27 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποίηση κατά των νέων μέτρων στη Ν. Ερυθραία - Πέμπτη 29 Οκτωβρίου


Μας καλούν τώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό του 3ου Μνημονίου

Εμείς απαντάμε με αγώνες!


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η αυτοαποκαλούμενη αντιμνημονιακή και αριστερή κυβέρνηση, αφού υπέκλεψε την ψήφο του Ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές, υποσχόμενη ένα «παράλληλο» πρόγραμμα, που τάχα θα απαλύνει τις επιπτώσεις του 3ου μνημονίου, ψήφισε στις 16/10 το πολυνομοσχέδιο που σαρώνει κοινωνικές και εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Με τα νέα νομοσχέδια του Νοέμβρη ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, να εντείνει τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, με τα κόκκινα δάνεια & πλειστηριασμούς να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία και να ξεπουλήσει ότι απέμεινε από την δημόσια περιουσία. Η κυβέρνηση αυτή, υλοποιεί με ευλάβεια το νέο μνημόνιο παίρνοντας πίσω ένα-ένα ακόμα και τα άτολμα μέτρα ανακούφισης που πήρε στην προηγούμενη κυβερνητική της περίοδο.

Το πολυνομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε υλοποιεί το 30% των προαπαιτούμενων που προβλέπονται μέχρι το Νοέμβρη, και προβλέπει:
Συνταξιοδοτικά
  • Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμη και για όσους είχαν θεµελιώσει δικαίωµα σύνταξης µέχρι την 31.12.2012, αύξηση κατά 10% του πέναλτι για όσους βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη και παράλληλα κατάργηση της δυνατότητα των «νέων» (μετά την 1/1/1993) ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ (μηχανικών - δικηγόρων - γιατρών) να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία.
Φορολογία - ΕΝΦΙΑ
  • Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο διατηρείται αλλά θα εισπραχθεί χωρίς τις νέες απαλλαγές που υποσχόταν η κυβέρνηση, μονιμοποιείται η έκτακτη φορολόγηση αλληλεγγύης, ενώ με τις αυξήσεις στο ΦΠΑ μεταφέρονται όλα τα φορολογικά βάρη στις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.
  • Παράλληλα προχωράει σε χειροτέρευση έως την πλήρη κατάργηση των 100 δόσεων του νόμου Βαλαβάνη, με αύξηση των επιτοκίων, με το πλήθος των δόσεων να επανεξετάζεται μονομερώς οποτεδήποτε, με αναίρεση της ρύθμισης σε όποιον αποκτήσει έστω και ένα καινούργιο ληξιπρόθεσμο χρέος (μια δόση ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κλπ), δηλ. για τη μεγάλη πλειοψηφία όσων έχουν ενταχθεί.
Ιδιωτικοποιήσεις
Υλοποιούνται όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είχαν δρομολογηθεί από τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ (αεροδρόμια , λιμάνια, Ελληνικό κ.α.), διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, ενώ τα χρέη τους φορτώνονται στον Ελληνικό λαό για να προχωρήσει απρόσκοπτα το ξεπούλημα τους. ιδιωτικοποίησή τους. Μέτρων συνέχεια το Νοέμβρη

Αρμαγεδώνας στις συντάξεις
Η «Επιτροπή Σοφών», λαγός της κυβέρνησης, εισηγήθηκε μια σειρά μέτρων που αλλοιώνουν τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, απεμπλέκουν την εγγύηση του κράτους για τις συντάξεις, προωθώντας ένα σύστημα σταθερών εισφορών και μη εγγυημένων συντάξεων, ενώ παράλληλα προχωρούν στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα πλαίσια της “ανταγωνιστικότητας” των επιχειρήσεων και της διαφύλαξης της κερδοφορίας τους. Το πως ακριβώς θα υλοποιηθούν, θα το δούμε με νόμο το Νοέμβρη που πιθανότατα θα περιλαμβάνει :
Κατάργηση του ΕΚΑΣ και σύνδεση των κατωτάτων συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης του συντάξιμου μισθού από 70% σε 55%,  για παλιούς και νέους συνταξιούχους, ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών με την ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια, θέσπιση «ατομικού κουμπαρά» για κάθε ασφαλισμένο, που μετατρέπει το σύστημα σε ατομικό – κεφαλαιοποιητικό. Παράλληλα προβλέπεται τριπλασιασμός των εισφορών των αγροτών και μεγάλη αύξηση των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων

