ΟΧΙ διαπαιδαγωγεί το λαό στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του φόβου, τον ριζοσπαστικοποιεί, και ανυψώνει το λαϊκό φρόνημα, κάτι που είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στη χώρα.
 • Γιατί οι δυσκολίες (όπως οι τραπεζικοί περιορισμοί) πρέπει να χαλυβδώνουν αντί να προκαλούν πανικό (τον οποίο ξένοι και ντόπιοι λύκοι επιδιώκουν και προκαλούν), αρκεί να γίνεται ορατή η προοπτική της αποτίναξης της υποτέλειας και μιας ανεξάρτητης πορείας ανάπτυξης της χώρας προς όφελος του λαού.
 • Γιατί τίποτα δεν καταχτήθηκε χωρίς ρίσκο. Η απελευθέρωση από τα μνημόνια δε θα είναι περίπατος, αλλά είναι η μόνη μας λύση.
Γιατί «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία».
 • Γιατί αποκαλύπτει το ρόλο της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, ως οικονομικούς δολοφόνους, διαλύοντας τις αυταπάτες.
 • Γιατί δεσμεύει την κυβέρνηση (και όσες τη διαδεχτούν, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του κατεστημένου), δυσκολεύοντας (ακόμα και αν δεν αποκλείει) την αποδοχή μιας συμφωνίας παρεμφερούς με το τελεσίγραφο, και την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων.
 • Γιατί μπορεί να αναιρέσει και πρόσφατες, μνημονιακής κοπής, κυβερνητικές δεσμεύσεις
 • Γιατί δυσκολεύει τη διαπραγματευτική θέση των δανειστών.
 • Γιατί φέρνει τον Ελληνικό λαό στην πρωτοπορεία των αγώνων σε διεθνές επίπεδο, και τον κάνει άξιο της αλληλεγγύης των άλλων λαών. Γιατί κανείς δε συμπαρίσταται σε συμβιβασμένους.
 • Γιατί συμβάλλει (αν και δε λύνει οριστικά) στην επανατοποθέτηση του διλήμματος ανάμεσα στην εθελοδουλεία και την αντίσταση, στη συνέχιση μνημονιακών πολιτικών και στην ανατροπή τους, στη δημοκρατία και στην απαγόρευσή της από του πιστωτές, στην ανεξαρτησία των λαών και στην υποτέλεια.

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ – ΟΧΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!

 • Προσπαθούν και πάλι να εκβιάσουν, οδηγώντας μερίδα του λαού στον πανικό, κόβοντας μετά τη ρευστότητα των τραπεζών (που χρειάστηκε ακριβώς λόγω του πανικού που οι ίδιοι δημιούργησαν), οδηγώντας έτσι σε μέτρα περιορισμού αναλήψεων και εκμεταλλευόμενοι τα λειτουργικά προβλήματα που μια τέτοια κίνηση επιφέρει. 
 • Διεξάγουν οι ίδιοι την προεκλογική εκστρατεία του ΝΑΙ, αφού ο εθελόδουλος και απαξιωμένος παλιός μνημονιακός πολιτικός κόσμος δεν είναι σε θέση να το κάνει
 • Ψεύδονται ασύστολα, πλαστογραφώντας και ωραιοποιώντας τα τελεσίγραφά τους 
 • Βρίσκουν εύκολα ντόπιους υποτακτικούς, αυτούς που μαύρισε ο λαός το Γενάρη, το κεφάλαιο και μεγαλοστελέχη εταιρειών που εκβιάζουν τους εργαζομένους τους, που είναι έτοιμοι να πουν «ναι σε όλα» και πάλι.
 • Χρησιμοποιούν ασύστολα τα ΜΜΕ της διαπλοκής σαν όχημα εκβιασμού και εξωνημένους μεγαλοδημοσιογράφους, που εκπαιδεύονται από το ΔΝΤ, και υπηρετούν γλοιώδικα τα αφεντικά τους, διαστρέφοντας την πραγματικότητα (όπως οι ίδιοι απεκάλυψαν κάποιες φορές).


Δε θα τα καταφέρουν!

Όπως κάναμε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, 
θα αντιταχθούμε ξανά στο ΝΑΙ του φόβου 
αντιτάσσοντας το ΟΧΙ του αγώνα, 
ενάντια και σε τυχόν επαχθείς συμβιβασμούς και υπαναχωρήσεις

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ,
Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Απέναντι στο ΝΑΙ του φόβου,
αντιτάσσουμε το ΟΧΙ του αγώνα  


Επιτροπη Αγωνα Κηφισιας

Εναντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβερνησης

E-mail: epitropikifisias@gmail.com Tηλ.:6974105775

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα