14 Μαρτίου 2016

ΟΙ προϋποθέσεις για πλευρικά διόδια ετοιμάζονται, οι αγώνες θα τα σταματήσουν.

Και ενώ οι κυβερνητικές πολιτικές σε όλα τα μεγάλα θέματα (ασφαλιστικό, πλειστηριασμοί, αξιολόγηση, προσφυγικό κλπ), έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο, σε τοπικό επίπεδο οι εργολάβοι των εθνικών οδών συνεχίζουν ακάθεκτοι. Ο σκελετός του κτιρίου γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια, έχει ήδη τελειώσει (δείτε παρακάτω φωτογραφίες). Που αλλού; Στον κόμβο της Βαρυμπόμπης, λίγο μετά την ανισόπεδη διάβαση δεξιά όπως ανεβαίνουμε για τα βόρεια, εκεί όπου σχεδιάζονται τα νέα πλευρικά διόδια, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα λειτουργήσουν μέχρι το 2018 (οπότε σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε την έναρξη της κατασκευής τους)

Η ανέγερση του κτιρίου στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργεί τετελεσμένα, ενώ είναι ενδεικτική των προθέσεων όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της κυβέρνησης που σιωπά. Την υποβάθμιση της σημασίας του γεγονότος από όλους τους επίσημους φορείς, έρχεται να διακόψει η παρακάτω ανακοίνωση της διαδημοτικής επιτροπής των Δήμων (και των κινημάτων) Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, την οποία μοίρασαν σε διάφορες ημέρες η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής και εκπρόσωποι της διαδημοτικής Επιτροπής (που συναντήθηκαν στις Αφίδνες και με ανθοπαραγωγούς) και η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και οι "Πολίτες της Ν. Ερυθραίας" (στη Βαρυμπόμπη). 

Είναι φανερή η αδράνεια των επίσημων φορέων, η προσπάθειά τους οι αντιδράσεις να μείνουν σε ελεγχόμενο επίπεδο και η (μη διακηρυγμένη ανοιχτά) διάθεση από ορισμένους να υπάρξει συμβιβασμός με αποδοχή των νέων διοδίων παράλληλα με μικρές παραχωρήσεις που θα τηρούν τα προσχήματα. Εναπόκειται στα κινήματα (όπως πάντα) να σηκώσουν το βάρος του αγώνα, να εκφράσουν και να συσπειρώσουν αγωνιστικά την κοινωνία, και να σύρουν (αν μπορούν) και κάποιους επίσημους φορείς σε συμμετοχή σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΔΙΟΝΥΣΟΥ - ΩΡΩΠΟΥ

Η έναρξη των εργασιών  για την κατασκευή των γραφείων της εταιρείας που θα διαχειρίζεται τα διόδια και την εθνική οδό, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού στην Νέα Ερυθραία, φανερώνει  ότι η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων έχει ήδη δρομολογηθεί.

Οι Δήμοι Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους έχουν τεθεί αντίθετοι στο καθεστώς επιβολής διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα ανεχτούν και την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού, είναι αναγκαστική επιλογή, όπως σε άλλες περιοχές η Μεσογείων, η Κηφισίας, η Βουλιαγμένης.  Η παραχώρηση του βασικού οδικού δικτύου είναι ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα και επιπλέον χαράτσια για τους περισσότερους πολίτες και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.

Η τοποθέτηση και νέων διοδίων θα προκαλέσει:


Τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό των περιοχών μας που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας χιλιάδων ανθρώπων

Διεκδικούμε άμεσα:

Να καταργηθούν τα διόδια από την Αττική τώρα!

Ζητάμε:

  • Συνάντηση με τον υπουργό ΥΠΟΔΟΜΩΝ 
  • Κανένας νέος σταθμός διοδίων. Άμεση διακοπή εργασιών.
  • Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων Βορίδη – Ρέππα για τα ΔΙΟΔΙΑ
  • Ακύρωση του εικοσαπλάσιου προστίμου για μη καταβολή των διοδίων, ενός προστίμου που καταλήγει στα ταμεία των εταιριών!!!! 
 
Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό κι όχι μέσο κερδοσκοπίας!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Στο μεταξύ, η απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων ενάντια στα διόδια απέτυχε, με την αθώωση από το δικαστήριο (πριν από ένα μήνα) των αγωνιστών για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων το 2011, κάτι που δίνει μεγάλες ελπίδες για την έκβαση και επόμενων δικών. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε (εφ΄ όσον είναι δυνατόν) Greeklish. Τα σχόλια εμφανίζονται όλα, εκτός αν είναι υβριστικά, διαφημιστικά ή άσχετα