Νέα φοροεπιδρομή
κατά των φτωχών αγροτών με αύξηση του φόρου εισοδήματος, και αύξηση στη τιμή του αγροτικού πετρελαίου, νέες παρεμβάσεις στην κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων για εισοδήματα του 2016, μείωση του αριθμού των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία

Περικοπές σε μισθούς και κοινωνικά δικαιώματα
με τη προώθηση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο και τις νέες ρυθμίσεις σε Συλλογικές Συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα, μείωση των προνοιακών επιδομάτων

Ιδιωτικοποίηση των πάντων
με πρώτη την ηλεκτρική ενέργεια μέσω της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και παράλληλα με την αλλαγή του ρόλου του ΤΑΙΠΕΔ στην λεηλασία κάθε περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού δημοσίου από τον Ορυκτό Πλούτο μέχρι τα νησιά και τις ακτές της χώρας

________________________________________________________

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις επιβεβαιώθηκε με δραματικό τρόπο, ο χαρακτήρας της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς, που ακόμη και ο τίτλος της έθετε ως στόχο την κυβέρνηση την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Πιστοποιείται για μια ακόμη φορά η μη δυνατότητα άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής εντός των πλαισίων της ευρωζώνης αλλά και της ΕΕ. Επιβεβαιώνεται η ανάγκη για αγωνιστική απάντηση σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η συγκυβέρνηση και το Κουαρτέτο που έχουν όμως και την πλήρη συγκατάθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν τα 3Ο Μνημόνιο.

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό ότι η υπογραφή και η υλοποίηση του 3ου Μνημόνιου (που ήρθε να κάτσει πάνω στα δύο προηγούμενα) αποτελεί μια ποιοτικά χειρότερη μεταβολή αφού εντείνει τον ασφυκτικό έλεγχο της χώρας από το κουαρτέτο των θεσμών, και είναι το χειρότερο από την άποψη ότι υπογράφηκε και στηρίζεται από μια κυβέρνηση που εξελέγη στο όνομα της αριστεράς, που προπαγανδίζει πλέον ανοιχτά, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, εντείνοντας την απογοήτευση και την παθητικότητα του κόσμου.

Δεδομένου  ότι γενικότερα το κίνημα αρκετό χρόνο πριν τις εκλογές, είχε υποχωρήσει αισθητά εναποθέτοντας τις ελπίδες του λαού στις πολιτικές λύσεις, δεδομένων των αντικειμενικών εξελίξεων στην αγορά εργασίας και της απαξίωσης των περισσότερων θεσμικών δευτεροβάθμιων  συνδικαλιστικών οργανώσεων και της κατάντιας της ΓΣΕΕ (που ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα), οι εξελίξεις στα κινήματα δυσκολεύονται και αντικειμενικά ο ρόλος και η δράση της Επιτροπής μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ειδικό βάρος.

Σ’ αυτό τον κατήφορο χωρίς τέρμα, η μόνη μας λύση είναι ο αγώνας.

Για αυτό αρχίζουμε με την 1η κινητοποίηση στην περιοχή μας μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, την Πέμπτη 29 Οκτώβρη, ημέρα πληρωμής συντάξεων, στις 8 το πρωί στη Νέα Ερυθραία, Ελευθερίου Βενιζέλου 59 και Χαριλάου Τρικούπη.

Θα συνεχίσουμε συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας στις 12 Νοέμβρη.

Όλοι στην κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα
Πέμπτη 29 Οκτώβρη 8 π.μ. στην Εθνική Τράπεζα της Νέας Ερυθραίας

Δείτε το χάρτη με το σημείο της κινητοποίησης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα